Moderátor: Moderátoři Pauza.cz
Matik píše:Hm, slečna je s někým nepříliš šťastná. A proč potom s ním vůbec je? To je problém se rozejít a být nějakou dobu sám? j/quote]
Na tohle se mě neptej, odpověď neznám. Já se slečnou nemám problém rozejít, když vidím, že už ji prostě nemám rád tak, jako dřív. Existují ale lidé, kteří jsou se svým protějškem jen ze zvyku, ale třeba právě čekají, až někdo přijde a "vysvobodí" je. Za tuhle interpretaci mi asi nepoděkuješ, ale zkus se nad tím zamyslet. Netvrdím, že je to tak správně, bohužel to tak někdy a někde funguje.
,quote="Matik"]Tak podle takové myšlenkové analogii, by měl každej chlap se snažit o to být nejlepší, mít nejvíce peněz, mýt nejlepší autu, mít nejlepší postavu a já nevím co všechno. Přirovnání se zvířaty se nebráním, ale člověk je snad ze všech zvířat ten nejintel. /quote]
Špatně jsi mě pochopil, možná jsem to nesprávně podal. Ale ve své podstatě, ať to vypadá jakkoli podivně, to tak je. Ženy si to třeba nepřipouští, ale když si budou mít vybrat mezi dvěma pány, při čemž oba budou stejně sympatičtí, budou se jim líbit nastejno, povahově si budou velice podobní, ale jeden z nich bude mít výrazně větší finanční zázemí, podvědomě si vyberou jeho, myslí totiž na zabezpečení rodiny. A mně to přijde i celkem pochopitelné.
dquote="Matik"]Tak mi to tak přijde, jestli mi Jersey II. náhodou nějakou nepřebral, i když my dva se vůbec neznáme. Podle tvého příspěvku si naprosto dokážu udělat obrázek o tom, jak tvůj vztah pokud nějaký máš, začal.
Matik píše:Slovo vysvobodí bych nepoužil. Spíš bych použil " Pyrrhovo vítězství" jako symbol pro přebraného partnera. Já mám ze svého okolí tuto zkušenost. Všechny vztahy, které začaly "přebráním, přemluvením" jednoho partnera, aby začal s někým jiným, skončili špatně (žádný z nich netrvá) a dokonce ještě hůř než vztahy, které skončily kvůli nevěře, žárlivosti nebo odlišnosti povah či jiných důvodů.i/quote]
Slovo vysvobodí bylo přesně z tohoto důvodu napsáno v uvozovkách, ale bylo mi jasné, že píchnu do vosího hnízda a ihned na toto zareaguješ. Pro symbol přebraného partnera bych nepoužil pojem Pyrrhovo vítězství, to se totiž dopouštíš unáhleného zobecnění, které patří mezi induktivní logické klamy. Z velmi malého vzorku usuzuješ o celku. Nemůžeš říct "všechny" vztahy, neboť znáš jen nepatrnou část, jak jsi správně řekl, jen ze svého okolí. Já zase ve svém okolí mohu mít přesně opačné případy a také neřeknu: ,,Všechny vztahy, které takto vznikly, jsou perspektivní a vypadá to, že budou navždy."
kquote="Matik"]Ty vycházíš z toho, že by si zrovna žena měla vybrat a chlap si snad vybírat nemůže? To mi přijde trošku stereotyp v myšlení, že muž má zabezpečit rodinu. Jako kdyby žena nemohla vydělávat peníze a zvlášť v dnešních podmínkách si některé ženy vydělají více než muži, i když to není tak časté. Kolik tedy musí chlap vydělávat, aby si ho ženská vybrala? Trochu mi připadá, že ty si celkem vyděláváš slušně, ale pokud používáš peníze jakožto prostředek k získání opačného pohlaví, tak vlastně můžeš. Zase - nechci se ti vrtat v soukromí, ale vždy se najde někdo, kdo vydělává více než ty.t/quote]
Nikoli, z toho nevycházím, z toho jsi vyšel ty, když jsem uvedl příklad, na kterém jsem chtěl poukázat, proč ženy občas "utíkají" (jsou přemlouvány - chceš-li) od svých partnerů. Samozřejmě, že i muž si může vybírat, ale ten už si přece v našem případě vybral přesně tu ženu, jež je "přemlouvána". A žena samozřejmě může vydělávat více než muž a takové případy existují, to ale není předmětem diskuze. Zřejmě jsi nepochopil, že jsem příklad peněz uvedl jen jako rozlišení dvou mužů a tedy vysvětlení, proč jde žena za jiným. Ten důvod nemusí být peníze, možná to byla neštastně zvolená odlišující "vlastnost". Stejně tak jsem mohl napsat, že mají oba stejně peněz, ale jeden má gentlemanské chování a druhý je buran. Koho si asi vybere?
Zmíňka o vydělávání peněz a získávání žen pomocí nich mě pobavila, jelikož jsem student bez trvalého příjmu. Ženy tedy nebalím na velikost svého konta (nulovou velikost)
quote="Matik"]Ano, je třeba být průbojný a trošku drzý, ale je i možné balit a rozcházet se s ženami za poněkud důstojných a ohleduplných podmínek.
Matik píše:No koukám, že nejhorší diskuze jsou ty, když spolu diskutující souhlasí, přesto bych viděl mezi námi určitý rozdíl.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků