11 otázek: Jak prožíváte "kdysi vzácnou" alergii?

Diskuse na témata, která se nevejdou nikam jinam

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod mbing 25. 6. 2005 12:46

1. Jak silně na vás působí senná alergie v parných dnech?
2. Od kdy ji máte?
3. Kolik dní a v jakém rozmezí ji máte?
4. Co proti tomu děláte?
5. V klidu usínáte?
6. Kolikrát za den kýcháte?
7. Kolik spotřebujete kapesníků?
8. Chodíte na injekce nebo už jste to vzdali jako já?
9. Když alergie propukne, kde se pohybujete?
10. Podstopili jste operačnímu zákroku? Co přesně, jak to dopadlo a jaké jsou změny?
11. Museli jste zlepšit podmínky v domově (péřové polštáře, atd.)?
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mareq 25. 6. 2005 13:33

1. Dost silně, ale to nemusí být parný den.
2. To si už přesně nepamatuju, ale vím, že to začalo pár let po tom co jsme se přestěhovali ze slovenska. Takže někdy na základce na prvním stupni.
3. Co? Jak kolik dní? Celej rok mám rýmu, někdy je to horší, někdy lepší :)
4. Zyrtec, Sanorin-Analergin, Berotec. A dost pomáhá mi i akupunktura, doktor mi nalepil nějakou malinkou kovovou kuličku uplně nahoru na ucho, je tam nějakej bod, či co. Sice po pár týdnech odpadne, ale dojdu si pro jinou :)
5. To jo, ale někdy se budím, protože nemůžu dejchat, spraví to Berotec :)
6. :D to se nedá spočítat. V zimě moc ne, ale jak přijde jaro tak mám o zábavu postaráno až do podzimu.
7. Moooooooooooooooooooooooc.
8. Jako Ty ;)
9. Neomezuju se, ale mám u sebe neustále léky.
10. Na to je nějakej operační zákrok? Pouč mě pls, už mě to pěkně s...!
11. Jo. Taky to dost pomohlo. Sice mám jenom ten polštář a peřinu, ale myslím si že taková ta pračka vzduchu by pomohla taky.

No a nejlíp mi je když prší, nebo je po dešti, než zase začne lítat prach a jinej bordel :)
.: Powered by Dell Latitude D505 & SE W800i :.
mareq
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mbing 25. 6. 2005 13:40

IMHO, Laserové vypálení sliznice ...
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mareq 25. 6. 2005 13:58

To zní drsně :)
.: Powered by Dell Latitude D505 & SE W800i :.
mareq
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fido+ 25. 6. 2005 21:43

Me se to nastesti netyka ale fakt je ze nekdy mam dojem ze alergii maji snad uplne vsichni. Jakto ze driv to byla fakt vzacnost a dneska je alergickej kde kdo? A proc je alergie na prirodni veci a ne naky chemicky svinstva? To uz se z nas stavaj ropaci?
Fido+
Nadšenec

Odeslat příspěvekod a 25. 6. 2005 21:49

u mna sa prejavila asi pred dvoma rokmi. vrchol mam zhruba v tychlo tyzdnoch. palia ma oci, bolest v celej nosnej dutine... uz aby to bolo prec. lieky mi moc nezaberaju, asi pretoze ze ich uzivam nepravidelne
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mbing 25. 6. 2005 21:57

Fido+ píše:A proc je alergie na prirodni veci a ne naky chemicky svinstva?

Alergii podporují chemické látky, především v ČR, z nečistého ovzduší. Když přijedete k moři, je to o něčem jiném.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr_Novak 25. 6. 2005 21:58

1. Například dnes - celý den mě bolí hlava a mrtě se mi spouští rýma
2. asi od dvanácti
3. prakticky celý rok :(
4. beru Xyzal (doufám, že to není reklama) - opravdu pomáhá!
5. v klidu ne, ale ne kvůli alergii :)
6. hodněkrát! Třeba pět deset minut v kuse!
7. záleží na momentální "intenzitě" alergie - tak 3 4 za den
8. nemá to cenu :(
9. doma i venku - je to jedno
10. ne
11. alergické povlečení
Petr_Novak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lemur 25. 6. 2005 22:07

