Práce manažera - o čem vlastně je

Podmínky pro práci, vztahy se zaměstnavateli, platy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod xmms 12. 9. 2008 12:20

Vždycky jsem dělal na tom úplně nejnižším nejzavrženíhodném místě a občas sledoval nějakého kravaťáka, jak tam tam chodí sem a tam, často i něco zapisuje, telefonuje a vypadá velmi důležitě. Naopak pracovat jsem ho nikdy neviděl. Často mluví o tom, jak se musí dokončit zakázka, jak si potřebuje vzít z firmy pár milionů (také bych potřeboval) atd. Často má nějakou schůzku, pořád o něčem s někým diskutuje a práce žádná.
Co vlastně manažer dělá? Podle mě nic.
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 12. 9. 2008 12:25

Ano, přesně tak, nic. A to nic dělá třeba 12 hodin denně, proto si bere tu nic-práci i domů, atd :-)

edit: že ty si z nás děláš srandu, příspěvky co máš na FinExpertu nenapovídají tomu, že bys seděl někde u pásu ;-)
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Deli 12. 9. 2008 14:57

xmms píše:Vždycky jsem dělal na tom úplně nejnižším nejzavrženíhodném místě a občas sledoval nějakého kravaťáka, jak tam tam chodí sem a tam, často i něco zapisuje, telefonuje a vypadá velmi důležitě. Naopak pracovat jsem ho nikdy neviděl. Často mluví o tom, jak se musí dokončit zakázka, jak si potřebuje vzít z firmy pár milionů (také bych potřeboval) atd. Často má nějakou schůzku, pořád o něčem s někým diskutuje a práce žádná.
Co vlastně manažer dělá? Podle mě nic.

:D :mrgreen:

to je nějaká provokace? :-))
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli

Odeslat příspěvekod Lukino 12. 9. 2008 20:46

Deli: To je otazka, bud je to provokace, nebo naprosto vazne mineny dotaz :mrgreen: Coz by bylo horsi :)
Lukino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xmms 12. 9. 2008 23:56

jannnn: A čemu odpovídají mé příspěvky na finexpertu? A jakou odhaduješ že dělám práci? Mimochodem i s tím pásem zkušenosti také mám.

Tohle je spíš narážka na různé "manažery". Třeba jsem si jen tak ze srandy dal inzerát, že nic neumím a hledám práci manažera. A víte co? Normálně mi začaly chodit seriózní nabídky. Asi pro tohle povolání netřeba něco umět, ale vypadat tak...
xmms
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 13. 9. 2008 10:12

Příspěvky odpovídají určité inteligenci, která se k podstatě původního dotazu nehodí :-). Právě proto jsem si taky myslel, že to není myšleno uplně vážně, což jsi tu i potvrdil :-).
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 13. 9. 2008 11:05

Manažer dohlíží na své zaměstnance a řídí, kontroluje, organizuje (plánuje) a rozhoduje o všem, aby vše šlo v obchodě správně. Jeho práce je z části věda a z části umění. Pouze pár lidí má předpoklady, aby se stal úspěšným manažerem. Pořiď si knihu Management a snad se tam něco dozvíš o této pozici ;-)
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 13. 9. 2008 19:00

xmms píše:Třeba jsem si jen tak ze srandy dal inzerát, že nic neumím a hledám práci manažera. A víte co? Normálně mi začaly chodit seriózní nabídky.

A proč si to nevzal?
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lu.kas 13. 9. 2008 20:36

Seriózní?
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod S-Tony 13. 9. 2008 21:16

Jenže oni ti manažeři nic neumí. Jen kecat (komunikovat) a buzerovat (řídit, motivovat). A to jim stačí ke štěstí. Tedy může to dělat i úplný debil, pokud má tyto sociální schopnosti. A tak to taky často je :-(
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod xmms 13. 9. 2008 23:02

No vida. Takže to tak přece bude. Poznal jsem manažery, co umí nařídit příkazy typu oprav, udělej, vyřeš to. Ale sám by to nikdy nedokázal. A tak je to furt dokola.
Kromě toho náš supervisor se naučil jednu docela fajn věc: když není co dělat, vezme do ruky papír a tužku a chodí sem a tam. Občas se důležitě podívá na zboží. Díky tomuto zaneprázdnění nedostáváme zbytečně víc práce než je potřeba. Tuhle pracovní strategii bych si měl také osvojit. Asi si tam zkopíruju sudoku a budu dělat něco důležitého.

Andrew_R: protože už nějakou dobu nejsem doma a v nejbližší době se tam ani nechystám.

lu.kas: ale jo, vypadalo to tak, jenže na další moje maily většinou už neodpověděli.
xmms
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 14. 9. 2008 09:01

Od toho tam taky je. Dělníka by většinou ani nenapadlo, aby něco udělal, vyřešil, opravil jen tak z "dlouhý chvíle."
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Tonda512 14. 9. 2008 17:07

Náš ředitel nás má rád......aby nám přidal když u toho sedíme 240 hodin měsíčně to ne....ale myslí na nás..podobných mailů od něj mam plnou poštu( i ostatní)

Jen pripominam teple obleceni, misto se nachazi u reky, tudiz vecer tam bude trochu zima.

M******** ***********
Tonda512
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xmms 14. 9. 2008 23:00

A jaké máš nejradši nářadí? Já mám oblíbené kladivo, sekáček na maso, dlouhý provaz (nebo drát), sud a kamení.
xmms
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tonda512 15. 9. 2008 14:22

xmms: To jsem nepobral....
Tonda512
Návštěvník

Další stránka