Jak si zajistit letni brigadu v Anglii?

Podmínky pro práci, vztahy se zaměstnavateli, platy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod spike18 26. 11. 2007 12:18

Takze, rad bych si pres letni prazky zajistil nejakou brigadu v Anglii, co vsechno k tomu potrebuju a kde si ji mam vlastne sehnat? Ma s tim nekde nejake zkusenosti? Anglicky se snad nejak domluvim, je mi 19 a zatim studuju. Jen tak btw myslite ze by se nasla nejaka brigada i pro 17-ti letou studentku?

//Jeffe: presunuto do vhodne sekce
Gigabyte M61P-S3 | AMD X2 3800+ | 2 x 1GB RAM | ATi 4850| WesternDigital 640GB WD6400AAKS | Seagate Barracuda 160GB SATA II | 80GB IDE Western Digital | DVD RW Samsung SH-S203B | Seasonic SS-500ET 500W | Samsung 223bw | XP MediaCenter SP2
spike18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 26. 11. 2007 17:31

Můžeš odjet na vlastní pěst a sám shánět až na místě, nebo to domluvit předem přes nějakou agenturu. To první záleží na tvých schopnostech a na kvalitě jazyka. Pokud zvolíš druhou možnost, dej si pozor na to, co je zač ta agentura.

Každopádně jsi v blbé sekci ;-)
//Jeffe: uz ne :wink:
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod spike18 26. 11. 2007 19:53

To prvni je pro mne docela nerealne, domluvit bych se snad domluvil, ale nejsem si jisty, jestli by se mi podarilo sehnat ubytovani, praci atd. Takze to vypada spise na tu agenturu, nema s nekterou nejake zkusenosti?
Gigabyte M61P-S3 | AMD X2 3800+ | 2 x 1GB RAM | ATi 4850| WesternDigital 640GB WD6400AAKS | Seagate Barracuda 160GB SATA II | 80GB IDE Western Digital | DVD RW Samsung SH-S203B | Seasonic SS-500ET 500W | Samsung 223bw | XP MediaCenter SP2
spike18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 26. 11. 2007 20:23

S agenturami mám špatné zkušenosti. Já na nic moc nedoplatil, ale znám lidi, co dopadli dost špatně.

Pokud si něco najdeš, tak je vyhledej na netu, určitě o nich něco najdeš. Většinou diskusní fóra jsou toho plný. Osobně je navštiv a pokud se ti nebudou zdát, chtěj vidět oprávnění a kdejaké certifikáty. Opiš si IČ, zadej je do obchodního rejstříku atp.

Co se týče té práce. Ono ji není těžké najít, obzvlášť pokud budeš v místě s nízkou nezaměstnaností. Spíš jde o to, že budeš v této krajině poprvé a budeš zmatený a možná vystrašený. Pokud nebudeš mít někoho, o koho se opřít, tak by to mohlo být dost stresující. Podruhé se už lehce říká, že stačí mít ubytování a ostatní si zařídíš tam.

Můžeš si třeba od agentur sehnat jen ubytování a pomůžou ti s CV, myslím, že tohle dělá i SA, což je záruka sama o sobě.
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ed Wood 28. 11. 2007 01:32

jj, odporucam ti aby si sa riadil tym co napisal Andrew. Najlepsie oslovit nejaku znamu a renomovanu agenturu. Len tak mimochodom ak ti ide o zarobok a o co najlepsie podmienky tak skorej odporucam Irsko. V poslednej dobe vacsina studebtov smeruje skorej tam, lebo su tam lepsie pracovne prilezitosti ako u nas v Anglicku. Este ti urcite radim, aby si tam nesiel na vlastnu past a pokial mozno ani sam. Hoc i s jednym dalsim clovekom sa to vsetko bude znasat omnoho lepsie. Ohladom priatelkynho pobytu neviem, ci by bolo mozne, aby tam mohla robit, kedze je nezletila. Ale mam taky pocit, ze napr. au-pair sa moze robit od 17-tich rokov, takze ked nahodou najdes nejaku agenturu, treba sa tam opytat.
Ed Wood
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eRiper 28. 11. 2007 20:18

Taky chci v létě někam do ciziny. Jestli Angli, Irsko nebo Německo mi je celkem fuk. A taky nemám potuchy jak sehnat práci :lol: Dopravit se se Student Agency vím, ale ta práce... :hm:
eRiper
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Andrew_R 28. 11. 2007 21:12

eRiper: Ta práce? Přijdeš v UK do Job centra, nebo do nějaké pracovní agentury. Tam řekneš co chceš, co umíš, popovídáš si ;-) Časem ti přijdou nabídky práce. V Irsku to bude asi podobné, v Německu nevím.

