Zdravim,pisu do tohoto fora prvne a vhodnejsi "prihradku" jsem nenasel,tak se omlouvam jstli jsem neco popletl...
Mam u ceske pojistovny,zivotni pojistku asi 7let a platim 600mesicne.
Pojistka je na 10let pro pripad smrti,nebo doziti na cilovou castku 100 000kc,pruicemz je u ni i urazove pojisteni rizikove skupiny dve a z te celkove mesicni castky dela 154kc.
ted jsem mel nemily pracovni uraz,pri skladani u zakaznika z hydr. cela nakl. automobilu,se pri sjizdeni dolu,cast nakladu uvolnila a prirazila mi dva prsty leve ruky.Nastesti je to jen narazene,zlomenina ne i klouby jsou o.k ale ten otok bude jeste chvili pracovat.
Byl jsem s tim mesic doma a mam to hůasene u zamsetnavatele jako pracovni uraz.
Neschopenku mam do patku jen nevim,jak se resi ony "body"/bolestne,pracovni uraz mam poprve v zivote a doktor mi jen vypsal ukonceni neschopnosti,pocitam ze to potom odesila na VZP.
Ted trochu k veci,stahnul jsem ze stranek CP patricne formulare,jeden vyplni,druhy vyplnil lekar a odevzdal i s kopii neschopenky na pobocce pojistovny.Slecna ze prepazkou to odeslal na centralu a pry to bude vyrizene do sesti nedel.
Zajimalo by me tedy kolik pojistovna pri teto vysi mesicniho pojistneho za uraz proplaci a z ceho tak vychazi,diky pokud mate zkusenost.
Take by me pochopitelne zajimalo jak to potom resi zmestnavatel kdyz prvni tri dny neschopnosti se neproplaci a jak pojistovna.
"Marodim" malo spis vubec....bezne nachlazeni staci vikedn a posledni uraz jsem mel vyvrknuty kotnik snad pred dvanacti lety a tehdy bylo vse samozrejme jinak.
Ja tohle (pracovni uraz) resim poprve a doufam ze take naposledy,tu bolst bych nikomu nepral....po te herde byly prsty okamzite jak brambory a ja jen tak tak neomdlel...brrrr.
Za chybejici diakritiku se omlouam,zlobi mi klavesnice s ceskymi znaky