Denní režim - sova nebo skřivan?

Pauzáci se představují

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Fido+ 28. 5. 2005 00:26

Tak me napada dalsi uchylka. Jsem vyslovene nocni tvor a nedovedu pochopit lidi co vstavaj brzo a brzo usinaj. Me by vyhovoval zivot v noci.

//iwigirl: odděleno z tématu Úchylky
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iwigirl 28. 5. 2005 00:27

Fido+ píše:Tak me napada dalsi uchylka. Jsem vyslovene nocni tvor a nedovedu pochopit lidi co vstavaj brzo a brzo usinaj. Me by vyhovoval zivot v noci.

tak to sme asi uchylny na stejny veci:-)mas rad modrou?:-))
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Fido+ 28. 5. 2005 00:39

Docela jo. Kdyz jsem byl malej tak jsem ji mel jako nejoblibenejsi barvu. Ted uz to tak moc neberu ale libi se mi porad. :-)
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mývalice 28. 5. 2005 00:39

Fido+ píše:Tak me napada dalsi uchylka. Jsem vyslovene nocni tvor a nedovedu pochopit lidi co vstavaj brzo a brzo usinaj. Me by vyhovoval zivot v noci.

Lidi. Započítejte si mě do svých řad.
My, noční tvorové, jsme potomci hlídačů ohně. Údajně to máme v genech. S tím se nedá nic dělat. Jsem nejradši, když můžu spát dlouho. Po ránu se mi usíná nejlíp, když už vstanu dřív, tak jsem půl dne polomrtvá, ožívám mezi 16. a 17.hod., a večer (v noci) nevím, kdy jít spát.
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod Fido+ 28. 5. 2005 00:45

Tak to jsme na tom uplne stejne. Rano se fakt nejlip usina. A taky se uplne proberu az vecer.
Nejhorsi je ze pro nas nikdo nema pochopeni. Pro vetsinu lidi to proste neni normalni a myslej si ze jen ranni vstavani a brzo vecer usinani je to spravny.
Pak to dopada tak, ze kdyz po me rano nekdo neco chce tak jsem totalne nepouzitelnej. A naopak. Kdyz ja chci neco po nekom vecer tak je nepouzitelnej zase on.
A kdyz se to tak vezme tak v noci se mnohem lip pracuje protoze je klid. Nezvonej neustale telefony ....
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mývalice 28. 5. 2005 00:54

Fido+ píše:Pro vetsinu lidi to proste neni normalni a myslej si ze jen ranni vstavani a brzo vecer usinani je to spravny.

A kdyz se to tak vezme tak v noci se mnohem lip pracuje protoze je klid. Nezvonej neustale telefony ....

U nás, ale už to není taková tragedie, jako dříve, bylo zvykem, že pracovní doba začíná v 6 ráno. Především v Praze je dnes zcela běžné, že firmy mají PD od 9hod i později.

Já jsem si navykla na noční práci v době, kdy jsem byla zaměstnanec a měli jsme absolutně volnou pracovní dobu. Když nás to bavilo a myslelo nám to, tak jsme vydrželi pracovat přes noc i víc než 16hod, mohli jsme to dospat dle libosti, nebo jsme si nadělali přesčasy a pak jsme měli pár dnů volno. Bylo to báječný.

Noc má i prazvlášní atmosféru. To ticho.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod Fido+ 28. 5. 2005 01:03

Nastesti uz to tak je. Asi bych fakt neprezil pracovat od 6 rano.
Horsi je, ze jinde, zvlast v malejch mestech to je porad jak pred 20 lety. Nekde zavrou uz ve 4 a zbytek nejpozdeji v 5 odpoledne. A chtit se nekde naveceret v 9 vecer? Nemozne. O pozdejsich hodinach ani nemluve.
Uz se mi parkrat stalo, ze mi nekdo z venkova volal v nedeli v 6 rano. Fakt jsem v tu chvili nevedel jestli vypukla valka nebo co se deje. Rozumna rec se mnou pochopitelne nebyla.
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iwigirl 28. 5. 2005 01:09

z toho duvodu ja si telefon vypinam na noc...zavolat mi nekdo v 6 rano,tak fakt nevim..:-/
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Fido+ 28. 5. 2005 01:12

