od Marcel Kudlvasr 19. 10. 2009 19:51
Ahoj Zamisi, mohu Tě potěšit, neházej Foťák do žita, he...Ten základ máš-FOTOEYE, nápad, štěstí...snahu něco vyfotit...Proto Ti nabízím pomoc, chce vědět jak dál a radostněji, něco přečíst, nechat si poradit, jít s někým na potosafari s kýmkoliv, kdo má něco nafoceno a pak se těma radama řídit a vylepšovat svoji techniku i vot Těchniku dle finančních možností...
Tož to Ti vše nabízím a mnohem více a gratis...k tomu potřebuji pár věcí: Tvůj zájem, Informace o tvém foťáku, kde jseš já sú z Prahy 5...,
Jak moc máš na focení čas, nejlepší a nejrychlejší je to společné safari, jinak to můžem zmáknout na Dálku, přes Majl a CD poštou, mám tu pro Tebe dost Informací, manuálů, přruček, programů...no Hlavně se mi ozvi na SZ či ten majl...fotím již pomalu 50 let...
K jednotlivým fotkám(jestli je máš pověšený někde jinde, tak mi dej na ně link, díky, čím jich od Tebe uvidím více, tím to půjde rychleji,,,).
Foťák: dost nutný je ,,M,,-manuální ovládaní, nebo aspoň A+E..., aby se dalo tomu rychlýmu Blbcovi do toho kecat, pak filtr přechodový-šedý a polarizační...případně UV. Hodí se i náhradní zdroj, a větší karta i rychlejší.
i levný, lehký stativ se hodí, no pevný, že.
Fotky: Slunce- mám svůj čip ve foťáku rád a chce to, clonit, třeba i rukou, nebo vyclonit stromem a ten filtr...
Holub: noje to ostré , že máš tam zoom?! Jinak clona, a musí tam být větší cvrkot, to okolí tam má moc prostoru atd.
Příboj: filtr, je to šedous, jinak ostré, chce to zajímavější okolí, třeba útesy, balvany, a ten zoom...
Koleje: Na výšku, dát kolejím víc prostoru= větší odstup t.j. lepší kompozici, byla by to skvělá fotka, ale i tak je zajímavá a ostrá
Letadlo: nějak Ten čmelda přilětěl moc rychle? máš ho mázlej-větší clona začít fotit s předsazením a s předostřením, sekvencí é dávkou ho pokropit
a nějaká sedne.
Věž: ho dobrá fotka, ostrá i expozičně v pohodě, jde opět o kompozici a něčím to udělat zajímavější?!, ale pak zkusit různý odstup.
Mechorosty na Valu: Detail ostrý, barevnost v pohodě, ale toho mázlýho je tam moc, jiný úhel záběru, kompozice, vyfotit i celou zeď ostře, no na Týhle bych se vyřádil, Kde je?...
No můžem pokračovat příště, ozvi se mi, díky. Starec Marcel od Zvonu.
já mám Lumixe Z 5O...