Foto

Diskuse na témata, která se nevejdou nikam jinam

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod roxor 28. 8. 2009 15:26

Cumel,daj aj foto niejakej východniarky 8-P
Neberme život príliš vážne ... aj tak to nikto neprežije.
roxor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cumel30 28. 8. 2009 23:11

Obrázek Obrázek
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Poslední varování

Odeslat příspěvekod roxor 29. 8. 2009 03:33

Babička ... :oboze
roxor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cumel30 29. 8. 2009 14:07

Nou mamička :-* O:-) :potichu :tleskani o<:) :kuk:

Babička je tu

Obrázek Obrázek
cumel30
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cumel30 2. 9. 2009 14:12

Hlava indiána

Obrázek Obrázek
cumel30
Poslední varování

Odeslat příspěvekod roxor 20. 9. 2009 06:12

Morava
DSC00756-800.jpg
roxor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 20. 9. 2009 23:52

No Musím Vám to chlapci pochválit, já sem nic dát neumím, he...
cumel-díky za vzpomínku na Slovácko? či Slováč a jeho zemitý Ľud aj starké(vohlídej si hlavy, že)...UFF, to je to šíleně Popílené...
Roxor taky Fajne, ale chtělo by to dajaký Filter ?! A zkusi i detaily či zoomy. Nebo popojdi, hej.
taky amatér Marcel od Zvonu. A díky za obrázky.
Edit: Já mám Lumíka 10Mgpixli,35-420, musí se hlídat, ale zatím spokojenost a po zrcadlu netoužím.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod cumel30 27. 9. 2009 17:06

Gerlach

Obrázek Obrázek
cumel30
Poslední varování

Odeslat příspěvekod zamis 19. 10. 2009 18:46

taky se obcas snazim neco vyfotit, ale moc mi to nejde. jsem kopyto

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 19. 10. 2009 19:51

Ahoj Zamisi, mohu Tě potěšit, neházej Foťák do žita, he...Ten základ máš-FOTOEYE, nápad, štěstí...snahu něco vyfotit...Proto Ti nabízím pomoc, chce vědět jak dál a radostněji, něco přečíst, nechat si poradit, jít s někým na potosafari s kýmkoliv, kdo má něco nafoceno a pak se těma radama řídit a vylepšovat svoji techniku i vot Těchniku dle finančních možností...
Tož to Ti vše nabízím a mnohem více a gratis...k tomu potřebuji pár věcí: Tvůj zájem, Informace o tvém foťáku, kde jseš já sú z Prahy 5...,
Jak moc máš na focení čas, nejlepší a nejrychlejší je to společné safari, jinak to můžem zmáknout na Dálku, přes Majl a CD poštou, mám tu pro Tebe dost Informací, manuálů, přruček, programů...no Hlavně se mi ozvi na SZ či ten majl...fotím již pomalu 50 let...
K jednotlivým fotkám(jestli je máš pověšený někde jinde, tak mi dej na ně link, díky, čím jich od Tebe uvidím více, tím to půjde rychleji,,,).
Foťák: dost nutný je ,,M,,-manuální ovládaní, nebo aspoň A+E..., aby se dalo tomu rychlýmu Blbcovi do toho kecat, pak filtr přechodový-šedý a polarizační...případně UV. Hodí se i náhradní zdroj, a větší karta i rychlejší.
i levný, lehký stativ se hodí, no pevný, že.
Fotky: Slunce- mám svůj čip ve foťáku rád a chce to, clonit, třeba i rukou, nebo vyclonit stromem a ten filtr...
Holub: noje to ostré , že máš tam zoom?! Jinak clona, a musí tam být větší cvrkot, to okolí tam má moc prostoru atd.
Příboj: filtr, je to šedous, jinak ostré, chce to zajímavější okolí, třeba útesy, balvany, a ten zoom...
Koleje: Na výšku, dát kolejím víc prostoru= větší odstup t.j. lepší kompozici, byla by to skvělá fotka, ale i tak je zajímavá a ostrá
Letadlo: nějak Ten čmelda přilětěl moc rychle? máš ho mázlej-větší clona začít fotit s předsazením a s předostřením, sekvencí é dávkou ho pokropit
a nějaká sedne.
Věž: ho dobrá fotka, ostrá i expozičně v pohodě, jde opět o kompozici a něčím to udělat zajímavější?!, ale pak zkusit různý odstup.
Mechorosty na Valu: Detail ostrý, barevnost v pohodě, ale toho mázlýho je tam moc, jiný úhel záběru, kompozice, vyfotit i celou zeď ostře, no na Týhle bych se vyřádil, Kde je?...
No můžem pokračovat příště, ozvi se mi, díky. Starec Marcel od Zvonu.
já mám Lumixe Z 5O...
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod zamis 19. 10. 2009 20:09

