Zrušení objednávky a navrácení finančních prostředků

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 18. 6. 2008 07:13

Ahoj,

objednal jsem si v eshopu na http://www.novymobil.cz Nokii 6300. Na internetu jsem se však dočetl o praktikách pana majitele (Martin Peca), rozhodl jsem se tedy objednávku zrušit a zboží nepřebírat. Objednávka proběhla ve čtvrtek 12.6.2008, v pátek 13.6. byly doručeny finanční prostředky na účet společnosti. Jelikož na eshopu inzerují odeslání do 1 - 2 pracovních dnů, v pondělí jsem se informoval o stavu objednávky a datu expedice. Odpovědí mi bylo, že majitel, pan Peca, je mimo firmu a komunikaci s bankou má na starosti pouze on, proto bude zboží expedováno nejdříve zítra. Docvaklo mi bohužel až v tuto chvíli. :-(

Objednávku jsem okamžitě zrušil a pokouším se dovolat na jejich kontaktní čísla - neúspěšně. Na e-maily neodpovídají, telefony nezvedají. Nejedná se o částku nad 5 000,-. Jaká mám v tomto případě práva a co si může dovolit obchodník?
Zdeněk L.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lexx 18. 6. 2008 15:10

Od převzetí zásilky můžeš do 14 dní odstoupit od smlouvy bez uvedení důvodů a bez sankce (podle §53 Občanského zákoníku) - prodávající po tobě může chtít max. poštovné (resp. náklady spojené s navrácením zboží), prodávající má povinnost vrátit finanční prostředky do 30 dnů od odstoupení.
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Player. 18. 6. 2008 17:47

nikdy neplat dopredu a ak to niekto vyzaduje, tak to casto znaci neserioznost predajcu
Player.
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aquarkko 18. 6. 2008 19:27

napiš do Černejch ovcí...tady jinou možnost nevidím :D
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 19. 6. 2008 11:14

Který zákon upravuje lhůtu pro vrácení finančních prostředků prodejcem? Podle čeho je to těch 30 dnů?
Zdeněk L.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Anonymous 19. 6. 2008 11:27

§ 53 zákona č. 40/1964 Sb., Občanského zákoníku.
Anonymous