at 1. Jak starnu tak uz to neni nic zas tak strasneho - obcas kychnutio a musim sebou nosit kapesnik kdyby neco. Ale driv mi treba v kuse teklo z nosu.
at 2 Od cca. 10 let.
at 3. Zhruba cerven-srpen.
at 4. Ignoruju to. Doktori mne nabizeli leky, ale jejich vedlejsi ucinky se mi vubec nelibily. A ja bych si nikdy nevzal nejake leky pokud bych se bez nich dokazal nejak obejit.
at 5. Jasne. Ale driv jsem se treba nekolikrat za noc vzbudil a musel jsem si vycistit nos.
at 6. Prijde na to, v jakem prostredi. Pokud zrovna nevytahnu patu z bytu, tak treba ani jednou. Jinak radove v desitkach za den.
at 7. Pouzivam latkove, dle intenzity jeden vydrzi od pul dne do dvou-tri dnu.
8. Ne. Nevadi mi to na tolik, abych s tim neco delal. A nechat do sebe pichat po nekolit let - to radeji budu obcas kychat. Navic - diky alergii jsem mel perfektni vymluvy na urcite typy praci venku.
at 9. Vzhledem k tomu, ze jsem vetsinou bud doma, nebo v praci, popripade nekde na ceste mezi, tak stejne jako jindy.
10. Kvuli alergii? Ani omylem.
11. Ne. Ale driv jsem pouzival vlastnorucne udelany filtrovac vzduchu. Ted uz to nepotrebuju.
Lemur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 25. 6. 2005 22:09

Alergie mi sedá na průdušky či něco podobného v krku. Pokaždé na přelomu dubna a května – asi když něco venku vykvete – dostanu kašel a drží se mě to až do července. Tentokrát ale byla výjimka, za čtrnáct dnů naštěstí bylo po všem.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Mývalice 25. 6. 2005 22:17

Slyšela jsem názor, že alergie vznikla v důsledku přehnané hygieny. Tělo není atakováno bakteriemi a viry, nemá se čemu bránit a tak si vymyslí obrannou reakci na neškodné látky.

V rodině na alergie trpí děti mojí švagrové, i mé starší sestry. Já mám možná alergii na kočky. Stačí přijet k našim. Ti mají "velkofarmu" koček a ani na ně nemusím sahat a hned mě svědí oči a obličej. Nic s tím nedělám, kočkám se pokud možno vyhýbám.
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod adams 25. 6. 2005 22:20

1. Nijak.
2. Od nikdy
3. 0 dní, od nikdy do nikdy
4. Jelikož ji nemám, tak nic
5. Ne, ale to jsou nervy, ne alergie
6. Ťěžko říct, nepočítám to, asi 10×
7. V průměru, dva papírové denně.
8. Nic nemám, nikam nechodím.
9. Všude.
10. ne.
11. Jo, vyhodil jsem hnusný ptákový a dal si pěkný z nějakých umělých vláken, protože mi našli nějakou hodnotu na hranici - na roztoče.

Marek L. píše:Alergie mi sedá na průdušky či něco podobného v krku. Pokaždé na přelomu dubna a května – asi když něco venku vykvete – dostanu kašel a drží se mě to až do července. Tentokrát ale byla výjimka, za čtrnáct dnů naštěstí bylo po všem.d/quote]

Lool, tak to já mám přesně uplně naopak. Jakmile začne chcát a teplota splaskne na 10-15 stupňů, začínám chrchlat.. A jede to tak prakticky od září do května června. Pak je zas přes léto klid, a na podzim.. urghly chrchly frfly fůůj. Proběhl jsem všechna vyšetření co koho napadla, včetně nějakého karbacholového přidušení, a dozvěděl jsem se, že jsem zdráv.

Jo, ale k alergiím - po štěňatech mi nějak začala vadit naše fanda, a taky když mě přetáhne kočka drápkem, tak to parádně nateče a svědí. Ale zachvilku to splaskne. Ale kontaktní alergie po vyšetření - na psy a kočky taky nějak na hranici, spíš ne než jo.
-
adams
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mývalice 25. 6. 2005 22:34

Mně právě drápance od koček taky otečou a svědí jako čert.
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod adams 25. 6. 2005 22:48

Myvalice píše:Mně právě drápance od koček taky otečou a svědí jako čert.k/quote]

Vítej do klubu :lol: Ale že by mohl být mýval alergický na kočku, to by mě ve snu nenapadlo.

OK, možná jo, když mohou být psi alergičtí na blechy a kočka alergická na klíšťata, tak proč né mýval na kočky?
-
adams
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mbing 26. 6. 2005 10:22

Myslíte, že alergie na srst má něco společného se sennou alergií? Třeba se kočka proběhne po poli a uchytí se na ní pyl nebo prostě čistě vykoupaná :-) ...
mbing
VIP uživatel

Další stránka