pane jo, ty ses teda rozepsal. vsechno to jsou fotky bez jakykoliv uprav. ja vetsinou jen neco vyfotim, zkopiruju to do pocitace a hotovo. zas tak uplne takovej fanda do foceni nejsem, tak nevim jestli ma cenu se mnou ztracet cas. ja fotim jen tak sobe pro zabavu. nikdy jsem zadnou prirucku necetl.taky muj fotak neni zadnej zazrak. prachobycejnej olympus sp-510uz. kamarad ho nekde nasel a tak mi ho za tisic prodal. ale jinak dik
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 19. 10. 2009 20:37

A proč né Zamis, když vážně fotit umíš a chce to jen ,,takhle malounko,, a nebudeš muset říkat něco ,,o kopytnících,,...já mám času dost a rád se o něj s kamarády podělím, až pojedeš na Prahu tak se mi včas ozvi, díky...Jinak Ti mohu i pomoct s tou Turistickou(ČSR, Europa-Hory,Kras, Moře , Ostrovy, pralesy a Wild Wasr, no i památky a města, kvůli dceři) a plánováním cest, mapy, průvodce, zkušenosti, Tipy jak ušetřit peníze, čas, nervy a přitom z toho vyždímat co to dá. Když už vyrazíš ,,za Hranice všedních dnů,,(stačí mi včas napsat a poletí CD i s itinerářema na výběr a s popisy+ ta dokumentace)...Olympa jsem měl taky a hnedle totožnej, nějaká svině mi ho ukradla z báglu cestou busem z Troje, ještě jsem ho neoplakal fotil skvěle, no barevnost jak,,živá,,a bez práce...Lumixe jsem měl až na dně báglu, he. Takže Ti udělám spešl manuálek a přihodím Neffa, skvělá knížka a něco mých fotek, no snad to procpu přes majl po kouskách. Aspoň do začátků...i když by lítali CD, tak je to grátis, že. Mám Hafo času, mohl bych si ho nakládat. No Těším se na Tebe i na dálku, Pod Modrou Oblohou, Tulák Marcel od Zvonu...Jo snad Ti bude pasovat co mi tady po olympu zbylo: Akulik do rezervy a něco příslušenství, někdy pudem na pivo.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod zamis 19. 10. 2009 20:46

poslal jsem ti SZ. ja furt neco fotim, bohuzel vetsinou jen mobil a to pak stoji za houby. doma mam tisice a tisice fotek, ale dobrych je jen par

zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod zamis 19. 10. 2009 20:48

toto je moje oblibena fotka. bohuzel opet jen mobilem

Obrázek

zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 19. 10. 2009 21:53

Bať Zamisi ta sedla, nápad se Hodnotí a povedla se sakriš, já tady popíjím Ťaj z Máty,...to víš Starec...i když ma občas někdo na jedno vytáhne, naposled před týdnem Rolf-Čkalov pilot na dlouáhejch štrekách u ČSA, teď bohužel maj problema, taky jsme byli v Dolomitech a Itálii...má chudák hypotéku a teď se kroutí jak žížala, no držím mu palec, ať to dobře dopadne, jinak bude asi lítat v Africe nebo štreku Bolivie-Mechiko, he. Je to bejvalej vojenskej orel a jeden z mála kámošu co mi ze starých part zbyl. Brou Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka