Planujete s partnerem/kou vlastni bydleni?

A také rodina, těhotenství, děti, dospívání

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Anik 28. 11. 2006 11:11

Zajimalo by me,jestli nekdo v nejblizsi dobe planuje bydleni se svym partnerem/kou,jak dlouho jste spolu a co Vas k bydleni vede?? :)

Me se tato otazka taky tyka,jsme spolu neco pres pul roku a mame celkem dobrou nabidku na byt (pronajem) a ja nevim,jestli do toho jit nebo jeste pockat. Je mi 22.
Samsung Galaxy S25
Anik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bungo 28. 11. 2006 11:44

Zalezi jen na vas... Ja jsem ale moznost bydlet s ptnerkou rezolutne odmital... Jsou pak dva porad spolu a to nedela dobrotu...
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ledni_Medved 28. 11. 2006 12:08

Planujete s partnerem/kou vlastni bydleni?
-ne

Bungo - ja se nedivim, on by to asi nikdo nevydrzel dlouho se studentem prav :-D ... jinak tvuj argument je celkove padlej na palici ...

jinak najem/podnajem .. to je jednoduchy .. pokud mate minimalne dve mistnosti, tak do toho di .. a az se rozejdete .. tak ho vystipej .. a muzes pronajimat jednu mistnost ...

Jinak je to nejlepsi zpusob jak otestovat vas vztah ;-) ... a tak nejak se pohnete dal ... uz to nebude o tom jestli se mate ci nemate videt ...

jeste jedna vec Bungo - "porad spolu" je blbost ... je to jen takovy jaky si to sam udelas a pokud mas tuhle vizi o tom jak to funguje, tak je mi te lito - totiz jedinec kterej i kdyz s nekym zije tak neni jeho pritez, ale naopak poteseni, tak by to melo bejt a kdyz se nekdo chova jak idiot a porad dolejza tak to po chvilce zacne bejt otravny....

proto je hlavni mit aspon dve mistnosti ... at si kazdej uzije toho svyho klidu ...
i just done´did´dat! Yo Momma sed dat things ya all da´day´a´loooong! Thingies like "dont stop youngstah" ´n "Ya da best .. naaaaaah ... da best younstah" ....

and God stands by me when im saying dat "Ya love ya all" :-D
Ledni_Medved
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Michal P 28. 11. 2006 12:31

My jsme z manželkou na začátku vztahu nic neplánovali. Chodili jsme spolu 3/4 roku, otěhotněla a tak jsme se vzali a až potom jsme začali shánět vlastní bydlení. Sehnali jsme podnájem 1+1 od příbuzných a společně jsme začali bydlet když se vrátila se synkem z porodnice. Časem jsme si sehnali vlastní byt na hypotéku.
Žádné plánování, žádný společný život na zkoušku, vše jsme řešili až když to bylo zapotřebí.
Netvrdím že jsme ale příklad vhodný následování.
Naposledy upravil Michal P dne 28. 11. 2006 15:17, celkově upraveno 1
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Anik 28. 11. 2006 13:57

Nas asi laka to spolecny bydleni,jaky to bude,jestli si budeme lest na nervy nebo to bude super. Myslite,ze je velka vyhoda,kdyz ma vyhodu v tom,ze o 2 zastavky je jeho domov?
Samsung Galaxy S25
Anik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ledni_Medved 28. 11. 2006 14:01

cervenej_golf_s_kruhama ...

to bych bral spis jako nevyhodu ;-) ...
i just done´did´dat! Yo Momma sed dat things ya all da´day´a´loooong! Thingies like "dont stop youngstah" ´n "Ya da best .. naaaaaah ... da best younstah" ....

Ledni_Medved
Nadšenec

Odeslat příspěvekod zamis 28. 11. 2006 15:15

no ja teda zatim spolecny bydleni neplanuju. vzajemny navstevy mi bohate staci. ja jsem presne ten typ, ze kdyz travim s nekym moc casu, zacneme si lizt na nervy. obcas mam proste rad svuj klid
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod Ledni_Medved 28. 11. 2006 15:37

ksakra .. to je divny ... vetsina lidi je "takovej typ" .. tak jak to ksakra delaj ze pak skoncej pod pantoflem ... mne spis pripadaj tihle "typove" presna ukazka skupiny, na kterou kdyz se slapne tak budou poslusny ...

