Zboží poškozené cestou?

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 21. 10. 2010 17:43

Objednal jsem si na Ebay z US malou prkotinu do auta, sun visor clip. Dnes to přišlo poštou, dostal jsem to až do schránky, ale... obálka byla lehce natržená a je na ní neomylně otištěný otisk boty, podle všeho na to bylo docela bytelně šlápnuto. Následkem toho je i ten plastovej zobáček skoro vejpůl. Koho ohledně toho seřvat? Poštu? Prodejce je podle hodnocení osvědčený, díl je original Mopar ještě v balení a dost pochybuji, že to už tak "bylo" při odeslání.

Je to prkotina za pár korun, jde mi hlavně o princip.

Obrázek
Obrázek
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 10. 2010 19:36

Podej reklamaci na poště. Ovšem jestli to šlo jako obyčejná (nedoporučená a tedy nepojištěná) zásilka (což asi ano, když jsi to našel ve schránce), tak to bude mít stejný účinek, jako když si půjdeš stěžovat na hlavní nádraží :(.
Příště si jedině připlatit (jestli to obchod nabízí) a chtít to poslat pojištěně.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod powerball 23. 10. 2010 05:01

na ebayi byla naka zaruka vraceni penez kdyz si platil paypalem ale asi to bylo jenom na pripady kdy zbozi neprislo, nevim kdyztak prostuduj ty jejich podminky
seek discomfort
powerball
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 23. 10. 2010 15:07

PatrikChrz přišlo to First Class mail, shipping z US stál jen 5 dolarů, takže to zřejmě pojištěné nebylo :-l Zeptám se na to ještě prodejce, každopádně ten mě už taky odkázal na poštu.

Powerball dík, zkusím si to přečíst.
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod 4honza 24. 10. 2010 16:09

Zásilka First class mail od US post může být pojištěná, ale je to placená služba navíc, odesílající si ji musí tedy vyžádat.

A co se týče záruky vrácení peněz, příjemce sice může použít volbu "Dispute" na Paypalu, ale pak asi odesílatel jen jednoduše prokáže, že to odeslal a že to přišlo poškozené je bohužel riziko příjemce :-| - leda, že byste se předem domluvili na pojištění zásilky.

http://www.usps.com/send/waystosendmail ... arcels.htm
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod bures2 9. 5. 2013 13:57

Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Reklamoval jsem poškození zboží při přepravě (zboží přišlo v pátek, v sobotu jsem firmu o poškození informovat mailem). V pondělí mi napsali, že si ho vyzvedne přepravní společnost a v úterý si ho odvezla jako reklamaci. Už je to skoro třicet dnů a když jsem to chtěl uspíšit, řekli mi, že mají problém v komunikaci s přepravcem, že se jako problém jeví fakt, že jsem zboží převzal bez výhrad. Bylo to koupené přes eshop. Kdy je datum počátku reklamace, v ten pátek, sobotu, pondělí nebo až v úterý? Pokud bych chtěl vrátit peníze, stačí napsat odstoupení od kupní smlouvy emailem? Mohu požadovat i vrácení přepravného? Bylo to placené dobírkou. Děkuji
bures2
Návštěvník