Ahoj, chci si koupit ke 30 nový resp konečně svůj foťák a zajímalo by mě,
jak je to v praxi se vpuštěním na festival s kvalitnějším foťákem. Četl jsem o pár případech, kdy někoho se zrcadlovkou dovnitř nepustili.
Jak je to třeba V PRAXI na velkých fesťácích Colours of Ostrava, Open air festivalu, Rock for people, Sázavě atd? Doteď jsem na fesťácích fotil a točil videa kompakty (Sony ?H10? a Nikon S8100) a nikdy jsem neměl problém se vstupem, ale teď bych chtěl třeba jet na Coloursy, kde mají v podmínkách vyloženě napsaný, že kvůli autorským právům lidi s foťákem "s vyčnívajícím objektivem" nepustí. Nebo je to jenom virtuální bububu kvůli požadavkům hlavních hvězd?
Uvažované fotoaparáty: kompakt Canon S100,
"kompakty" s výměnným objektivem Nikon J1, Panasonic GX1 a Sony NEX-5N. Poslední dva už mají objektiv jak zrcadlovka, takže by je kontrola na vstupu mohla za ně považovat.
Vím že je to o lidech, kteří kontrolují na vstupu, ale radši třeba oželím špičkovou kvalitu NEX 5N a koupím J1 nebo S100, než abych tam přišel a neměl fotky a videa žádné.
Díky.
PS: Mám založený stejný téma na digifotu, ale tam se mně k tomu zatím nikdo nevyjádřil...