Ledni_Medved
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ally 28. 11. 2006 15:59

Když vás společné bydlení láká, tak proč ne. Bydlet s někým pod jednou střechou je jiné, než bydlet sám nebo s rodiči a tak to váš vztah opravdu prověří. Ale blízkost jeho domova asi velké plus není. Aby náhodou neutíkal za maminkou, že se o něho lépe stará. Nebo aby ona nechodila kontrolovat, jak se staráš o jejího chlapečka.
Když spolu dva bydlí, neznamená to, že jsou spolu pořád. Zachovejte si každý svoje aktivity (koníčky, kamarády) a nemusíte spolu být pořád. Pokud jste oba doma, tak si stejně můžete vytvořit svůj vlastní soukromý koutek, kde budete mít klid každý sám pro sebe.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Anik 28. 11. 2006 16:32

Ja tedy doufam,ze k mamince chodit nebude a taky jsem ho na to upozornila. Tak jsem tedy zvedava.
Samsung Galaxy S25
Anik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bungo 28. 11. 2006 18:40

Ledni_Medved píše:Bungo - ja se nedivim, on by to asi nikdo nevydrzel dlouho se studentem prav :-D ... jinak tvuj argument je celkove padlej na palici ...
jeste jedna vec Bungo - "porad spolu" je blbost ... je to jen takovy jaky si to sam udelas a pokud mas tuhle vizi o tom jak to funguje, tak je mi te lito - totiz jedinec kterej i kdyz s nekym zije tak neni jeho pritez, ale naopak poteseni, tak by to melo bejt a kdyz se nekdo chova jak idiot a porad dolejza tak to po chvilce zacne bejt otravny....

Ma argumentace je ma vec :-) a studenti prav jsou uplne stejni jako jini studenti (jen tak na okraj)

Ale dva lidi, kteri spolu ziji, spolu opravdu travi vice casu, nez kdyz spolu nebydli a z praxe znamych a zcasti i me, vim, ze si ti dva opravdu zacnou vice lezt na nervy a casteji dochazi k hadkam (nemusi to ale byt u vsech, jen generalizuji) Kdyz s nekym ziju, muze to byt poteseni, ale mi by to momentalne nevyhovovalo.
Ja (a spousta mych kamaradu a kamaradek s tim souhlasi a delaji to obdobne) bydlim s pritelkyni oddelene - ale dost blizko na to, abych mohli byt spolu a sami, kdyz chceme.
Proste mit svuj zivotni prostor. Pustit si telku, pozvat chlapy na fotbal otevrit lahvace a fandit... Ona ma svuj prostor kde se podiva na Ordinaci v r. z. a jsme oba spokojeni.

Ale dodavam, kazdemu jak je libo, pokud dva chcou spolu bydlet a vyhovuje jim to, prosim, to je jen a jen jejich vec.
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod veverqa 28. 11. 2006 22:10

sme spolu s priatelom viac nez rok ale neplanujeme zatial spolocne byvanie. chce si najst vlastny byt tak je mozne ze tam obcas pridem na vikend ale asi este nie som zrela na dennodenne spolocne byvanie. isla by som do toho len vtedy ak by sme kazdy mali aj svoj vlastny kutik pretoze kazdy obcas potrebujeme sukromie. a este jedna vec. spolocne byvanie vo mne evokuje rodinu. uz sa vidim ako by som prala zehlila vysavala...
veverqa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mawe47 29. 11. 2006 09:13

My sme s pratrnerem rok a uz spolu bydlime asi tri mesice... ale to spis nahodou, ze se shanel nekdo na privat a on se toho chopil, a protoze rekonstuujeme, tak ho mam ted nasackovaneho v pokoji:) ale snad ho brzy vystehuju do toho jeho:)

Na to, ze se vsude vali flasky od kofoly a co prijde dom, nezvedne se od kompa sem si uz zvykla, a nejaky problem s tim nemame, protoze ja mam skolu do vecera, on je dopoledne v praci a sem tam v ty skole a na vikendy jezdi dom, nebo nekam se znamyma, nekdy je se mnou, kazdej si v podstate zijem jak doted.

Dokonce ani s rodicema neni problem, protoze sme v patre v "oddelenem" byte
Mawe47
Přeborník

Odeslat příspěvekod zamis 29. 11. 2006 09:23

Ledni_Medved píše:ksakra .. to je divny ... vetsina lidi je "takovej typ" .. tak jak to ksakra delaj ze pak skoncej pod pantoflem ... mne spis pripadaj tihle "typove" presna ukazka skupiny, na kterou kdyz se slapne tak budou poslusny ...

jojo, odhalil jsi me. jsem podpantoflak. jsem asi nepoucitelnej, vzdycky dojedu na svou dobrotu :(
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod Ledni_Medved 29. 11. 2006 10:14

Zamis ... njn ...

Bungo .. ne nejsou stejny ... drzej pomyslnej titul "druhy misto hned za matfyzakama" ...

a tvoje argumentace je tvoje vec . .ale ja tvrdim porad ze to co si prvne rekl je na palici ... to druhy dava trosku smysl ... prihmourim oci ze ses to co ses :-D

Ledni_Medved
Nadšenec

Další stránka