Časté mytí hlavy na škodu?

Péče o tělo i ducha

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Honzat 22. 11. 2005 18:28

Hoj, chtěl jsem se zeptat, jestli nějak nevadí vlasům, že si je každý (!) den myju. Někdo něco říkal o tom, že se mytím vlasy ničí, ale zase chodit se smradlavou hlavou..
Co si o tom myslíte?
Honzat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 22. 11. 2005 19:10

Ja si taky kazdy den meju hlavu...a na skodu to zatim neni :mrgreen:
Mobil-man
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fales 22. 11. 2005 19:45

A ja taky...
Driv jsem si je myl tak jednou za 3 dny ale uz me pak zacinal vadit pocit kdyz si prohrabnu vlasy a mam mastnou ruku...holt se me hodne masti vlasy :| :cry:
fales
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LamB 22. 11. 2005 20:18

kazdej den si myt vlasy je urcite spatny, rek bych ze jednou za dva dny je to normalni
Honzat: a nerikej me ze ti ty vlasy ***** hned za dva dny a jestli jo tak ses smradoch :mrgreen:
Peugeot 306, 1.4 (kdysy dávno 55 kW)

Ale jinak velky příznivec Fordu
LamB
Návštěvník

Odeslat příspěvekod christian 22. 11. 2005 20:21

Ja si to myslim taky, ze mejt kazdej den neni dobry.. Treba me staci si hlavu umejt 2x az 3x tydne..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Přeborník

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 22. 11. 2005 20:41

Ja tak 1x 2x tydne kazdy den bych si ji nemyl nejsem takove prase :mrgreen:
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Přeborník

Odeslat příspěvekod Eva_M 22. 11. 2005 21:13

Myslím, že se na to nedá odpovědět obecně. Podle mě záleží na tom:
1) v jakém prostředí se člověk přes den pohybuje - čisté a suché? Prašné, mastné, špinavé, horké?
2) genetické předpoklady - někomu se mastí vlasy hodně, někomu skoro vůbec (totéž s pletí)
3) děláte sport nebo práci, u níž se často zapotíte?
4) jestli jste zrovna na čundru kdesi v přírodě pouze v pánské sestavě - nebo jestli se zrovna chystáte na důležité rande za ženskou svého srdce ;-)

Když to shrnu, je to dost individuální. Někomu stačí jednou za týden, někdo častěji - třeba i denně.
Srovnání: Ruce si taky myju podle potřeby - stejně tak bych přistupovala i k mytí vlasů.
Pravidlo č.1: Netrapte se kvůli maličkostem !
Pravidlo č.2: Všechno jsou maličkosti !
(R.Eliot, kardiolog)
Eva_M
Čtenář

Odeslat příspěvekod Nesa 22. 11. 2005 21:25

Mňó vypadat ráno hůř jak lidi z reklam s mastnejma a splihlejma vlasama se mi fakt nechce, takže taky meju skoro každej den, a když ne, tak mám strašně divnej pocit :)
Nesa
Čtenář

Odeslat příspěvekod M. 22. 11. 2005 22:22

Ja si myji vlasy kazdy den.
Byl jsem jen od spoluzacek poucen, ze musim menit sampon a nepouzivat stale ten stejny.
M.
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Morticia 23. 11. 2005 01:53

můj švagr si myl hlavu denně a myslím, že mu to jen prospělo
Morticia
Čtenář

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 11. 2005 01:58

myslis Fastera Adamse ? ... no prospelo .. zadny uz nema :-D ...
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod Morticia 23. 11. 2005 02:40

ano, to je on
sluší mu to teď mnohem víc
Morticia
Čtenář

Odeslat příspěvekod 2Pix 23. 11. 2005 03:02

je fesnejsi .. jde mu k tem jeho prirozenym kukadlum .. ta fialova s tou plesi .. proste krasa :-) ... nevis co pouziva za sampon srycek IT ? :-) ..
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod Honzat 23. 11. 2005 06:00

LamB píše:kazdej den si myt vlasy je urcite spatny, rek bych ze jednou za dva dny je to normalni
Honzat: a nerikej me ze ti ty vlasy ***** hned za dva dny a jestli jo tak ses smradoch :mrgreen:

MNo, vzhledem k tomu že denně přijdu do styku s kouřem (kotel na uhlí), taže to fakt *****í doslova :lol:
X100? E700? problémy s firmware, jiný softwareový problém? V tom případě mi napište PM
Honzat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hnědka 23. 11. 2005 07:18

Ja si taky meju vlasy denne, protoze kdyz si je rano umeju, tak uz je mam vecer mastne. No hruza. Dneska jsem si to dal do google a vynaslo mi to mimo jine toto:

Častým mytím se mastné vlasy dostávají do bludného kruhu. Kyselý ochranný obal se poruší a chybějící tukové látky se produkují daleko rychleji. Řešení je snadné - šetrný šampón s bio látkami. Nepsané pravidlo říká, že čím méně šampón pění, tím je jemnější. Rostlinné výtažky jako rozmarýn, tymián nebo přeslička jsou důležité přísady obsahující tříslovou kyselinu, kterou do sebe mazové žlázy částečně vtáhnou. Novinkou je extrakt z jihoamerického panamského stromu(též mýdlový strom). Původní obyvatelé získávali tyto přírodní čistící látky z kůry stromu již dávno. U mastných vlasů mají zásadní efekt - chovají se jako sací papír. Absorbují tuky aniž by podnítili činnost žláz. (Například Panama Haufigwashe od firmy Phytologie)b/quote]

nebo toto:

Nadměrné maštění vlasů je způsobeno mnoha faktory. Mezi ně patří například hormonální změny, projevující se v době dospívání, během měsíčního cyklu a v době klimakteria. Na počet mazových žláz má vliv i kouření, špatná životospráva, stres nebo tučná a kořeněná strava. Důležitý je i způsob péče o vlasy. Horký vzduch při fénování nejen dráždí mazové žlázky u kořínků vlasů, ale navíc vysušuje konečky.a/quote]

Ten druhy vynatek je odsud:
http://kosmetika.dama.cz/clanek.php?d=1847&t=Pece-o-mastne-a-smisene-vlasy

Doporucuju precist :o
hnědka
Návštěvník

Další stránka