Vztah s neslyšícími

A také rodina, těhotenství, děti, dospívání

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 24. 11. 2006 16:35

Ahoj,
zajímalo by mě, zda byste šli do vztahu s neslyšícím partnerem? Myslím to, že by se ta komunikace tomu přizpůsobila a jestli byste tomu vztahu dali šanci, nebo utíkáte pryč?
Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se :-)
Mar?as (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 24. 11. 2006 16:42

Musela by byt fakt neco extra...pac jinak si to nedokazu predstavit: kam s ni chodit, co delat, jak si "povidat", atd, atd. Jediny co by bylo bez problemu je sex, tam by asi problem nebyl : )
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod naigoto 24. 11. 2006 17:03

Já bych do toho vztahu šel, myslím, že bez verbální komunikace bych se u partnerky, kterou bych měl rád, dokázal rozhodně obejít (:
naigoto
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 24. 11. 2006 17:17

A jak by to bylo u holek?
Povídat si, to jde, neslyšící mohou odezírat v pohodě....
mám takovej dojem a u několik lidí jsem se předsvědčil, že spíš na tom vztahu vadí ten handicap...
Mar?as (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ally 24. 11. 2006 17:23

Neslyšící může odezírat, domlouvat se dá znakovou řečí, myslím, že by to nebyl problém. Ze začátku by to asi bylo těžší, ale je to jen otázka času, než by se člověk přizpůsobil.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod naigoto 24. 11. 2006 17:43

[quote="MarŤas";mám takovej dojem a u několik lidí jsem se předsvědčil, že spíš na tom vztahu vadí ten handicap...a/quote]

Souhlas, některým lidem prostě vadí ta vada a i kdyby ten neslyšící člověk byl sebelepší, tak s ním prostě tito lidé nechtějí nic mít :/
naigoto
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zamis 24. 11. 2006 19:24

zkusit se ma vsechno. ja bych do toho sel. to, ze je hlucha nebo nema neznamena ze musi byt hloupa a skareda.aspon by me porad do neceho nekecala :mrgreen:
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod christian 24. 11. 2006 19:31

a proc ne. vzdy se nejak da domluvit :)
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 24. 11. 2006 19:48

zamis píše:zkusit se ma vsechno. ja bych do toho sel. to, ze je hlucha nebo nema neznamena ze musi byt hloupa a skareda.aspon by me porad do neceho nekecala :mrgreen:

a když to je naopak? :nenapadne
Mar?as (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zamis 24. 11. 2006 19:57

co tim myslis naopak?
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 24. 11. 2006 19:59

zamis píše:co tim myslis naopak?

Myslím místo JI JEHO :oops: :D
Mar?as (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zamis 24. 11. 2006 20:01

jako ze bych ja byl hluchej? no to by bylo v podstate to stejny. zase by mi do niceho nekecala. teda asi spis kecala, ale ja bych ji neslysel :mrgreen:

zamis
Legendární avatar Pauzy

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 25. 11. 2006 10:33

ale přeci ve vztahu je důležitá komunikace a než si uvědomíme, tak radši se toho vzdáme, něž to zkusíme. Proč všichni od toho utíkáme, aniž by jsme zjistili, že by to klaplo?
Zamis: no, ta tvá reakce zní trochu s nadsázkou, ale je tam trochu cejtit ta drzost vůči tomu druhýmu.

No, někdy si říkám, proč je těžký se sebrat a zkusit to, když o nic nejde....
Docela jsem smutnej, že se tu sešlo málo, ale každopádně Vám děkuji za příspěvky.Aspoň jsem se díky Vám dostal do jinýho obrazu.
Mar?as (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mawe47 25. 11. 2006 16:02

ja bych do toho klidne sla, kdyby ten kluk byl fajn, jen by asi byl problem se na zacatek nejak domluvit, kdyz neznam znakovou rec... takze bych s takovym klukem ani nemela sanci navazat prvni kontakt...

Jinak kamoska byla asi dva roky se slepym (no jasne, to se da povidat a tak...) ale nijak ji to nevadilo a ten kluk byl moc fajn
Mawe47
Přeborník

Odeslat příspěvekod Dragonnx 25. 11. 2006 17:38

Dneska jsem čekal na zastávce a na protější zastávce jsem viděl holku a kluka. Holka seděla už v buse a kluk stál u jejího okna. Holka používala znakovou řeč a kluk taky nějak podobně odpovídal. Nenápadně jsem na ně koukal - připadalo mi to moc hezký.
U nás ve škole se bude znaková řeč učit jako takový zájmový kroužek (nepovinný). Přemýšlím, že se tam přihlásím, páč to chci umět docela dlouho. Ale naše třídní profesorka (učí psychologii) říkala, že když to člověk delší doby nepoužívá, tak to snadno zapomene.
Neopunk & Emo = my music love
Dragonnx
Návštěvník

Další stránka