e-shop, velkosklad

Podmínky pro práci, vztahy se zaměstnavateli, platy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Jindrous 7. 9. 2008 17:41

Ahojte přemýšlíme otevřít vlastní eshop a mám dotaz když objednám zboží ve velkoskladě por zákazníka, jak to funguje?Objednám, zboží z velkoskladu přijde mě na adresu taky na dobírku a já to pak s určitou marží pošlu tomu zákazníkovi dál?platí se to z velkoskladu hotově nebo na faktur s určitou splatností?díky za info
CPU INTEL Core 2 Duo E8400 3,00GHz * MB ASUS STRIKER EXTREME * 2x DIMM DDR2 4096MB * COL Noctua NH-U12P * WD RAPTOR WD 150GB * GK GEFORCE 9800GX2 1GB * DVD RW Samsung Black S203P * HD SAMSUNG 750GB SATAII * HDD SAMSUNG 750GB SATAII * LCD HP 24" 2408H
Jindrous
Čtenář

Odeslat příspěvekod Anonymous 7. 9. 2008 18:37

Raději nic nezakládej. :wink:
Anonymous

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 9. 2008 18:49

To je ale skvělý nápad. Já si něco objednám a budu čekat několik dní, než to přijde tobě a pak dalších několik dní než to ty pošleš mě! Vskutku výborný nápad, doufám že se ti to povede!
anonymni

Odeslat příspěvekod Jindrous 7. 9. 2008 18:50

Prosím napište ti kteří chtějí poradit a ne ti co se vysmívají, díky
CPU INTEL Core 2 Duo E8400 3,00GHz * MB ASUS STRIKER EXTREME * 2x DIMM DDR2 4096MB * COL Noctua NH-U12P * WD RAPTOR WD 150GB * GK GEFORCE 9800GX2 1GB * DVD RW Samsung Black S203P * HD SAMSUNG 750GB SATAII * HDD SAMSUNG 750GB SATAII * LCD HP 24" 2408H
Jindrous
Čtenář

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 9. 2008 18:51

Ale já se ti nevysmívám, já to myslím vážně!
anonymni

Odeslat příspěvekod Jindrous 7. 9. 2008 18:55

Radši porad - taky nakupuju v eshopech a když nemají skladem tak čekám až jim to dodavatel doručí...
Chceme to zkusit, tak ptám někoho kdo má v tomto větší zkušenost - příspěvky od LukasKoudak a Jorsey jsou opravdu k ničemu - díky ostatním...
Jindrous
Čtenář

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 9. 2008 19:00

A včem chcete začít podnikat, smím-li to vědět. Každopádně zkušenosti nemám, ale ty platební podmínky budou jiné velkoobchod od velkohobchodu a také bude záležet na individuální domluvě ;) Každopádně spíš bych to viděl na platbu hotově, případně převodem na účet
anonymni

Odeslat příspěvekod zamis 7. 9. 2008 19:35

hlavne si nezapomen vyridit vsechny papiry pro podnikani. z velkoskladu si nic radsi posilat nenech, akorat za to zaplatis vic a budes cekat. kamarad to dela tak, ze jednou ci dvakrat denne tam zajede a vyzvedne co potrebuje a hnedle to lifruje dal. pokud te firma nebude znat, tak ti da na fakturu tezko, je potreba budovat vztahy. co case treba dostanes padesat tisic, sto, milion.... a co bys chtel vlastne nakupovat??? jinak bych asi doporucoval procist nejakou literaturu
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod Jindrous 7. 9. 2008 20:25

chceme rozjet elektroniku,díky. /fotáky,kamery,TV, atd./
Jindrous
Čtenář

Odeslat příspěvekod zamis 7. 9. 2008 20:35

se jen obavam, jestli v tomto smeru neni trh uz nasycen
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod Jindrous 7. 9. 2008 20:48

je nasycen ale vždy jde o cenu...
Jindrous
Čtenář

Odeslat příspěvekod zamis 7. 9. 2008 21:02

no prave, tezko budes moct nabidnout cenu jako velky zavedeny podniky, ktery maji nakupni cenu o mnoho a mnoho procent niz nez bys mel ty.

zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod ES0 8. 9. 2008 00:21

nekde jsem o tom neco cetl a zas tak jednoduchy to neni, pokud teda chces mit vse pravne v poradku, nestaci podnikat "z obyvaku"
navic, to ze je trh nasycen, neznamena ze muzes konkurovat cenou a i kdyby, tak budes mit tak nizky zisky, ze vetsi pocet reklamaci te zruinuje(postovny atd)

si uvedom ze davas zaruku na zbozi 2 roky, kdezto velkododavatel ti da jen 1 rok, myslim ze to tak je, hm

nebo dobry pristup je, udelat eshop z vice casti a pak az kdyz nekdo prileze, tak mu ukazat zbytek, takto budes pro vyhledavace velmi konkretni a tedy davan do popredi aj.

najdi si neco v cem moc eshopu nejede, elektro dela kazdy druhy a do prvni trojky ve vyhledavacich se jen tak nedostanes

nevim, nabizej treba nejaky biosracky, o to se ted lidi zajimaj vic a vic, co na tom, ze bio je to jen proto, ze misto postriku A pouzili postrik B :)

a kdyz jim to zplesnivy pred zarukou tak si budou myslet ze to je nejaky druh "zrani"
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lukino 8. 9. 2008 10:15

Jindrous: Musim te vyvest z omylu, konkurovat cenou dnes uz zdaleka nestaci, v odvetvi elektroniky to plati dvojnasob. Uvedom si, jaka obrovska konkurence v tomto segmentu je (namatkou: Alza, Cybex, Mall). A dnes uz se neda rict, ze typicky zakaznik e-shopu by byl ten, jemuz jde o cenu. Tech je samozrejme taky jeste dost, ale zacina se profilovat pomerne vyrazna skupina zakazniku, kteri si klidne i PRIPLATI, jen aby meli zarucen co nejvyssi komfort nakupu a dodani. Navic ja, jako potencionalni zakaznik si stejne radsi nakoupim treba na Alze, nebo na Cybexu, nez na nejakem novem malem e-shopu. Budu akceptovat treba i tu vetsi cenu, ale na oplatku budu mit klid v dusi a budu vedet, ze vse funguje tak, jak ma.

Ad velkoobchod - rozhodne nepocitej, ze by ti velkododavatel daval zbozi na fakturu od zacatku, nejprve budes muset pekne platit cash, teprve az k tobe dodavatel ziska duveru, opatrne ti zkusi dat zbozi na tzv. cestne slovo. Pokud ale nemas dostatecne mnozstvi kapitalu na to, aby jsi se zbozim "predzasobil" a mohl je tak rychleji dodavat zakaznikum, vydavas se na pomerne rizikovou cestu, nebot konkurence, jez ma zbozi ve svem vlastnim skladu bude vzdy rychlejsi a neni nic horsiho, nez nastvany zakaznik s mysi v ruce nad tlacitkem "storno", kteremu mel od tebe uz pred tydnem prijit dvd rekorder.

ESO zminil BIOpotraviny jako vhodnejsi sortiment pro prodej v e-shopech, nez elektronika, kde je dnes skutecne presyceno a ja nemuzu nez souhlasit. BIO je soucasny trend, jeho popularita roste a da se predpokladat, ze sikovny clovek by si na tom mohl pekne vydelat. Jenze to prinasi dalsi problemy - s obycejnym skladem si nevystacis, pokud bys to myslel vazne, potrebujes lednice, mrazaky, dale si musis uvedomit, kdo je tvuj zakaznik (to si musis uvedomit u jakehokoliv sortimentu, komu vlastne chces prodavat), tomu upravit moznosti distribuce (potraviny ktere rychle podlehaji znehodnoceni bych asi postou nedistribuoval), atd atd...
Lukino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 8. 9. 2008 13:08

Lukino to napsal pěkně..

Já taky jako nakupující na netu napřed hledám podle ceny, ale stejně si nakonec vyberu raději velký už zaběhlý shop než nějaký nový malý neznámý... :potichu
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Další stránka