Ja uz ted taky. Teda ja si nastavuju ze do urcite hodiny se mi dovola jen nekolik malo lidi. O tech vim, ze by me zbytecne rano nevolali. Jedine v pripade nejake katastrofy.
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fido+ 28. 5. 2005 01:14

Hmm a ted se nejspis projevuje dalsi uchylka (teda jestli se to tak da nazvat). Dostavam hlad. :)
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lemur 2. 6. 2005 15:32

Fido+ píše: Jsem vyslovene nocni tvor a nedovedu pochopit lidi co vstavaj brzo a brzo usinaj. Me by vyhovoval zivot v noci.

Jsou dva druhy lidi, rika se jim Skrivanci a Sovy. Je to podle nastaveni vnitrnich hodin, respektive delky denniho cyklu.

Skrivanci maji cykl velmi blizky 24 hodinam, obcas i kratsi. Velmi dobre se zasynchronizuji na strinadni den/noc. Vstavji brzo a rychle, jsou hned aktivni, krivka jejich nabehu je velmi strma a potom uz jen klesa. Vetsina Skrivanku je vecer uz "mrtva" a chodi proto spat brzo. Vetsinou pracuji v delnickych profezich a zemedelstvi (kravy jsou taky Skrivanci).

Sovy maji cyklus delsi, vetsinou kolem 28 az 32 hodin. Jsou neutale ve skluzu a spatne se zasynchronizovavaji - vetsinou potrebuji budik, protoze jsou rano "mtrvi" a vstavaji pomalu (mne osobne to trva minimalne pul hodiny, a to mam dva budiky!). Ponechani bez synchonizace (treba o dovolene) jsou schopni jet asynchonne s dennim cyklem (treba dvacet hodin bdeni a osm spanku). Jejich nabehova krivka je pozvolna, az do odpoledne vetsinou za nic nestoji. Maximum prichazi vetsinou az k veceru a klesa zvolna, casto az do rannich hodin. Sovy pracuji hlavne dusevne, a pokud nemaji pro ne rozumnou pracovni dobu, jsou vetsinou porad nevyspale.

A vite, kdo muze za to, ze se u nas pracuje uz od sesti rano? Cisar Frantisek Josef I. aka Starej Prochazka. Ten byl Skrivan non plus ultra, takze uz v pet rano behal cile po Hofburgu a nutil k tomu i svoje uredniky. Ty k tomu nutili dalsi a ti zas dalsi ... nakonec cele C&K mocnarsi stavalo v pet rano, coz spouste lidi vyhovovalo, protoze koncili ve dve odpoledne a pak delali na svym. A u nas to prezilo az do dneska a jen pomalu se preorientovavame na v zahranici bezny model od deviti do peti.

Takze az vam zazvoni v pet rano budik, alespon vite, komu za to nadavat :-)
Lemur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mývalice 2. 6. 2005 16:42

Lemure, ta sova na mne padne doslova - jako ulitá.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod Fido+ 2. 6. 2005 23:44

Lemur: Teda to je naprosto dokonale a vystizne. A musim priznat, ze muj denni cyklus je hodne dlouhy. Odvazim se tvrdit ze minimalne 30 hodin ale mozna i 40. Nedela mi potize byt vzhuru a delat dva dny v kuse. Ovsem nesmi se zacit rano. A samozrejme s obcasnou pauzou.
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ES0 2. 6. 2005 23:51

Lemur píše:(mne osobne to trva minimalne pul hodiny, a to mam dva budiky!).

tak s těmi budíky, to pěkně sedí i na mě, já si několikrát za rok musím měnit melodii budění, protože si na to hrozně rychle zvyknu a cely barák pak nadává :)
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fido+ 3. 6. 2005 00:23

Eso: No tos vystihnul presne. Na klasickej budik uz nereaguju vubec. No a na telefonu to musim menit kazdou chvili protoze si za par dni zvyknu a nic to se mnou nedela natoz aby me to vzbudilo. Prvni den po zmene se toho strasne leknu, pak par dni me to vzbudi a pak uz nic a je cas na zmenu.
Fido+
Nadšenec

Další stránka