Pokud to domlouváš přes agenturu u nás, tak si s tebou popovídají tady v republice. Zjistí jak jsi na tom s jazykem a co umíš, pak dostaneš třeba nějaké nabídky a vybereš si.
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Player. 28. 11. 2007 21:15

Ja idem tiez cez leto do anglicka, pracu si bud zabezpecim cez agenturu alebo cez niekoho tretieho kto mi nieco dohodi. Taktiez som rozmyslal aj nad Irskom, ale nemal by som sancu rozumiet ich cudnej irskej anglictine.
Player.
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Michal.UKweb 20. 6. 2008 14:27

Jsem v UK jako au-pair. Jel jsem přes Coolagent.cz a mohu jen doporučit. Kdybych tu nebyl jako au-pair, tak jsem zvažoval i nějakou práci. Ale to je náročnější, jako fyzicky myslím. ;-)

Být v Anglii jako au-pair, to jsou jedny velké prázdniny. :) Pokud hodně cestuješ (a chodíš do hospod), tak skoro nic nenašetříš, ale super si to užiješ!

Mrkni na nabídku práce Coolagent.cz, mají těch nabídek na léto celkem hodně.
Aktuálně žiju zde:
Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie, Anglie!
Michal.UKweb
Čtenář

Odeslat příspěvekod cumel30 20. 6. 2008 19:11

Všetko je na webe!!!!!
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xmms 28. 6. 2008 02:21

Hledat práci v zahraničí jen na prázdniny opravdu nedoporučuju. Netvrdím, že to nejde, ale je dost velká pravděpodobnost, že se to přinejmenším nevyplatí. To není jako u nás že přijdete do agentury a hned máte práci. Tam je obrovský nával cizinců a zaplaveny jsou nejvíc nekvalifikované profese, které může dělat každý. Obvyklá délka hledání může být víc jak měsíc a to se při těch počátečních nákladech (a obvyklé půjčce na tento účel) ani nevyplatí.

Na prázdniny si najděte něco tady a odjeďte až po skončení školy na dlouhodobý pobyt nejlépe s dvouletou praxí ve svém oboru a referencemi a se schopností domluvit se anglicky s vlastními našetřenými penězi. A na vlastní pěst bez agentury, která vás většinou jen obere o peníze.

Ruce pryč od jakékoliv práce, kde musíte něco platit!
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Player. 19. 9. 2008 16:04

prave som sa vratil z trojmesacnej brigady v anglicku, takze sa podelim o zopar skusenosti.

1. Ak chces najst pracu pred odchodom do Uk, tak checkuj weby gumtree.co.uk a pohyby.co.uk
2. Ak po prichode, tak staci pochodit a najst tu spravnu agenturu a do tyzdna mas robotu, popripade obchadzas krcmy, obchody, hoteli s CV-ckami
3. Treba prist co najskor po skonceni skoly a najneskor do konca juna, inak sa uz praca hlada tazsie
4. Vsade treba hovorit, ze si uz na danej pozicii robil. Netreba sa bat, vsade ti daju trening, takze to, ze nic nevies nevadi, naucis sa.
5. Nikomu nikdy nehovor, ze ostavas len na leto. Povedz, ze si prerusil studium, davas gap year, nestudujes alebo cokolvek a planujes ostat na dlhsiu dobu. Treba klamat, vsetci klamu. :)
6. ubytovanie si urcite zabezpec dopredu (napriklad bohemiaworld.cz)
Player.
Nadšenec

Odeslat příspěvekod spokojny 12. 1. 2010 16:39

Skusenosti s agenturou bohemiaworld velmi zla

na ich stranke http://www.bohemiaworld.sk najdete velmi zaujimave veci, ani neviem kde zacat.

