Jak casto si strihate nehty a cim?

Péče o tělo i ducha

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Veolw 12. 8. 2009 18:15

Zdravim,

nevim jestli to je normalni, ale nejak jsem si vsimnul, ze mi na nohou rostou velmi pomalu nehty. V podstate si je striham tak jednou za dva mesice :hm Na rukou mi nehty rostou o poznani rychleji a to tak, ze si je musim strihat jednou tydne. Zda se mi to nejake divne 8-) Jak jste na tom vy?

Dale by me zajimalo, jak si strihate nehty na prave ruce v pripade, ze jste pravaci? Podle me jsou nejlepsi takove ty male klesticky. Zkousel jsem take normalne nuzkama, ale nejak mi to nejde :hm
Člověk, který nic neví, nevidí problém, člověk, který hodně zná, vidí moře problémů.
<-- Leonardo Da Vinci -->
Veolw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod audis 12. 8. 2009 19:29

hm, legrační intimní tema.

JÁ:
na rukou, 1x týdně, cvakátkem. nůžtičkama jsem se to nikdy nenaučil, to žvýkaní nehtů je mi nepříjemné a levou jsem si ani nežvýknul.

na nohou, 1x za 4 - 5 týdnů, kleštičkami na nehty na nohy.

horní a dolní vždy zapilovat pilníčkem. Po tom, co jsem si koupil skleněný pilník, stačí 1 x 2x přejet a je opilováno do hladka. :-) super.

PS: cvakátko vybírejte pečlivě. musí být tuhé, pevné, vlastní materiál nepružný v ruce na prohyb. když vidím, co se prodává za stovku za dvě v hypernově apod., tak to je dětská parodie na cvakátko. to samé pinzety. já nakonec pinzetku koupil v lékarně za 70 kč myslím, a je super. a ne ty hliníkové vypichovátka očí v marketu, co vyráběli ožralí čínani:-)
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 12. 8. 2009 21:55

Ahoj :-)

S těmi nehty na nohou to mám stejně, teď přes léto jsem si do žabek chtěla nechat narůst delší nehtíky, aby se to lépe lakovalo a za ty 2 měsíce mi ten nehet poporostl snad o milimetr.

Nehty na rukou nestříhám, pouze piluju. Jinak přítel používá to cvakátko a pak dopiluje pilníkem.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Deleted user 12. 8. 2009 23:22

To cvakátko fakt nemá lepší název než "cvakátko"?

No tak já mám v tom případě taky cvakátko, visí mi na klíčích, abych to ocvakal, když je zrovna potřeba, nebo když mě to chytne. Na rukou už by to teď pomalu chtělo, ale ještě jsem línej. :-]

Odeslat příspěvekod snowboarder 12. 8. 2009 23:25

mi to na nohou vychází taky tak nějak na ten měsíc a něco málo.. roste to pomalu :)

na rukou jak kdy - když jsem ve stresu, tak si je ukoušu a to je pak na prd :( naštěstí jsem se to odnaučil :) ale jinak cvakátko v pohodě, dopilovávám spíš výjimečně rohy aby nebyly záděrky :)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
SuperDatel 2009

Odeslat příspěvekod myšpulín 13. 8. 2009 06:35

Na ruce nůžtičky zahnuté - tak jednou za 2 týdny?
na nohy nůžtičky rovné - asi jednou za měsíc.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 8. 2009 06:43

audis píše:.... nůžtičkama jsem se to nikdy nenaučil, to žvýkaní nehtů je mi nepříjemné a levou jsem si ani nežvýknul.

To chce místo nůžek na plech :D používat kvalitní nůžky. Doporučuji navštívit prodejnu zdravotnických potřeb a vybrat si některý z modelů chirurgických nůžek :-D
Obrázek
Jinak k otázce - nehty si nestříhám pravidelně, prostě když mám pocit, že jsou moc dlouhé tak je ostříhám - shodou okolností dnes (nohy i ruce).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S-Tony 13. 8. 2009 08:59

No tak ostříhání nehtů je nejúspěšnéjší způsob, jak odtranit spšínu za nehty. Takže já si je stříhám spíš, když potřebuju mít čisté ruce. Nebo taky vetšinou po práci s autem. Kleštičky.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod michee 13. 8. 2009 10:56

Používám nůžtičky a pilníček, přítel kleštičky (to je to "cvakátko"). A četnost? Podle potřeby, na noze až je mi to nepříjemné a na ruce buď když si jeden urvu, tak ať zbytek nevypadá blbě, anebo když už jsou všechny moc dlouhé a nemůžu pořádně psát na ajfounu :D
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Deleted user 14. 8. 2009 20:40

michee píše:kleštičky (to je to "cvakátko")

Není, kleštičky jsou kleštičky. :-)

Obrázek

Odeslat příspěvekod eRiper 14. 8. 2009 23:00

Kdysi jsem na ruky používal zuby, teď nůžky (ale když je napínavý film, tak hryz hryz :oops:) Rostou tak týden, dva asi. Nikdy jsem to neměřil. Na nohách...no tam tak měsíc.
eRiper
Nadšenec

Odeslat příspěvekod koblih.jr 17. 8. 2009 23:01

Ruce tak jednou týdně až 1x deset dnů. Ale spíš týdně. Jakmile trošku opticky víc přesahují prsty nebo jsou více odrostlé (barva rohoviny), šup s nimi pryč. Používám manikúrní nůžtičky na nehty. Zahnuté. S kleštička nebo odcvakávačkama nemám zkušenost.

Na nohou tak 1x za měsíc asi.

Problém stříhání nehtů je ten, že se mi nechce pilovat takové ty hranovité místečka jako jsou růžky u kůžičky a nehtovýho lůžka. Slečna si stěžovala, že to docela drápe v intimních místech, zejména když jsou čerstvě ostříhaný, tak jsme se dohodli, že od teď mi manikúru bude spravovat ona.

A jak pro oboustrannou spokojenost? Ostříhat, opilovat do hladka celý povrh i hranu nehtu, zatlačit nelíbivá místa s odstávající kůží kolem nehtu a pak test, jestli neškrábeme (sranda, ofc)... :)
Tady nic není. Výš koukej. :-)
koblih.jr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 18. 8. 2009 08:04

já bych potřeboval ty největší... mám tvrdé nehty, hlavně palce. Normální nůžky se skoro prohýbají.

problém mívám ostřihat si pravou ruku protože levou jsu hrozně levý... :|

Ale naštěstí už delší dobu mi je střihá ochotně slečna a já se nebráním.. :D Sice se u toho zapotí a vystřídá několik nástrojů ale nakonec ostřihá a ještě opiluje.. Podle mě je to až zbytečný luxus, ale budiž, at si hraje :)
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2009 08:17

MarkFX: no chce ty nohy napočit. Trochu si odpočiň ve vaně, pak to půjde jako po másle.
Ovšem slečna je lepší nástroj, uznávám :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarkFX 18. 8. 2009 09:42

no já mam tvrdé velké nehty i na ruce :D
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Další stránka