Uplynulých několik let jsem strávil s žiletkou a holením namokro. Před pár dny jsem znovu vyzkoušel svůj starý elektrický Braun, a zdá se, že mě to teď s ním zase bude chvíli bavit. Akorát možná ne přímo s tímto konkrétním strojkem, na kterém už zahlodal zub času (mám ho déle než patnáct let), ale s nějakým jiným, novým.
Co ale koupit? Jsem už takřka stoprocentně rozhodnutý, že to bude opět Braun. Opět planžetová vibrační technologie. Vím, že si hodně lidí pochvaluje rotační Philipsy, ale naslepo takový strojek kupovat nebudu, a půjčit se nikde nedá. Braun se v naší rodině zkrátka používá už desítky let, a tak to asi už zůstane.
Ale jaký konkrétní model? Strojek si nekupuji na pár let, a používám ho docela často, takže mi nebude líto připlatit si. Tady je současný výběr. Jako optimální mi zatím přijde série 5. Hodně váhám, jestli je umývací nádržka užitečná, jestli to ze strany Braunu není jen vábnička, do které se musí pořád dokupovat náplň. Moc se mi nelíbí ani kontrolka výměny náhradních dílů, protože je mi jasné, že začne otravovat mnohem dřív, než vůbec nějaká výměna bude potřeba. Doufám jen, že strojek po vzoru tiskáren nepřestane po rozvícení kontrolky fungovat.
Tady je jinak pěkná prezentace, co strojky ze současných sérií umí.
Tak co, používá tyto strojky už někdo z Pauzy? Máte nějaké dobré nebo špatné zkušenosti? Nějaká doporučení?