Dobry den,
chcel by som Vas poprosit o radu. Na dome sme mali pokazeny elektromer, ktory pocital len nocny prud( aj cez den) cize sa platila len nocna sadzba. Pred casom mi prislo vyuctovanie, dobre. Dnes mi prislo vyuctovanie, na ktorom bol takmer vsetok nocny prud prehodeny do dennej sadzby a vyuctovanie, na ktorom mam nedoplatok XX tisic korun. Volal som na ZSE, ze na zaklade coho mi to takto nauctovali. Bolo mi povedane, ze vychadzali zo starych faktur ktore som uz platil( v tom case sme v tomto dome ani nebyvali). Tak som povedal ze s tym nesuhlasim. Povedali mi, ze pridu pracovnici odcitat sucasny stav elektromeru( vymeneny pred cca 1mesiacom) a na zaklade pomeru medzi nocnym a dennym prudom po mesiaci mi vyuctuju dodanie tovaru za predchadzajuce obdobie.
Ja s tym ale nesuhlasim! Neviem preco by som mal platit za cudziu chybu. Ked mi niekto posle peniaze do banky na ucet omylom peniaze, neopravnene som sa obohatil a peniaze musim vratit. Ale teraz som sa na nikom neobohatil. A ak si niekto mysli ze ano, tak ja tvrdim ze nie. O tom, ze elektromer nefungoval som "nevedel". Ked som videl na dedine napojeny dom nacierno na elektriku, po case ho odpojili. Komu chcu nauctovat tuto stratu? Straty na vedeni su tiez, a nie male. Predsa mi niekto nemoze nejakym pomerom vypocitat cenu za energiu z dvoch rokov. Byval tu iny pocet ludi, ine odbobie, vykurovanie a co ja viem co vsetko. Tak a teraz sa chcem spytat ci mam sancu to uhrat len na to, ze zaplatim len nocny prud. Za chyby sa plati, a oni si za tu svoju musia tiez. Ja nie som povinny platit za nich, elektromer bol zaplombovany.
Takze nejaka rada, postreh? Vdaka