od Marcel Kudlvasr 26. 11. 2009 03:06
He he, vždyť říkám Chlapci , že Marcel je kompjuterovi Tydýt, jen jsem potřeboval připsat,,se,,a huž tam mám dabla, no radši již nic Opravovat nebudu. Tož lokace: Ráb -Lopar a Kemp Rajská pláža, jinak v červnu a září není problema sehnat na fleku, privát, šoupnout Ty co přijely s Vámi na pláž a Vy se pochlapte, namočte čapušku do vody a Vzhůru za privátníky vyhlásit jim,,KONKURS!,,...a zároveň víte do čeho lezete, když váháte a řeknete mu:,,No já se ještě vrátím, jdu se zeptat v okolí, ale vrátímj se, he...,,(no mezitím již máte před sebou frťana, Proška či kafíčko, ale bacha tahle exkurz Vás ještě párkrát čeká než najdete to,,pravé, vořecové Bidlo pro Rodinko, za rozumný peníz a v cajku, že.neshánět ubytování přes Turit BIRo, to je pro zbohatlíky, He, Slovani se dohodnou na Fleku, že). Mluvte česky! a snažte se Srbochrvatsky!!. Slovník, Mapy, průvodce je u mne či v knihovnách a Hodně na Netu, že, sakra se to vyplatí, že. Na pláž STolac, Sahara(tam již vede asfalt a maj tam vesničani parkovišťátko s babkou.) se chodí přes kopeček mezi Borovičkami a Ještěřicemi...Voda azuro, vlez jak na Balatonu, píseček na nádobí, stín přes poledne pod útesy...dobrovolné ,,ňůdo,,že, plavky v takové vodičce padaj sami dolů...Hloubka nejvíc k ostrůvku 2-3M na prostředku, přepych Luxus+ ten pramen s vodou, lepší než v kempu, tankovali jsme ji na kafe i na pití navečer v kempu.
Doprava:Bus z Prahy přes Rijeku do Bašky na Krku a pak Trajekt na Lopar-Ráb a traktor vláčkem na Trgovinu v Loparu či ke kempu...nebo vylízt v Rijece a jet místním busem do Ráb město a Busíkem do Loparu...
Varianta I. přes KRK je fajnovější, že a vyčvachtáte se hned v Bašce při čekání na trajekt...
Autem , není co řešit, dálnicí směr Split - včas odbočit za Plitvičkami na Jablanac Trajekt!!musíte se dostat přes Velebita nebo ho objet před nahoře a nebo pod dole, Já jsem jezdil bez Dálnic, venku: Blava, Gyor...podél hranic Maďarskem, na Zagreb, pokračovat vedle dálnice do Karlovacu, po Staré Staro c.k. Jozefovské silnici na pobřeží do SENJE!!, v podstatě ji Dálnice kopíruje, He, kousek po Jadranský magistrále do Jablanacu na Trajekt, noporučuji nájezd na 7-8...chrápat někde za Karlovacem či Plitvičkama...Já to zapích vždy tak kolem 2-3 nad ránem a dal do těch5-6 chrupku...a dorazil to ráno v 10-12 byla rodina v moři na Loparu a já sháněl bydla nebo stavěl stan. Srečen Put a Dobro Došli za Otoc Ráb i Lopar, Laku Noč, Tulák Marcel od Zvonu.