Kde se naucit pekne kreslit?

Diskuse na témata, která se nevejdou nikam jinam

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Ares952 14. 5. 2007 14:41

Existuje na netu nejaka stranka venovana kresleni? Nejakym zakladum, takovy rychlokurz, kde budou predlohy, cemu se vyvarovat a podobne?

Diky
Naděje je motorem duše
Ares952
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Johnz5 14. 5. 2007 15:15

Zkoušel jsem gůglit. Bohužel bez výsledku. Mám ale přípomínku. Na tohle musíš mít talent, bez něj to nejde. Pokud ho máš tak hurá do toho. Zkus hledat dál ;-)
Zdraví Jan Musil aka Johnz (a ta 5 je tam přebytečná :-))

---------------------------

Nejsem moderátorem žádného diskuzního fóra.
Johnz5
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ares952 14. 5. 2007 16:36

mno, guglil jsem taky a jediny odkaz co jsem nasel byl http://jaknakreslit.wz.cz/ :-)

talent teda moc nemam :hm
Naděje je motorem duše
Ares952
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 14. 5. 2007 21:49

Jako myslíš kreslení normálně na papír nebo v PC ?

Ručně musíš mít od přírody talent a v počítaču to za tebe pomáli dělají programy...

Kdysi jsem měl v záložkách odkaz na jednu drsnou Ruskou stránku kde byly videa kreslení, na výběr tisíce nádherných obrázků a pak sis to mohl zpomalovat, přibližovat, prostě ses díval jak to dělají (stínování, obličeje atd... ) fakt naučné, škoda že už to ale asi nenajdu :(
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Narcissus 14. 5. 2007 22:06

Já jsem si taky myslel že je na kreslení třeba talent, ale od té doby, co můj absolutně netalentovaný kamarád se u učitelky kreslení naučil za tři měsíce dobře malovat, změnil jsem názor.
Takže podle mě je důležité živé odborné vedení, ne knížka ani internet, a pořád kreslit.
Samozřejmě, pro obstojné kreslení pro radost stačí i málo talentu a hodně cvičení, ale frajer už musí mít hodně i toho talentu.
pokud chcete vidět frajery v akci, dejte si na youtube vyhledat "speed sketch" :)
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mawe47 15. 5. 2007 06:53

kup si nejakou knizku, je jich docela dost... dost casto se pouziva "mrizka" ze si do nejakeho obrazku nakreslis sit, na prazdny papir stejnou sit a jedes... sou tam taky popsane techniky malby atd, staci si vybrat a kreslit tim, co se ti libi... nebo si treba sednout do lesa a zkouset kreslit co vidis... ono to chce taky dost cvik, kdyz clovek nema talent a nikdy to nebude vypadat jak od cloveka s talentem, ale rozhodne to bude docela obstojne...

ja moc kreslit neumim, ani nemam fantazii, ale to me nebrani, abych si sem tam necmarala:)
Mawe47
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 12. 9. 2007 19:39

MarkFX píše:Kdysi jsem měl v záložkách odkaz na jednu drsnou Ruskou stránku kde byly videa kreslení, na výběr tisíce nádherných obrázků a pak sis to mohl zpomalovat, přibližovat, prostě ses díval jak to dělají (stínování, obličeje atd... ) fakt naučné, škoda že už to ale asi nenajdu :("/quote]

tak jsem to haluzově našel, je to http://fcmx.net/vec/

a zrovna tady je jedna drsná ukázka 8)

můžete si tam nastavit rychlost toho kreslení atd...

Enjoy it !! :-P

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Ares952 13. 9. 2007 06:41

a nejaky ten program na kresleni? Byl by?
Naděje je motorem duše
Ares952
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 13. 9. 2007 20:11

tady nejspíš... azbukou fakt neumím :D

http://flashcards.territory.ru/vec/new.phtml

pak by to mělo nějak jít převýst do té galerie aby se aj ostatní mohli kouknout jaks to čmáral :D

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda