Neuznaná reklamace mp3

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Oops! 9. 1. 2007 15:30

Tak se mi vrátil mp3 přehrávač z reklamace s tímto rozhodnutím. Prodávač mi říkal, že to je častá závada. Pročítal jsem si návod, záručak a po nějakém upozornění nebo návodu, jak by se měl přehrávač odpojovat od pc, formátovat nebo jaké soubory nahrávat ani zmínka. Teda aspoň v tom českém návodu, anglickou 50ti stránkovou bibli jsem nečetl.
Co teď s tím ? Příští měsíc skončí záruka. Nějaké znalecké posudky asi nemá moc smysl dělat, protože by to asi vyšlo navíc než kolik stál novej přehrávač :hm .
Oops!
Čtenář

Odeslat příspěvekod iwigirl 9. 1. 2007 15:36

nikde tam bohužel nevidím popis závady, pro kterou jsi to reklamoval...
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Oops! 9. 1. 2007 15:40

Přehrávač nešel vůbec zapnout. Moc jsem ho nepoužíval. Vytáhl jsem baterku a dal šuplíku. Po asi 14 dnech jsem ho chtěl zapnout, ale už se nerozjel ..
Oops!
Čtenář

Odeslat příspěvekod PachezZ 9. 1. 2007 15:51

kdyz tu resite ten mp3 prehravac, mam svuj rok , ted se zacal vypinat ale nemam uz ty puvodni sluchatka , bude to problem nebo ne ?
Ford Probe 2.0 16v rv.95 85kW
Ford Probe 2.5 24v rv.95 120kW
PachezZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 9. 1. 2007 15:54

Dobře.

V tuto chvíli bych doporučila napsat prodejci doporučený dopis s dodejkou, kde shrneš, co se ti s přehrávačem stalo, kdys reklamoval, jak se vyjádřili, dále to, že se závěrem reklamace nesouhlasíš, protože jsi nikde nebyl informován, jak nahrávat, jaký typ songů apod (prostě to, cos psal v prvním příspěvku) a že v případě, že nebude reklamace kladně vyřízena, necháš si přehrávač posoudit soudním znalcem a věc se případně bude řešit soudní cestou.

Druhou možností, kterou teď aplikoval můj bratr, je udělt to samé jako předchozí text ( bez posledních 2 řádků ) akorát s tím rozdílem, že se rovnou dotážeš, zda soudního znalce vyberete společně nebo si můžeš vybrat nějakého sám. Je to trošku razantnější řešení.

Soudní znalec stojí max. pár set s tím, že pokud se vada prokáže, máš nárok na jeho proplacení prodejcem.

IMHO důvody zamítnutí jsou podle mě úplně mimo.
Naposledy upravil iwigirl dne 9. 1. 2007 16:03, celkově upraveno 1
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod iwigirl 9. 1. 2007 15:56

Pachezz: dokud se neukáže, že je vada neodstranitelná, případně 3.ta samá/4.různá vada a ty nebudeš odstupovat od smlouvy tak toto vůbec řešit nemusíš.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod decried 9. 1. 2007 15:56

"Vada pamati sposobena nevhodnym formatovanim " :D:D Keby si aspon uvedomili ake nezmysly pisu... Player sa da preformatovat, to ze sa odpojil pred dokoncenim zapisu sa mi stalo na mojom zen nano plus asi 100x a nikdy nebol problem.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
decried
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Oops! 9. 1. 2007 16:17

jj dík.

Nemáte náhodou tip na soudního znalce na el. v ově ?
Oops!
Čtenář

Odeslat příspěvekod iwigirl 9. 1. 2007 16:22

najdeš je na http://www.justice.cz ;)
iwigirl
VIP uživatelka