Jakou barvu košile?

Péče o tělo i ducha

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod lu.kas 20. 9. 2009 20:54

Jaká barva košile se hodí k obleku? Tmavě šedý s decentními proužky... Na taneční... Nic výraznýho, extravagantního...
A jakou barvu košile případně k tomu?
Jsem v tomhle směru naprostej diletant, tak prosím společenštější lidi o radu, dík :)
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod MgX 20. 9. 2009 20:56

lu.kas bílou klasikou nic IMHO nepokazíš. Hlavně ne růžovou :-D

//blbě jsem četl ... :-) Takže i lehce šedá košile by mohla jít. Nevím jakou přesně šedou barvu má ono sako. Do některých by šla i lehce namodralá košile ...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 20. 9. 2009 22:57

Jedině KHAKI...hnusný civilisti...k obleku do Přírody i společnosti. Tulák Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod 4honza 21. 9. 2009 08:31

Bílou barvou nelze nic pokazit, to je klasické. K motýlku bych si vzal asi bílou. Na společenské akce typu taneční se moc nehodí křiklavé barvy (červená, oranžová, fialová), v tmavém obleku také nevyniknou tmavé barvy, takže hnědá, khaki, černá také není vhodná kombinace.

Jsem zimní typ, takže ke mně se hodí studenější odstíny (modrá, zelená, šedá, studené odstíny červené), takže podle toho volím. Pro jiné typy pleti se ale zase hodí jiné barvy. Ani jemný odstín růžové nemusí být katastrofa, ovšem ne syté barvy jako v podání nejmenovaného politika.
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod lu.kas 21. 9. 2009 19:26

Zrovna o tý hnědý, černý, nebo šedý uvažuju... Že nevynikne mi nevadí. Nebo by měla?

Bílou právě nechci a budu mít kravatu, motýlka možná až na ples.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod MgX 21. 9. 2009 21:09

Než hnědou - to raději černou ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod lu.kas 21. 9. 2009 21:16

Košile tmavší než tmavý oblek? To asi není moc vhodný, nie?
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod MgX 21. 9. 2009 21:21

lu.kas draku ... hnědou košili do šedýho proužkovýho saka bych nedal ani za mega. Samozřejmě - neviděl jsem to sako, přesto ...

To už raději tu černou košili. Když zvolíš dobrou kravatu, zařídíš zajímavý kontrast.

.... a jak jsem psal ... raději bych volil bílou - tou NIC nepokazíš a když nebudeš vědět - vezmeš ji ... navíc se Ti k tomu bude hodit megamoc kravat. A jak jsem Ti už psal jinde ... koupil bych minimálně dva ks těch košil ... druhou třeba lehce do modra ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 21. 9. 2009 21:23

Do prodejny vezmi sako polož ho na pult, prcni na něj košili (ne zabalenou v celofánu :-)) ) a do toho ještě přidej kravatos ... a budeš vědět co a jak. Vůbec bych se nebál věc konzultovat s prodavačkou, či oslovit nějakou slečnu, co bude poblíž. Ideál je mít názor od jedné moderní mladé a od jedné starší konzervativní :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jack111 21. 9. 2009 22:05

Celkem často (když si tedy vezmu oblek) si beru černý sako, černou košili a černou kravatu. A k obleku s proužky bych nebral nic tmavého. A do tanečních bych vzal jedině bílou košili, ostatní jsou tak nějak víc na ráně. :-D
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod 4honza 22. 9. 2009 09:18

Jsem konzervativní a k tmavému obleku bych nikdy tmavou košili nenosil. Dříve se nenosili k tmavému obleku jiné košile než bílé, dneska je bílá košile vhodná hlavně pro slavnostní chvíle, jinak lze běžně nosit světlé odstíny bez nějaké společenské újmy.

Kombinace hnědé a šedé by byla hodně "nezvyklá", záleží i na odstínech, ale působí to opravdu divně. Černé sako a černá košile se nejvíce hodí na koncert Depeche Mode :) - já bych nevolil ani tuhle kombinaci, nicméně pokud ti jde více o extravaganci než klasickou eleganci, tak proč ne...
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod Player. 22. 9. 2009 19:21

bledomodra, svetlo fialova, svetlo zelena. Podla mna je najlepsie zajst do obchodu a nechat si poradit od predavacky. V takychto obchodoch su to vacsinou mlade zenske ktore maju pre taketo veci cit :)
Player.
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MgX 22. 9. 2009 20:01

Player. někdy ty prodavačky právě cit nemají a plácají nesmysly ... takže je lepší zastavit si kolemjdoucí dívku, slečnu, paní a zeptat se jí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Player. 22. 9. 2009 20:18

no jasne, ked vidis ze je to obltstla stara rohozka, tak sa jej nebudes pytat, ale vacsinou v obchodoch so zameranim na spolocenske odevy najdes pekne oblecene mlade slecny ako predavacky
Player.
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MgX 22. 9. 2009 20:37

Player. draku .... právě někdy ty mladé krásné slečínky mají vkus možná na barvu rtěnky ... ale chlapům poradit nedovedou ... o nějakém komplexním zbožíznalství ani nemluvím ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Další stránka