česky vs. moravsky

Diskuse na témata, která se nevejdou nikam jinam

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Kocoor 23. 10. 2005 11:44

To my zas v palusi rozhazujem cajzlum sandal.
Kocoor

Odeslat příspěvekod Samuel Gordon 23. 10. 2005 12:02

No samozrejme moravsky ... toz kdyz su kurna ten moravak, tak bodejt by ne :twisted: Uplne nesnasim prazaky - takove to "Hele koukej, to je mejdlo" "jdeme do kramu" :?
MacBook 13" Late 2008 :: Core 2 Duo 2GHz :: 4GB 1067MHz DDR3 :: nVidia GeForce 9400M 256MB :: Intel 320 120GB SSD :: WD Black 320GB HDD :: Mac OS X 10.7 Lion
Samuel Gordon
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 10. 2005 12:37

ale samozrejme :-D
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mývalice 23. 10. 2005 17:02

Já pořád nechápu tu nenávist mezi Čechy a Moraváky. :roll:
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 10. 2005 17:56

Myvalice .. to je jednoduchy.. nenavist je totiz jen mezi metropolema Praha - Brno - Ostrava .... proste jedni zavidej druhym .. teda vsichni praze :-D ...

a nejvetsi paradox toho vseho je to, ze moravak ackoliv nadava na prahu tak sem de za praci, za studiem, za svou slecnou co potkal nekde na skole ....

Mno a diky tomu ze tihle "patrioti" vykrikujou jak moc jim "tamti" ublizujou, tak se toho chytaj po vesnicich a uz se to veze. A kamen urazu je to, ze ti nadavajici jenom proste zavidi .. nic jinyho .. ted cekam vyroky typu "ja jim to nezavidim", "neni jim co zavidet", ale v dnesnim obraze jsme preci jenom kapitalisticka zeme a jde hlavne o kapital, tak proc by nemohl starej fotr nekde v Brnensky hospode zabrecet "bheee voni tam maj vic nez ja tady", kde to okouka malej synek, kterej se kamaradi s fandou z vesnice a uz se to veze. Primychejme k tomu trochu medii a "navstev" hypermarketu velkych mest a mame "proc se se nesnasi cesi a moravaci" :-)

Spis by mne zajimalo proc Slezani nemaj radi kdyz se jim pripomina z jakyho uzemi pochazej :-)))) (Vsimly jste si ze za poslednich par let rozdeleni "cechy, morava, slezsko" vymyzelo z pouzivaneho slovniku ? )

PS : mne osobne je to jedno, moje mama je slovak s madarkou, muj otec je slovak, moje segra je ze slovenska a ja se narodil v cechach, takze mne narodni roztrzky nechavaj klidnym (cech, moravak, slezan, slovak, pred bozim soudem sme si stejne rovni ;-) )
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mývalice 23. 10. 2005 18:40

"navstev" hypermarketu velkych mest

... a toto jak souvisí s česko-moravskou nesnášenlivostí? :| Možná mi něco uniklo.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod elit 23. 10. 2005 18:44

kosch píše:pražština je normální, což se ovšem těžko dá říct o zbytku hlavně pochopielně různých moravštinách :mrgreen: :pozor2 :wink:>/quote]

Souhlas, kdysi jsem studoval v Ostrave a ti prznitele jazyka ceskeho se smali me.
elit
Poslední varování

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 10. 2005 19:10

Myvalice :

je to tom ze kdyz Brnak prijede do Prazskyho Tesca kde jsou jiny ceny tak si rekne "hele, voni maj to samy za min penez a berou vic" - a mame tu Brno vs Praha ....

Vesnican u Brna prijde do Tesca v Brne a vidi "hele voni to maj tady levnejsi nez samoska v dedine a berou vic penez" a mame tu nenavist Vidle vs Brno...

Brnak rekne Vidlakovy "A to si jeste nevidel jaky to maj v Praze" a "kdyz se potkaj dva soby, tak se radost nasobi" :-D ...

mam pokracovat ? :-)))
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod hotspot 23. 10. 2005 19:14

elit: prznitelé? zajímavý, na spisovný češtině mi nepřijde nic sprzněnýho ;) jinak já už se mluvou totálně přizpůsobil Čechám i když odtud nepocházím.
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod elit 23. 10. 2005 19:20

Spisovne? Ja snad normalni misto JA rikat MI? atd atd
elit
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hotspot 23. 10. 2005 19:22

No já u Ostravy bydlel a kromě nářečí se tam mluví o dost spisovněji než v Praze... (místo "to je dobrý" "dobré", už jsem si na to úplně odvyk)
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 10. 2005 19:23

Když už, tak mně osobně připadá, že málokterý ostravák byl někdy schopen alespoň pěti vět v kuse z vlastní hlavy předříkat aníž by zvolal něco co patří možná tak do starých povídek z éry Haška.

ksakra, musim dopilovat tu cestinu :-) - ja umim snad lip anglicky a nemecky nez cesky :-D ...
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod ES0 23. 10. 2005 19:33

a znate hanáčtinu?(Olomouc)...

" tož, šlé sme tam a ***** z tého.."

volný překlad...
"Byli jsme tam, ale nakonec nic nebylo"

:D
Naposledy upravil ES0 dne 23. 10. 2005 19:36, celkově upraveno 2
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mývalice 23. 10. 2005 19:35

2Pix píše:... mam pokracovat ? :-)))

Kdepak. Už je mi to jasný. :)
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 10. 2005 19:42

jinak : v Brne sem si nasel "divku sveho zivota" .. a mam pocit ze od ty doby se ji zadna jina nevyrovnala ... je mi po ni smutno ....
2Pix
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka