Reklamace obuvi

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 25. 6. 2013 14:28

Cca před 2 měsíci jsem zakoupil pánskou vycházkovou (černou) obuv zn. Josef Seibel v prodejně Humanic. Cena byla 1.999 Kč. Obuv se mi líbila a zdála se i kvalitní. Dnes venku bylo deštivé počasí, pohyboval jsem se v rámci možností venku a obuv se mi úplně promáčela vodou. Boty jsou mokré zevnitř, mokré jsou vložky (včetně ponožek). Nechám je tedy vyschnout (ovšem určitě tam zůstanou tzv. mapy po té vodě), ale říkám si - je to takto normální a běžné? Boty jsem klasicky impregnoval přípravkem Collonil Classic "WATERSTOP" a opravdu jsem netipoval, že dojde k nějakému promáčení. Je možné tyto boty z důvodu promáčení reklamovat? Jasně, jsou jen 2 možnosti = ano nebo ne...A pokud ano, do 30 dnů dostanu od prodejce vyrozumění. Ale chtěl bych se zeptat, zda s tím má někdo již zkušenosti...tj. zda do toho jít či nikoliv. Díky
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 25. 6. 2013 20:52

Ty boty byly označeny jako nepromokavé?
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Lubro 26. 6. 2013 07:10

Tak to fakt nevím. Domnívám se,že nepromokavost jako taková by max. mohla být uváděna u holínek...Ale beru to spíše obráceně - zda ty boty byly označeny jen na vycházky v pěkném a suchém počasí a pokud zaprší, tak už je nenosit ?!?
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 26. 6. 2013 09:00

Upřímně by mě nenapadlo reklamovat boty kvůli tomu, že se promočily, když jsem s nimi chodil v dešti. ;-)
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Lubro 26. 6. 2013 09:39

Tak každý to vidí asi po svém...Mě by zase nenapadlo, že mohu chodit v botách jen v suchu či pěkném počasí a v dešti bych asi měl chodit v těch holínkách, nebo nevím v čem, že by bosý ?!? Prostě myšlenka, že by normálním koženým botám, nemělo pár hodin když zrovna venku prší nějak zvlášť uškodit...
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 26. 6. 2013 20:59

Osobně by mě tedy nenapadlo, že mohu chodit v botách ve vodě, které nejsou označené jako vodě-odolné. Připadalo by mi to jako se divit, že se mi potí nohy v zimních botách v létě...
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 29. 6. 2013 22:11

Vycházková obuv a divíš se, že se ti promáčí, když chodíš v dešti? Voda je mokrá, víš to?

No já už se nedivím ničemu...
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN