vcelicka vs. penis

A také rodina, těhotenství, děti, dospívání

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ewing 19. 9. 2006 17:10

asi tyzden dozadu ma napadlo vytvorit tuto temu a kedze teraz citam nieco podobne v teme "Co je klitoris?" tak ju hned otvaram

chodil som do cirkevnej skoly a tiez nam tam nic nepovedali takze potom som bol tiez za blbeho ked som nevedel, co je to klitoris, ale kde som sa to mal dozvediet? kedze sa o tom nikto nebavil, hanbil som sa aj ja na to spytat a ako vidim aj tu to niektorym robi problem (cenzura obrazku). som teda zvedavy, kolko tu vydrzi tento nadpis...

otazka znie: preco ludia nepovedia resp. nevystvetlia dietatu normalne, ze toto je penis, no a toto marienka je vagina. proste normalne, bez toho aby sa dotycny hanbil ako ked hovori o ruke alebo lici. nechapem, co je na tom tabu a preco by to tie deti nemohli vediet.

podla mojho nazoru ak sa nieco tabuizuje vedie to akurat k este vacsim chutkam alebo ako to nazvat...proste zakazane ovocie najviac chuti.
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Revan 19. 9. 2006 17:40

To je jeste zakodovany z drivejska, cirkev brala jakejkoliv pohlavni styk za ucelem rozkose a ne zrozeni potomka za spatnej a tak se to postupne tabuizovalo.
Ja mam nastesti super rodice, kteri me dovolej absolutne vsechno, rikaj kur a chlastej a souloz doma at nemusis jako magor nekde v zime v parku - tim padem me to ani moc nelaka, jsem skoro uplnej abstinent a cigaro taky nemusim. Teda krome toho sexu, takze nemam problem o tom mluvit a stejne budu vychovavat i moje deti.

Ale bejt tebou, nemluvil bych o ruce, jsou tady deti a aby je to v budoucnosti neovlivnilo :lol:
Revan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod crashpc 19. 9. 2006 17:42

taknějak... sám nevim a přijde mi to hodně divný. ale neni to jen o tomhle . lidi dělaj moře věcí který považujou za normální a je to uplná absurdnost. to jako že zavrhujou některý normální věci a některý abnormální zas považiujou za normal...
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ewing 19. 9. 2006 17:50

Revan: fasa rodicia ;)

crashpc: ved to...tiez tomu celkom nerozumiem

dalsia otazka: ste za vyucovanie sexualnej vychovy na skolach?
poprosim moznosti do hlasovania: rozhodne ano, rozhodne nie, neviem, nemam nazor/je mi to jedno
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod chlipnik 19. 9. 2006 17:55

já sem pro, aspoň byych se občas pobavil :-)

Jinak já s něčim takovymhle nemam problém, mám dobrý rodiče, takže se klidně můžu poptat, a ty témata co s mámou občas řešíme :D
No, ale možná že je to fakt zbytečně tabu...
Přeji si pravicový převrat ve své zemi!

CSPP (Casova Skupina Pro Převrat) :D
chlipnik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mae-geri 19. 9. 2006 17:58

Taky si myslim, ze je zbytecne z tohoto tematu delat tabu. Prinese to spis skodu nez uzitek. Je to proste normalni a prirozene. Stejne se tomu nikdo nevyhne, jde jen o to, jak se to cloveku poda...
"V dlouhém období jsme všichni mrtví." J.M. Keynes
mae-geri
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ewing 19. 9. 2006 17:59

jasne, ze to je zbytocne. ja by som sa o takych veciach moc za mlada s rodicmi rozpravat nemohol. nam prepinali aj reklamy na vlozky co si pamatam.

proste beriem to tak, ze dieta ked je nevinne, male neberie to ako nieco zle nejake slovo penis alebo vagina. pre neho je to slovo, cast tela. ale pride rodic alebo niekto a povie, fuj, co to robis a to dieta to poznaci na cely zivot pretoze si bude mysliet, ze je na tych slovach a na tych organoch nieco zle alebo nebodaj hriesne.
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mae-geri 19. 9. 2006 18:08

jj, podle me je to chyba rodicu. Oni uz by meli vedet, ze to neni nic abnormalniho a tak to detem podat...
"V dlouhém období jsme všichni mrtví." J.M. Keynes
mae-geri
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ewing 19. 9. 2006 18:16

nie len rodicov, ved niektori v teme o klitorise pisali, ze mali problemy aj s ucitelmi. tiez som sa s tym stretol vo vacsine pripadov aj ked zrejme boli aj vinimky. nepamatam si presne.

ide o to, ze taketo spravanie nikam nevedie. ja by som to riesil tak, ze proste poviem fakty a nech si uz nazor clovek spravi sam. vybavena vec. nehovorit tendencne ani zaujato - nielen v tejto oblasti samozrejme.

inak najvacsi slovensky portal http://www.pokec.sk cenzuruje slova priamo v chate - nie je mozne napisat vagina, penis alebo tak. nechapem preco...uz som sa aj na to pytal ale odpoved mi prisla dost stupidna: medzi zakazane slova su pridavane tie, ktore uzivatelia pouzivaju na porusovanie pravidiel.
to nie su penisy, to su uplni k0k0ti :mrgreen:

snad bude pochopena moja ironia moderatormi a administratormi ;)
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ally 19. 9. 2006 18:31

Včeličkám a motýlkům a zahrádce a podobným hovadinám jsem se při výchově synů vyhnula. Dokuď byli malí, tak se jim řeklo, že k početí dítěte stačí, když se mají lidé rádi (to je vlastně taky hovadina - láska k tomu není třeba) a když byli asi ve škole (6-7 let), tak se jim to vysvětlilo normálně.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod lu.kas 19. 9. 2006 18:44

Tak me bylo pomerne dlouho vnucovano to co napsala Ally, pak jsem od rodicu dostal knizku na toto tema a bylo po problemech. Taky dobry reseni, clovek precejenom citi rozpaky se bavit o techdle vecec s rodicema...
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod ewing 19. 9. 2006 18:47

ale preco?!?! vies preco? pretoze sa hanbia rodicia a ty to mas po nich, tak to vybavili knizkou. take srabacke riesenie - bez urazky.
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ate_People 19. 9. 2006 18:50

Nevím. Děti nemám, ale pokud mám o genitáliích mluvit, třeba s mladším příbuzným, tak jsem otevřený. Není důvod něco tabuizovat.
Ate_People
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ally 19. 9. 2006 18:51

Kluci si pak taky prostudovali knížky, aby věděli, jestli jsme jim něco neopoměli říct. Ale nevím, nakolik kluky poučí ženská. Jejich otec jim moc neřekne (jeho maminka chodila do klášterní školy, čili sex je tabu). Takže doufám, že co jsem opoměla, tak našli v knihách.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod ewing 19. 9. 2006 18:54

ally ty si super mama. asi ta vyhlasim za matku roku! ;)
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Další stránka