Nevyzvednutí zásilky z eshopu - poštovné?

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod rocksta.r 11. 1. 2013 00:13

Na začátku prosince jsem si objednal parfém jakožto dárek. Platil jsem hned ten den převodem, abych měl zásilku co nejdříve doma. Trvalo asi 14 dní, než jsem dostal jakýkoli email a to, že zásilka byla expedována (zboží v eshopu bylo uvedeno jako skladem). Z obav, že zboží nedorazí včas, jsem objednávku stornoval a nakoupil u konkurence. V žádosti jsem poprosil o navrácení peněz. První reakce přišla až na začátku ledna, kdy jsem psal již poněkud peprnější mail.

Bylo mi řečeno, že mi budou vraceny peníze a to do 30 dní od stornování objednávky, avšak, bez poštovného! Za jiné situace bych to přešel mávnutím ruky, ale rozhodně nemám zájem dávat někomu 100 Kč za výkon výše popsaný. Může to obchodník skutečně udělat? A na základě kterého paragrafu? Já mám totiž dojem, že toto nemůže, avšak, nevybavuji si, kde přesně je to uvedeno.
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod brzdil987 26. 2. 2013 22:35

Balik byl poslan a nebyl vyzvednut ?
Pokud ano tak si myslim, ze si postovne muzou strhnout.
Ale asi za predpokladu urcite dodaci doby uvedene v podminkach.
brzdil987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rocksta.r 26. 2. 2013 22:51

Myšlení mne nezajímá, chci fakta.
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lexx 26. 2. 2013 23:00

Tak pak dej vědět, jak jsi to vyřešil. Taky chceme fakta :-)
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rocksta.r 26. 2. 2013 23:07

Vynadal jsem prodejci do ku*ev, pohrozil zveřejněním causy na čteném blogu, pohrozil ČOI a tahanicím a zjistil, že mu to za to páďo nestojí. Telefonicky se mi pak manažer velmi omlouval.
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 26. 2. 2013 23:59

Milý chlupomile, neodpovídej za jiné.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod rocksta.r 27. 2. 2013 01:08

Nerozumím Ti, pse.
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 2. 2013 15:22

A oni ten balíček poslali a ty sis ho nevyzvedl (jak vyplývá z nadpisu) nebo ho ani neposlali (jak vyplývá z popisu příběhu)?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod MgX 27. 2. 2013 15:49

Já to taky nechápu ...

Obecně - pokud bylo zboží zasláno, poštovné by mělo být hrazeno. Teď jde jen o to, zda bylo zasláno v nějaké předem smluvené lhůtě, která byla popsána v obchodních podmínkách.

Předpokládám, že pokud byl balíček vypraven velmi zpožděně, ač zboží bylo skladem, solidní prodejce by následně neúčtoval poštovné, resp. nabídl by nějakou protihodnotu při dalším nákupu, jako formu omluvy a refundace.

Vynadání někomu a užití vulgarit nepřispěje k dořešení situace. Ale ano chápu, že se občas člověk musí trochu „silově“ předvést, protože obchodníci mohou být různí, tedy i nepoctiví.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod rocksta.r 27. 2. 2013 17:36

Předpokládám, že pokud byl balíček vypraven velmi zpožděně, ač zboží bylo skladem, solidní prodejce by následně neúčtoval poštovné, resp. nabídl by nějakou protihodnotu při dalším nákupu, jako formu omluvy a refundace.

Ano, zbozi bylomposlano pozde.
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 2. 2013 20:17

Takže bylo posláno, balíček odešel. Super. Co je to "pozdě"? btw, co to bylo za obchod?
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod rocksta.r 27. 2. 2013 20:26

14 dni, nejakej parfemovej lowcost, uz ani nevim.
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 2. 2013 20:33

No na to, že jsi jim vynadal a hrozil a založil jsi kvůli tomu téma, tak je to takové .... no řekněme zvláštní.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod rocksta.r 27. 2. 2013 20:55

Nenechám se sebou vyjebávat, kór vod nějakejch dylin z *****ý Ostravy.
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 2. 2013 21:02

Název jejjichž firmy si nepamatuješ. OK, chtěl jsem ti pomoct, nechceš, tak si tu nadávej. Stejně mám pocit, že to bylo celé maličko jinak :-). Btw, chtěl jsi fakta :-)
Slonik
Expert

Další stránka