Ubytovanie v Londýne si môžte objednat za symbolický rezervacný poplatok €30!
- no prosim, este ste len na slovensku a 30 libier fuc
- agentura ma penajatych asi tak 20-30 domov v oblasti Walthamstow, Leyton, Tottenham...a v poslednej dobe maju problem tieto malebne pliesnovo-svabove domceky zaplnit(bohvie preco )
- agentura plati za prenajatie domu asi tak 700-800 libier mesacne
- budete byvat na dome asi tak 10 ludi v asi tak 5-tich izbach, spolocna kuchyna a kupelna, spolocenska miestnost je zriedkava
- ubytko vas bude stat okolo 220 libier na mesiac/na osobu samozrejme
Bohemia World Vám garantuje nepreplnené domy.

V každom dome je k dispozícii:
prácka
dve chladnicky
mikrovlnka
žehlicka
žehliaca doska
zariadená kuchyna: rýchlovarná, toustovac, hriankovac, hrnce, príbory, riad, poháre, atd.
- plna vybava :lol:

V Slovenskej Republike je rezervacný poplatok € 30 (zahrna vystavenie Proof of Address)
- no prosim, dalsich 30 libier fuc, mila pani Maria vam vytlaci jednu a4-ku, kde sa pise, ze byvate na tej a tej adrese(je to uzitocne pri zriadovani bankoveho konta a tak...)
Pri príchode do Londýna zaplatíte depozit 75 libier.
- asi jedina vec, proti ktorej nic nemam
- Domy su prevazne v hroznom stave - zle fungujuce kurenie(problem hlavne v zime), vybavenie domu asi take ake bolo v 60 rokoch na slovensku.
Svaby v kuchyni, pliesne v kupelnach a bedbugs v posteliach nie je zriedkavost(Bedbug, postelovy chrobak ani nechcite vediet, co to je )
Využite náš Pracovný program a my urobíme všetko pre to, aby ste do práce nastúpili co najskôr od vášho príchodu. S Bohemia World máte istotu.
- heh agenturka mal asi tak rok dozadu zmluvu s jednou tovarnou na cedecka, kde posielala vsetkych ludi, ktori prisli zo slovenska, robili sa 12 hodinovky, cesta tam a spat zabrala aj do troch hodin, a cas na odpocinok a varenie je v riti :!:
- praca nebola to najhorsie, horsie bolo, ze vam asi tak hodinku pred odchodom zavolal mili pan Stefan Rehak(terajsia agenturka Orangejuice , inak Stevka uz vykopli lebo odrbaval, heh ) ..a slavnostne vam oznamil "Tak dnes dete na nocni" ... no lenze zaujemcov bolo vela, a... bolo nezriedkave, ze ste sli do prace iba 2-3 krat do tyzdna, a co z toho vypliva? Zarobite tak 450 libier za mesiac, -220 libier
ubytko(pozor za meskanie platby su pokuty ) - 200 libier jedlo(nebojte, od toho jedla este nikto nepribral ) , a....je tu myslienka hladania novej prace , hehe.
- pre tych ktori nevistihli pointu pracovnej agentury bohemiaworld podotykam, ze ste sa prave stali zavisly na ubytku, ktore vam ponukli, a ine ich samozrejme nezaujima.

to najlepsie z ich www stranky :mrgreen: :
Pracovný program €18 /co to je?/
Pomoc pri registrácii na Home Office €12 /jeden telefonat/
Pomoc pri získani CIS karty €8 /jedna navsteva uradu prace/
Pomoc pri založení bankového uctu €16 /navsteva banky, treba pas a proof of adress/
Vytvorenie CV v anglickom jazyku €25 /fiiiha, zeby nova sluzba?/
Pomoc pri získaní britského vodicského preukazu €8 /naco by vam bol, sakra, bez neho som jazdil/
Orientacný program v Londýne €40 /ukazu vam, kde kupit listok na bus, a kde nakupit potraviny, waw- no kde asi, v tesku, ne?/
Tlacený zoznam praconých agentúr €18 /waw, a4-ka za 18libier? internet je naco??/
SIM karta britského mobilného operátora €4 /na kazdej ulici ju kupite od indoch za 2 libry/
Adaptér na britsku el. siet €4 /presne 1 libra na trhu, alebo hocikde inde/
AZ mapa Londýna €10 /uzitocna vec, nic proti, no v trafike lacnejsia/
Rezervácia utytovania + Proof of Address €30 /o proof of address som uz hovoril, a k rezervacii ubytovania doplnim, ze vas supnu, kde je volne miesto momentalne, vecsinou do trojky, heh/
Ubytovanie po 20 hodine vecer €45 /fiiha, dajak spansteli/
Využívanie internetového centra na 30 hodín, kopirovanie, tlac po dobu 3 mesiacov €12 /pecka/

