Vlastně jsem se zapomněl pochlubit sám.. no to je fukt, zapadám do šedého průměru.
Angličtina - tam už jsem si celkem jistý, ale slovní zásobu musím doplňovat neustále. A mám problém s frázovými slovesy, tak si vymýšlím vlastní (ale kupodivu vždy nakonec vyjádří, co chci říct...). Okolí chválí moji výslovnost.. bohužel hodně amerikánskou. (Na univerzitě se mě profesor ptal, zda jsem měl dříve amerického lektora. Asi moc koukám na Futuramu apod.
)
Němčina - Celkem bez problémů mám psaný projev, mluvený musím k plynulosti ještě pilovat. Opět je potřeba doplňovat slovní zásobu, ovšem v gramatice jsem silný dost. Dost tíhnu k dialektu Wienerisch, takže moje studium němčiny se zaobírá klasickou Hochdeutsch.
Španělština - začal jsem s ní kvůli přijímačkám na vysokou, teď v nadcházejícím druhém semestru bych ji rád znovu rozjel.
Ruština - Dnes z ní už umím pouze písmenka (cyrilici). Takže rozumím psanému textu, mluvit bohužel neumím vůbec.
Slovenčina - Samosebou rozumím, umím i číst nahlas. Bohužel ne dost dobře mluvit, ačkoliv se snažím. Hlavně bych musel doplnit slovíčka odlišná od češtiny, slovenská flexe je mi docela jasná.
Vulkánština - umím jednu větu: Mene sakkhet ur-seveh. (Mír a dlouhý život). Pak už umím jen pozdrav rukou \V/_ a hýbat obočím.
Také jsem zkoušel vytvořit umělý jazyk, ale ten se mi zatím vždycky podobal již některému z jazyků, které znám. Ale jednou bych moc rád dal něco dohromady.