ludwig1 píše:Oni mi řeknou, že to není v souladu s jejich podmínkami a že když jsem si to kupoval, tak jsem s nimi výslovně souhlasil. A je to... Ohradit se zákonem můžu, ale pochybuju, že hnou brvou, protože ví, že s tím moc nadělat nemůžu

Jakékoli "jejich" podmínky, které jdou nad rámec zákona jsou od počátku neplatné a to bez ohledu na to zda s nimi souhlasíš nebo nikoli. Samozřejmě, pokud se zabejčí, nezbývá než soudní spor. Před jeho zahájením bych s nimi sice zdvořile ale důrazně prodebatoval fakt, že do toho sporu půjdu a že náklady hradí ten kdo prohraje. Samozřejmě, jak tu již bylo řečeno, tohle nejde projednávat s ignorantem na infolince - chce to někoho skutečně kompetentního.
aquarkko píše:jo, za tuhle podmínku bych taky vraždila...jak máš asi vědět, že je něco poškozený, dokud to nevyndáš z obalu???
Za ní netřeba vraždit - stačí jí prostě ignorovat neb je neplatná.
Výjimky samozřejmě jsou - potraviny, spodní prádlo, ale i hudební nebo datové nosiče a asi i něco dalšího (zde je možnost výměny omezena zejména z hygienických důvodů (potraviny, prádlo) či jiných důvodů (nosiče - zde mi smysl trošku uniká)