3. reklamacia a vratenie penazi

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Breaker 29. 12. 2006 21:50

Predstavme si modelovu situaciu: telefon som uz mal 2x na zarucnej oprave. Ak sa nemylim, plati, ze na tretikrat uz mam pravo na odstupenie od kupnej zmluvy a vratenie penazi.

1. otazka: Je to tak?

Predpokladajme, ze ano. A teraz si predstavme, ze sa mi telefon pokazi trebars o rok, ked uz bude mat 1/2 cenu.

2.otazka: Je mi aj po tomto case povinny predajca vyplatit sumu, ktoru som za telefon zaplatil pred rokom, alebo len nejaku "ekvivalentnu" ciastku?

Dakujem. :wink:
#ledžendery
Breaker
DJ Nočního klubu

Odeslat příspěvekod Michal P 29. 12. 2006 22:04

Sice tu na to máme odborníky ale myslím že to odpovím správně, sám jsem to kdysi s mobilem absolovoval.
V čechách platí
1. Pokud se vyskytne po třetí tatáž závada, nebo po čtvrté jakákoliv je možné při této třetí, resp. čtvrté se dožadovat vrácení kupní ceny místo další opravy. Nelze nejprve dát telefon opravit a poté při návratu z opravy se dožadovat vrácení ceny.
2. Vrací se kupní cena, cena za kterou se zboží prodává později se nebere ohled, sám jsem takhle vrátil telefon po roce a za vrácené peníze koupil model o 2 třídy výše.

Neznám ovšem situaci v SK
Raději počkejte na naše moderátory - odborníky ti to případně upřesní.
EDIT: doplňuji citaci z tohoto fóra
iwigirl píše:ad nárok na vrácení peněz: při výskytu a uznání 3.stejné nebo 4.různé vady. Nárok na vrácení peněz je třeba zanést do reklamačního protokolu. Tzn při dalším výskytu vady už máš určitě nárok na odstoupení od smlouvy.r/quote]
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod iwigirl 29. 12. 2006 22:14

Michale, vyčerpávající info :)
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Michal P 29. 12. 2006 22:21

Díky za pochvalu
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Breaker 17. 2. 2007 15:56

Rád by som ešte niečo, takže:
3. otázka: Pokiaľ telefón reklamujem 3. krát (4.) mám právo si vybrať, čo chcem alebo predajca trebárs môže povedať niečo v zmysle: "No, tak prachy ti nevrátime, tu máš druhý (rovnaký) telefón"?
#ledžendery
Breaker
DJ Nočního klubu

Odeslat příspěvekod iwigirl 17. 2. 2007 18:06

Ne. výběr je na tobě, pouze ho zanes rovnou do rekl. protokolu než ho začnou opravovat, tudíž u předávání tel do reklamace.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Breaker 17. 2. 2007 18:27

Dík, a ešte niečo: Keď ide o telefón, musia ho posielať na nejaké vyjadrenie do servisu? Pretože sa mi nechce zasa čakať 2 týždne na prachy (partnerský servis majú v 300km vzdialenom meste). Tá závada je už 2x reklamovaná a uznaná, takisto je viditeľná voľným okom. Záleží asi od nich, čo?
#ledžendery
Breaker
DJ Nočního klubu

Odeslat příspěvekod iwigirl 17. 2. 2007 18:28

záleží na nich.. mají na to 30 dní.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Breaker 21. 2. 2007 18:02

Takže dnes si víťazoslávne kráčam do obchodu s mojou 4. reklamáciou a s tým, že už mi vrátia prachy. Ale čo sa nestalo? Prepočítal som sa. Od predavača som bol výrazne upozornený, že toto je len moja 4. reklamácia a až po nej mám právo na peniaze (teda keď sa mi to pokazí ešte raz). A tak ho dali zasa na obyčajnú reklamáciu. Je to tak správne?
#ledžendery
Breaker
DJ Nočního klubu

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 2. 2007 18:56

NE. je v rekl. protokolu uvedeno,že chceš vrátit peníze? Předpokládám že ne. Takže budeš si muset počkat na další reklamaci.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Breaker 21. 2. 2007 19:09

Jj, už mi svitlo, že ma len sprosto o(klamal), chcel som aj ďalší telefón brať od nich, bohužiaľ toto už možné z mojej strany nebude (som si na 1 000 000% istý, že sa tá vada objaví znovu). Ďakujem Ti za pomoc, už Ti dám pokoj a pri ďalšom pokuse o o(klamanie) to už s danou predajňou budeme riešiť inak.
#ledžendery
Breaker
DJ Nočního klubu

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 2. 2007 19:12

od toho tu jsem, abych radila, takže neotravuješ :)
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Breaker 21. 2. 2007 19:15

Ja už ani neviem, čo píšem, som z toho úplne mimo, no ale čo už, učíme sa na vlastných chybách.
#ledžendery
Breaker
DJ Nočního klubu

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 2. 2007 19:21

škoda jen, žes sebou nechal zamést poté, co ti to tu Michal perfektně vysvětlil i s počtem závad..
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Breaker 21. 2. 2007 19:29

Mám jeden z ťažších týždňov, asi mi to nejak nedošlo... A pritom som to pekne pochopil a spapal som mu to aj tak.
#ledžendery
Breaker
DJ Nočního klubu

Další stránka