Stansted 35 GBP za auto /vlak je rychlejsi a stoji 18 libier, priamo z letiska/
Luton 40 GBP za auto /detto/
Služba odvoz z letiska sa platí až po príchode do UK.
Ak máte záujem o túto službu, prosím, uvedte to do poznámky.

zaver: Bohemiaworld nie je pracovna agentura, oni vas len ubytuju, pracu zhanate sami, s anglictinou no problem, nie je problem do 2 tyzdnov najst praca nikde v kuchyni, ci v hoteli za asi tak 600-700 libier, naklady za mesiac iba za nevyhnutnosti su okolo 500 libier(nebojte sa nepriberiete z tej stravy)

<<< VELA STASTIA >>>
spokojny
Čtenář

Odeslat příspěvekod Player. 12. 1. 2010 19:47

Ano BohemiasWorld je tu na ubytovanie, co si cakal? Za tych par korun mas istotu, ze prides do Londyna a mas zabezpecene byvanie. Fakt neviem ako by si si inak hladal z domu ubytovanie, tak aby si to mal pekne na papieri potvrdene. Cena za ubytovanie je pomerne bezna.

Ubytovanie je na anglicke pomery pomerne dobre, totiz Anglicania maju v tejto oblasti ovela nizsie naroky ako my. Kvalita byvania je hlavne zavisla na ubytovanych ludoch. Ak sa kazdy vzajomne respektuje, upratuje si po sebe a nerobi bordel, tak su vsetci spokojni. Ja som mal nastastie takuto skusenost, ale uznavam, ze niekde inde si mohol pritrafit na ludi, co si po sebe neumyvaju riady, kazdy vecer maju potrebu robit bordel do hlbokej noci a podobne. Ziadne svaby alebo bedbugs som nevidel - ked sa upratuje, nevznikaju taketo problemy.
Vybava domu je podla mna tiez dostacujuca. Fakt by ma zaujimalo, co takeho ti tam chybalo. Zeby metrova plazma? :) Mne osobne chybal internet, ale aj to sa dalo poriesit chytanim cudzej WI-FI :)

Plat 450-600 libier za mesiac? To je co za bullshit? Ja som zarabal vyse 1K mesacne a to som robil 6 dni v tyzdni po 8 hodin.

200 libier za jedlo je brutalne vela. Staci kupovat neznackove tovary a za 100 sa v pohode najes. Navyse ak si najdes dobru robotu, tak mas minimalne obed zadarmo + nezriedka veceru alebo ranajky.
Player.
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Loptoš 3. 2. 2010 12:16

To je pravda. Pokial mas normalny full-time tak 200-250 by si mal zarobit za tyzden bez problemov. Ja som mal plat od 220-270. Tiez strava. Ja som v pohode vyzil z 10-20libier na tyzden podla toho aky som mal mlsny jazycek (Asda) a to som nerobil v restike ale na stavbe, kde som mohol akurat lizat steny. Hodne som si ale varil, raz za tyzden som bol v BK, inak nic viac. Myslim ze jedlo maju ohromne lacne a nie je problem z neho vyzit.

doprava ma stala 15,6 tusim, 2-3 pasmo na tyzden. do prveho nebol problem busom. Ked vsak clovek robil velmi daleko tak je to druha vec. Rano som cestoval do prace cca 45min busom + 10min metrom ale bolo to v pohode, dalo sa pospat naranajkovat, ete aj umyt zuby :D

A co sa tyka cistoty, ked je clovek v dome kde nebyvali arabai alebo hovada tak sa to da. U nas v jednom matraci boli bedbugs ale nastastie sa inde nerozsirili.

Jo a agentura bohemia... su to tak povediac zvlastny ludia a treba byt ostrazity. Inak mi Londyn neskutocne chyba, ale je to dost o stasti :)

ale potom ked pride domov na domaci kuraci vyvar a vo veciach alebo na ruke ma 100K je to druha vec :)
1. Do problematiky vnikas spravne vtedy, ked jej zvonka - zvnutra porozumies skor, akoby si zacal so studiom.
2. Tvoje pokusy musia byt zopakovatelne, aby sa zakazdym rovnakym sposobom nepodarili.
3. Never v zazraky, opieraj sa o ne !
Loptoš
Návštěvník