Škodlivost elektro-magnetického záření ??

Diskuse na témata, která se nevejdou nikam jinam

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Má podle vás el.magnetické záření na člověka nějaký vliv (negativní)?
Jednoznačně ANO 5 %  23%  [ 5 ]
Spíše ANO 6 %  28%  [ 6 ]
NEVÍM 4 %  19%  [ 4 ]
Spíše NE 4 %  19%  [ 4 ]
Jednoznačně NE 2 %  9%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 21

Odeslat příspěvekod Mathey 3. 5. 2008 09:34

Má vůbec el.mag. záření na člověka nějaký vliv?
jaký je váš nazor na škodlivost potravin ohřátých mikrovlnou troubou?
http://www.tipyainspirace.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=99
Molekuly a buňky, zasažené tímto elektromagnetickým zářením, jsou nuceny úměrně kmitočtu (tj. mnohamiliardkrát za vteřinu) měnit svoji polaritu, což je pro ně destruktivní. Struktury molekul jsou rozbíjeny a molekuly násilně poškozeny. a protože právě z molekul se každá látka, tedy i potravina, skládá a tyto tvoří její vlastnosti, mění se tak výsledné vlastnosti těchto látek.

a co mobilní telefony?
Naposledy upravil MgX dne 3. 5. 2008 10:17, celkově upraveno 1
Důvod: Přidáno hlasování - pro zajímavost ;-)
Mathey
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MgX 3. 5. 2008 10:13

No, já si osobně myslím, že to nějaký vliv mít může. Do jaké míry škodlivý, to netuším.

V každém případě je pravda, že se lidstvo asi těžko bude vzdávat některých svých ,,výtvorů" - jako třeba mikrovlnné trouby, či mobilních telefonů...a to i přesto, že by se prokázala (jednoznačně) jejich škodlivost na zdraví.
Jediná možnost by byla, jestliže by došlo k alternativnímu ,,neškodlivému" řešení. Prostě by někdo vymyslel jiný systém ohřevu potravin - podobný tomu mikrovlnnému atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jannnn 3. 5. 2008 10:23

http://zdravi.idnes.cz/mikrovlnne-troub ... zdravi_pol

Rozhodně věřím vce idnes, než různým zaručeně pravým článkům na fan serverech :-)

Jinak i můj osobní názor je, že neškodí.
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod snowboarder 3. 5. 2008 10:30

to je zase imho jen panika, kterou prostě někdo vyvolává v závislosti na příjmech z jiné strany barikády, jako globální oteplování :roll:

kdybyste chtěli, aby vám nic neškodilo, museli byste se zahrabat kilometr pod zem a ještě i tam by vám hrozilo, že vás sežerou červi :-P

dneska jsou určitá záření všude, mikrovlnka to nevytrhne, i když já jí mám taky jen na okrasu :D
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
SuperDatel 2009

Odeslat příspěvekod MgX 3. 5. 2008 10:36

snowboarder máš pravdu ... nepoužívání mikrovlnné trouby nás nevytrhne, ale ... taky píšeš, že .. ,,dneska jsou určitá záření všude"... takže jde o to, zda i tyto záření (v elektromagnetickém pojetí ,,hry") mohou mít vliv na zdraví člověka.

Proto je hlasování nastaveno obecně na el.magnetické záření, a ne jen na mikrovlnku, či mobil ;-)

Jinak se nechci hádat. Myslím, že když bude někdo chtít něco dokázat a prokázat, tak i tyto skutečnosti dokáže a prokáže. Jestliže nebude zájem o zveřejnění příslušných faktů a dat, tak prostě budeme žít v nevědomosti.
No a jak jsem již napsal ve svém předchozím příspěvku ... stejně by se zřejmě lidstvo těchto ,,výtvorů", ač by jim škodily - nevzdalo.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jannnn 3. 5. 2008 10:47

mno ono je i světlo elektromagnetické záření ... takže nevím, jestli se dá říci obecně "škodlivost elmag záření" :D

jinak těch člověkem vytvořených zářeření je tolik, že kdyby to bylo tak škodlivé, jak se někdo pokouší tvrdit, už bysme tu asi skákali jako trojoké zrůdičky s 1 rukou a ploutvema místo nohou :-)

například:

televizní vysílání
radiové vysílání
mobilní sítě
bluetooth
wifi
dálkové ovládání čehokoli
mikrovlnka
rentgen
...
...

přičemž alespoň těch prvních 5 na člověka působí téměř nonstop :-)
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod MgX 3. 5. 2008 10:59

jannnn zcela určitě se nechci hádat u tohoto tématu ;-) Napsal jsem jasně, že dle mého názoru ...mít může... Zda skutečně má, či nikoliv - netuším.
Je jasné, že se najde ,,milion" článků, které toto vyvrátí a z druhé strany zase ,,milion" těch, které jej budou hodnotit jako silně negativní.

Ještě něco ... ono být škodlivé může a nemusí mít vliv takový, že bychom zde skákali jako ,,trojoké zrůdičky s 1 rukou " ... Prostě se anomálně projeví jinak, třeba nárůstem počtu určitých onemocnění apod.

K nastavené otázce .... každý ke své odpovědi může napsat komentář, proč hlasoval tak, či jinak - tudíž si myslím, že otázka může zůstat beze změn.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jannnn 3. 5. 2008 11:10

ale joo, ja se nehadam ani ti neberu tvuj nazor ;-) jen uvadim nektera fakta :-) (pro zajimavost doplnena o zrudicky :D)
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod MgX 3. 5. 2008 11:25

jannnn chápu to, beru to - vnímám Tvůj názor ;-)

.....zrůdičky byl extrém, ale vybral sis jej sám ... - takže je to OK :mrgreen: (ne vše musí jít do extrému, který je jasný a přímo viditelný ... jako třeba výbuch atomové elektrárny)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Anonymous 3. 5. 2008 11:49

jannnn píše:Rozhodně věřím vce idnes, než různým zaručeně pravým článkům na fan serverech :-)

Sladká naivita. ;-]
Anonymous

Odeslat příspěvekod jannnn 3. 5. 2008 12:04

"rozhodne verim vice nez..." je trochu neco jineho nez "ve vsem do puntiku verim".
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 5. 2008 12:20

já věřím mamince ta má vždycky pravdu... jako že děti nosí čáp :D
anonymni

Odeslat příspěvekod snowboarder 3. 5. 2008 12:29

LukasKoudak píše:... jako že děti nosí čáp :D

tak teď už je mi víc věcí jasnějších...
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
SuperDatel 2009

Odeslat příspěvekod Anonymous 3. 5. 2008 12:29

jannnn píše:"rozhodne verim vice nez..." je trochu neco jineho nez "ve vsem do puntiku verim".

A já jsem někde tvrdil, že není? ;-]
Anonymous

Odeslat příspěvekod mareq0 3. 5. 2008 14:10

Škodí určitě, ale vzhledem k bezpečnostním předpisům jsou tyto vlivy mini(mikro)malizovány.
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Další stránka