česky vs. moravsky

Diskuse na témata, která se nevejdou nikam jinam

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Jony 5. 9. 2005 21:24

Ostravstinu jste tu uz probrali, ale zajimalo by me co rikate na Ostravaka(http://www.ostravak.bloguje.cz) ?
"Keď Ťa život omrzí, keď Ti už nič nejde,
sadni si na diaľnicu, ono Ťa to prejde."
Jony
Sherlock Nožička 2010

Odeslat příspěvekod S-Tony 5. 9. 2005 22:22

K Ostavak bloguje
No takhle mluvit a psát dokáže jen opravdu výjmečně inteligetní člověk, který strávil hodně času studiem ostravštiny.
V praxi jsem nepotkal nikoho kdo by takhle uměl mluvit (to sem z ostravy) Dá hodně práce se to naučit. Tenhle člověk umí do ostravštiny přeložit jakýkoli výraz. On snad umí ostravsky líp než já umím česky.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod andels 23. 10. 2005 10:22

nenavidim kdyz slysim prazstinu..to me fakt jebne bo je to strasny jak oni mluvi a jeste jak to vsechno natahujou..brrr. fuj..sem rad kde sem :)
andels
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ES0 23. 10. 2005 10:34

ted jsem si vzpomel, moje babicka vzdycky rikavala: necigaň, ve smyslu nelži :D (odvozeno zrejmne od slova cigan)

a jeste si pamatuji, kdyz jsem se poprve octl Praze, tak jsem nejak vubec neuvazoval nad tim, ze by mohl byt problem v komunikaci..
napr. jeden z mych prvnich rozhovoru:

" hej, rožni světlo..."
"..co?cože?jak?"
"... no, vypínačem, ne!"

8)
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod andels 23. 10. 2005 10:39

a ty si odkad??? :) a kdo nechapal to rozni?
andels
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ES0 23. 10. 2005 10:43

no prazaci, kdo jiny.. :-)
btw, jsem tak nejak na hranici Slezka a Moravy...
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 10. 2005 10:45

Rozni .. to je teda slovo :-D ... za to mlatim porad a neustale myho moravskyho spolubydlice ... jaj .. ten je tak slusnej az to neni hezky :-D ... nemam rad moravaky :-D .. ale moravandy .. tyjo :-D ...
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod ES0 23. 10. 2005 10:48

a ja zas nemam rad pepiky(prazaky) :D
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod andels 23. 10. 2005 10:50

no tak jako lepsi nez vejkend, von, vona, a ruzny sracky...za to bych rubal :!: proste moravstina mi prijde takova sympaticka :)
andels
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 10. 2005 10:51

ESO... ja taky nesnasim prazaky .. pripadaj mi jako kdyby sezraly vsechnu moudrost sveta a je jim houby rozumet .... jeste ze nejsem prazak :-))) ...
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod andels 23. 10. 2005 10:54

presne misto "ostravaka" mi sedi 8) kdyby tady promluvil prazak tak mu reknu at tahne :roll:
andels
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 10. 2005 10:56

no jo .. zkus nekdy prijit k nam do mesta a rict ze ses ostravak .. doporucju nejakou hospodu v krocehlavech nebo v rozdelove ... a uvidis jak rychle poletis ven dverma ...
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod andels 23. 10. 2005 10:59

a kde ta hospoda stoji ze by me vyhodili? :)
andels
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 10. 2005 11:21

Kladno :-D .... kazdej kladenak ma k smrti rad ostravaky :-D ...
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod andels 23. 10. 2005 11:32

tos myslel ironicky? :D
andels
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka