Co můžu chtít při delší opravě?

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 4. 11. 2006 08:52

Dal jsem telefon do servisu, prý nemají díly. Můžu něco chtít, když telefon mají přen nějakou určitu dobu? Případně vrácení peněz, pokud ho mají déle, než těch 30 dní? Díky ;)
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod scater 4. 11. 2006 09:41

Po 30 dnech by ti měli vrátit ty peníze.
D'n'B fan
To my né.To Komunisti.
Nebyl to Descartes, kdo řek: "Jsem to, co jsem!" ?
Ne, to byl Pepek námořník
scater
Přeborník

Odeslat příspěvekod iwigirl 4. 11. 2006 10:40

Přesně. Lhůta se počítá ode dne následujícího po dni, kdy jsi telefon dal do opravy. Pokud do té doby není opraven, hledí se na vadu jako neopravitelnou a ty můžeš požadovat zpátky peníze.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Bungo 4. 11. 2006 10:42

Po 30 dnech mas narok na odstoupeni od smlouvy. Cili pokud prijdes 31. den na misto, kde jsi telefon reklamoval, si jej vyzvednout z opravy a oni ho mit nebudou, muzes okamzite odstoupit od smlouvy a pozadovat vrceni penez.
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dave_1984 6. 11. 2006 00:08

Pozor, při požadavku vrácení peněz není zákonem stanovená žádná lhůta, takže to může při bezproblémové reklamaci trvat třeba 14 dní ale i 3 měsíce, takže je lepší požadovat výměnu výrobku i s případnám doplatkem, to je nejrychlejší a prodejce i zákazník jsou oba happy :wink:

Zapoměl jsem dodat, že takhle to chodí u nás ve firmě :mrgreen:
Dave_1984
Čtenář

Odeslat příspěvekod iwigirl 6. 11. 2006 00:52

to je ale v rozporu se zákonem, jedná se o standartní reklamaci, takže je tam lhůta 30 ní na její vyřízení. Pokud by peníze poté nebyly vráceny je možné se domáhat písemně s určením lhůty ( tuším, že je to dle zákona něco mezi 14-30 dny, ale v tuhle noční hodinu to nevím přesně).
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod marz 6. 11. 2006 08:15

Ale pokud jsi to kupovat na nejakou firmu, tak je tam reklamacni doba 3 mesice, ne???
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Bungo 6. 11. 2006 09:28

Ne. reklamacni doba je stejna jak pro zbozi zakoupene fyzickymi, tak pravnickymi osobami.

ODVOLÁVÁM

editováno Bungem 14.11. 11:39
Naposledy upravil Bungo dne 14. 11. 2006 11:41, celkově upraveno 1
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 6. 11. 2006 18:19

jo, díky. Jen jsem se chtěl ujistit, sice to na takto dlouhou opravu ještě nevypadá, ale stejně dík... ;)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jege 14. 11. 2006 10:18

Bungo píše:Ne. reklamacni doba je stejna jak pro zbozi zakoupene fyzickymi, tak pravnickymi osobami.

Neni, sirite tu bludy. Vzajemny vztah firem se ridi Obchodnim zakonikem, kde zadna dvouleta zaruka neni, tohle je specifikum Obcanskeho zakoniku. To, ze si to prodejci zbytecne nekomplikuji a poskytuji firmam stejne podminky jako normalnim obcanum je sice bezne, ale nikoliv zakonem dane, a v nekterych pripadech to muze byt vyrazne jine, viz. politika HP, kdy notebooky, tiskarny a pod. maji pro obcany klasickou zaruku 2 roky, ale firmy jenom 1 rok. Firma muze dat jine firme zaruku 5 let stejne, jako 5 tydnu!
jege
Čtenář

Odeslat příspěvekod Bungo 14. 11. 2006 11:52

Jelikoz jsem taky jenom chybujici clovek, prijmete mou omluvu.

Pokud se dana kupni smlouva ridi rezimem obchodniho zakoniku, bude zarucni doba takova, jakou si strany dohodnou.

timto dekuji uzivateli jege za upozorneni.
Bungo
VIP uživatel