Reklamace telefonu

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Godoy 27. 10. 2006 11:16

:) tak sem hodim prvni thread :)

mam koupeny telefon v Okey, pokazil se a tak sem ho reklamoval :) reklamační doba by se mela prodlouzit o tu dobu co to bylo v reklamaci.... Ale je tu jeden hacek.

Ja sem telefon reklamoval v Okey 1.1.2006 a oni mi ho vratily 1.2.2006 ale reklamacni dobu mi prodlouzily jen o to co to bylo v servisu takze kdyz ja sem to 1.1. dal na prodejne 10.1. to prislo do servisu 12.1. to ze servisu vratily a az 1.2. mi to odevzdaly v okey, napsaly mi prodlouzeni doby zaruky jen 2 dny a ne 31 dní

Takže se ptam jak to je spravne? ja sem preci reklamoval telefon v okey v Prostějově a ne v praze v servisu siemens :)

Doufam že chapete :) dííky
Godoy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 27. 10. 2006 11:20

lhůta by měla být prodloužena o dobu, po kterou jsi telefon nemohl objektivně užívat. Tzn do doby, než přišel zpátky do obchodu a byl připraven k předání. Ne do doby, kdy sis ho vyzvedl...

Příklad: 12.1. to jde ze servisu, ale jde to poštou a na 5 dní se to někde zdrží. Tzn že 17.1. jsi už telefon mohl užívat( byl na prodejně). Do té doby běží ta objektivní lhůta. Je totiž tvou povinností informovat se, zda již telefon dorazil, ne prodejcovou.
Pokud jsi ovšem byl do 31.1. na horách a pro telefon sis přišel až 1.2., je to tvůj problém.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Godoy 27. 10. 2006 11:24

Nene :) 1.1.2006 sem ho dal do Okey reklamacniho strediska a az 1.2.2006 my zavolaly že je hotovo :) a na papire kde to bylo napsane o reklamaci tak je tam ze prodlouzeno o 2 dny co to bylo v servisu :) docela sem je tam zdrbal a tak mi uznaly tech 31 dni ale jen mi slo o to jestli mam pravdu :)

a jeste jedno po kolika reklamacich mam narok na vraceni penez :) ten zku***nej siemens sem reklamoval po 4 se stejnou zavadou a necou mi vratit money :(
Godoy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 27. 10. 2006 11:27

máš pravdu :)

ad nárok na vrácení peněz: při výskytu a uznání 3.stejné nebo 4.různé vady. Nárok na vrácení peněz je třeba zanést do reklamačního protokolu. Tzn při dalším výskytu vady už máš určitě nárok na odstoupení od smlouvy.

Nechci strašit, ale na mobilmanii a ještě kdesi jinde jsem četla, že Siemens dočasně nepřijímá a nevyřizuje reklamace... Takže hodně štěstí!

(http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtop ... highlight=)
Naposledy upravil iwigirl dne 27. 10. 2006 11:35, celkově upraveno 1
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Godoy 27. 10. 2006 11:30

kua drat smejd jeden :( a jeste jedna vec ohledne toho telefonu :-P nekde sem se docet ze kdyz mi vymeni cely foun teda vnitrek proste uplne cele jen zustane kryt a ten zaklad, jinak desku fotak vse tak ze naskakuje znovu zaruka 2 roky :)) ja to tam mam po 4 on se stale vypina a oni ho vratej ze je to spravene a ze vymenily zadni kryt :D a pak ho zapnu a po 5 minuta death :D takze tak a rad bych tech 9000,- viděl :nenapadne :-P
Godoy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 27. 10. 2006 11:32

pokud najdeš odkaz, hoď ho sem.
Ty si můžeš už teď vybrat, zda telefon opravit nebo vrátit prachy, takže tam příště nech vepsat, že chceš peníze a s krytem ať jdou k šípku ;)
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Godoy 27. 10. 2006 11:35

Ok :) mno ja už je tam jednou solidně zdrbal :) a Pán mi řek že tomu rozumí že je vedoucí reklamačního střediska tak sem se mu vysmal jak muže dělat vedouciho když napíše do reklamačního papíru nabýječka s tvrdym y :-D sem solidne nemoh ;)

dekuju za rady :-* mas to u me
Godoy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 27. 10. 2006 11:37

nabýječka je speciální druh nabíječky, je vidět, že tomu vůbec nerozumíš :wink: :D :D :D :D :D
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Godoy 27. 10. 2006 11:41

Aha tak potom když je to nabýječka, tak se pudu omluvit a nabyju mu nabýječkou :mrgreen: :roll:
Godoy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Godoy 3. 11. 2006 09:21

Děkuju :) raklamce vyřízena :) a peníze vráceny :) jsem 100% spokojen
Godoy
Návštěvník