Mám reklamovat nebo odstoupit ?

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Fuck8r 15. 11. 2006 11:12

koupil jsem si v tomto obchodě ten MP3 player : http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?zbo=79376

a šel mi jen jeden den :o :tleskani ... mám ho reklamovat a čekat jako blbec 30 dnů ... a nebo odstoupit od smlouvy (14-ti denní lhůta) a okamžitě chtít peníze ?

plís, potřeboval bych přesný postup jak to tam poslat a co jim tam napsat ... přehrávač nejde vůbec zapnout a ani připojit k PC ...

platil jsem i s poštovným 1200Kč ... teď zaplatím zase poštovný 120Kč a oni mě vrátí jen těch 1080Kč za výrobek a 240Kč v ***** ? :?

ale uznat mě to musí na 100% ne ? ... i kdyby šel tak ho můžu přes net do 14 dnů bezdůvodně vrátit ...
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 15. 11. 2006 15:20

řeknu ti to takhle:

- když ho reklamuješ, musí ti vrátit všechny peníze, ale bez poštovnýho
- když ho vrátíš, můžu ti vrátit ještě míň, třeba za rozbalení atd.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ally 15. 11. 2006 15:50

Když jsem vrátila během 14 dní mobil (také koupený v internetovém obchodě), tak mi vrátili celou částku (mimo poštovného). Ale pokud je nefunkční, tak nevím jestli se vztahuje ta 14-ti denní lhůta. Když jsem nesla do obchodu jiný mobil, který šel také jen jeden den, tak ho vzali už jen na reklamaci.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod iwigirl 15. 11. 2006 17:51

písnu sem cca po 19:30, teď letím na seminář
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod iwigirl 15. 11. 2006 19:57

takže...na tento problém jsou 2 různé pohledy, na http://www.ocguru jsem se setkala s tím druhým, já jsem zastánce toho prvního.
Poštovné na 99% zpátky nedostaneš..
1:
Pošli zboží zpátky s tím, že ho vracíš ve 14denní lhůtě (kterou máš ze zákona) z důvodu toho,že nefunguje.
Peníze ti:
1a:buď vrátí ihned, jakmile jim zboží dorazí zpátky.
1b:nebo proběhne standartní 30denní "reklamační"doba, kde budou zjišťovat,zda jsi vadu nezpůsobil ty sám. (tento názor zastávám já).

2:Případně můžeš chtít výrobek na zákl.§616 Občanského zákoníku chtít vyměnit a požadovat i náklady, které jsi s reklamací měl, tzn poštovné za tebou zaslaný balíček jim (poštovné, které jsi platil za balík, kterým ti přehrávač poslali).

Omlouvám se, jestli to je napsané nějak nesrozumitelně či s chybami(ne právními), jsem od 8 od rána ve škole a už mám na paragrafy mírnou alergii a blbě mi to ostří.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Bungo 15. 11. 2006 21:43

Souhlasim s Iwi. A co se tyce rady co udelat, tak bych asi zazadal o vraceni penez do 14 dnu, s tim, ze prehravac nefunguje a postovne ozelel.

Mimo jine tohle:

[quote="Kryštof Korb";- když ho vrátíš, můžu ti vrátit ještě míň, třeba za rozbalení atd.z/quote]

je nesmysl. Firma si NEMUZE strhnout penize za to, ze vec setrnym zpusobem rozbalis. Ono se totiz predpoklada, ze vec vytahnes z krabice a podivas se na ni. Neporuseny obal se muze vyzadovat jen u predmetu jako je napr. CDcka, DVDcka atd...
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Fuck8r 15. 11. 2006 22:46

takže jim ho pošlu zpět ne jako reklamaci ale na základě té zákonem dané 14-ti denní lhůty (při nakupování přes net) s tím že odstupuji od kupní smlouvy z důvodů nefunkčnosti přístroje, dobře ...

Reklamaci musí vyřídit do 30-ti dnů ... ale jakou mají lhůtu při tom odstoupení od smlouvy ? ... také 30 dní ? ... já to mám jako dárek k vánocům takže někdy v lednu mě to bude k ničemu :x

Jo a ještě něco: pošlou mě na 100% prachy, nebo mě můžou poslat nový kousek ? ... já bych chtěl spíš ty peníze ...
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ally 15. 11. 2006 23:03

S tím mobilem (vráceným po 4 dnech) jsem napsala, že žádám o vrácení peněz. Do týdne jsem je měla na účtu. I když na jejich stránkách bylo napsáno, že do 14 dnů.
~ Once upon a time ...
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Fuck8r 15. 11. 2006 23:13

ach, já žádný účet nemám :? ... tak tam napíšu asi složenkou ne ?
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fuck8r 17. 11. 2006 08:22

a ještě jednu důležitou věc: mám jim tam poslat originál dodací a fakturační listy a nebo jen kopie ?
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ally 17. 11. 2006 08:33

Posílala jsem originál, kopie jsem si udělala pro sebe.
~ Once upon a time ...
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Fuck8r 17. 11. 2006 08:36

Ach tak ... díky.
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 17. 11. 2006 10:40

2Bungo: já jsem si kupoval sluchátka, přes net, tlačili mě do uší, tak jsem je vrátil a strhli mi nějak asi 60 korun (stály 600) za to, že jsem rozbalil krabičku... ;)
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iwigirl 17. 11. 2006 11:15

[quote="Kryštof Korb";2Bungo: já jsem si kupoval sluchátka, přes net, tlačili mě do uší, tak jsem je vrátil a strhli mi nějak asi 60 korun (stály 600) za to, že jsem rozbalil krabičku... ;)
no tak to jsou pěkní šmejdi.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 17. 11. 2006 16:48

v zákoně je "bez porušeného obalu", když obal roztrhnu, tak jsem ho porušil a tím pádem mi můžou strhnout x z celkové částky. Neříkám že to není prasárna, ale je to tak... ;)
Kryštof Korb
Nadšenec

Další stránka