Používáte GPS navigaci (auto, kolo, ...) ?

Diskuse na témata, která se nevejdou nikam jinam

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod NMS 4. 8. 2007 17:42

V posledních pár letech pozoruju, že se tenhle novodobý fenomén začíná rozmáhat jak šedý mor. K PC a mobilům přibyla další "hračička", bez které se lidi za chvíli neobejdou (a postupně ztratí zdravý orientační smysl).

Co vy, používáte tento "výdobytek techniky" pro práci či zábavu ?
NMS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gho$t 4. 8. 2007 18:10

No jooo :D I ja jeden kousek vlastnim. Sice to je eTrex Legend, takze nic prevratnyho v GPS navigacich, ale preci jenom je to satelitni navigace. Vetsinou ji pouzivam na Geocaching (viz http://www.geocaching.com , http://www.geocaching.cz ) a na navigaci po terenu jen ve vymecnych pripadech, kdyz neznam cestu, protoze se vetsinou pohybuju okolo bydlyste, neb muj prepravovaci prostredek je kolo, cesty docela znam. V cervenci sem byl na dovoleny v jiznich Cechach a GPS se osvedcila. Táta sice daval prednost papirove mape, ale nebylo nad eTrexe, kdyz sme se nekde zamotali :mrgreen:
Myslim si ze obecne GPS je vyborny pristroj. Sice je pravda ze si bez elektroniky za chvili neutreme ani zadek, ale to jen v pripade ze se to prehani. Od ted k cestovani pro me GPS proste patri, je to kamarad (no mozna i kamaradka :twisted: ) :wink:
Gho$t
Návštěvník

Odeslat příspěvekod blino 5. 8. 2007 13:30

jasne ze pouzivam...

MDA + iGO + Nokia LD-3W :-P

na cestach uzastna pomoc
R.I.P. Baky *16.3.1984 - +25.12.2007

i5 2500K, Noctua NH-U9B SE2, Asus Maximus IV GENE-Z, Asus HD5770 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz, Crucial M4 128GB, 850W Enermax Revolution 87+ , Fractal Core 1000
blino
Nadšenec

Odeslat příspěvekod chemistry 5. 8. 2007 13:42

Asus A 632 plus iGO

hlavne v aute , fantastická pomoc, ja neviem jak som doteraz jazdil :hm :-P
chemistry between us
chemistry
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Slonik 5. 8. 2007 14:30

Používám. Kupoval jsem jako dárek levnější kolo a GPS mi přibalili grátis. Když už jsem jí mám, tak jí používám. Přijde mi lepší než tachometr a párkrát už pomohla když jsem si nebyl jistý kudy vlastně jet. Jedná se o výběhový model, ale mě celkem bohatě stačí.

GPS vůbec nepovažuji za šedý mor, ale za výborného pomocníka. Pokud je to přístroj, který umí příjmat signál RDS-TMC a inteligentně dohledávat optimální objíždku problémového úseku cesty (dopravní nehoda, ...), přispěje i k plynulosti provozu a to i těm, kteří nic takového nepoužívají.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod aquarkko 5. 8. 2007 17:46

Nepoužíváme, nepotřebujeme a nezajímáme se.
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod kodl 5. 8. 2007 17:47

Samozřejmě ano - MDA Vario + HaiCom 406Bt + iGo 2006 (Vito Navigator). Už si pomalu neuvědomuju, jak jsem se dříve orintoval na silnicích. Občas vyrazím na Geocaching...
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
Přeborník

Odeslat příspěvekod Noovo 6. 8. 2007 07:40

pritel ji obcas pouziva v aute, jen tak, i kdyz cestu zna....ja ji v aute nepouzivam jezdim podle citu :lol:
ma Garmina ale typ nevim, nebot tomu prd rozumim :mrgreen:
Naposledy upravil Noovo dne 6. 8. 2007 09:35, celkově upraveno 1
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Narcissus 6. 8. 2007 09:19

Já používám na kole Garmina GPSMap 60Cx, citlivý, vodotěsný, otřesuodolný, a měnit rozhodně nehodlám.
Za šedý mor gps nepovažuju - orientačním smysl jsem neměl už před touto érou, takže uškodit mi nemůže. A když jedu někam sám, je to docela nutnost. Už nás taky několikrát vytáhl z hlubokého lesa, když i zkušení "mapáři" a posmívači gps nevěděli kudykam.
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Skarjuu 6. 8. 2007 09:23

No jasně super věcička ta GdeProbohaSu,
Tomtom One + 2 GB SanDisk Secure Digital + Hacked Western Europe Map + Original CZ, PL, SK, HU map 8)
RS za kapesný od mámy vol.2
21,06 příspěvků za rok.
Skarjuu
Návštěvník

Odeslat příspěvekod michee 6. 8. 2007 10:34

Ne, protože mám dobrý orientační smysl (zatím) a vyznám se v mapě velice dobře - takže já vždy všem naviguji - ale uvažuji, že si něco pořídím do mobilu (kdyby náhodou klasika selhala) - zase s klasickou mapou je větší sranda a když zabloudíš, tak ten výlet má pěkný spád (něco podobného se mi stalo včera na vyjížďce :-D - ale to bylo bez mapy a mimo cyklostezku)
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lukecz 6. 8. 2007 10:54

Mám mapu, kompas a skvělý orientační smysl, takže mi nehrozí, že zabloudím až amíci kvůli nějaké další válce změní koordinaci GPS :mrgreen:

Edit: Ikdyž nevím teda jak to vypadá s Galileem :nenapadne
Barman v Nočním klubu* Pauza.cz

šťastně vdaný za Snížka
Call of Duty :UO player
Lukecz
Barman v Nočním klubu

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 6. 8. 2007 11:42

používám a hodí se to :)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Nadšenec