Navštívili byste se svým problémem psychologa, psychiatra?

A také rodina, těhotenství, děti, dospívání

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod iva 10. 7. 2005 22:28

Nebo jste je už navštívili? Jaký je na to váš názor?
Inspiroval mě k tomu velký článek v MF DNES, kdyžtak na něho přikládám odkaz. Já sama jsem u psychologa nebyla, protože nemám ve zvyku se někomu cizímu svěřovat se svými osobními problémy. Lidi, kteří navštěvují psychology neodsuzuju, ani se jim nevysmívám. Já když mám trable, tak mně pomáhá práce, nemyslím zaměstnání, ale jakákoliv nejlépe fyzická činnost. Při jedné krizi jsem vyklidila v baráku půdu, na kterou několik let nikdo nesáhl.... Co se týče psychiatrů, tak před nimi smekám, protože léčí to nejkřehčí, co máme, naše dušičky, a někdy je hodně těžké tu psychickou nemoc utišit, nebo dokonce vyléčit....

http://zdravi.idnes.cz/zdravi.asp?r=zdr ... zdravi_bih
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod a 10. 7. 2005 22:30

nie, bojim sa zeby si ma tam hned nechali
a
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod big.alda (novy) 10. 7. 2005 22:39

Tak to nevím. Tohle bych řešil, až by problém nastal.
To boldly go where no man has gone before.
big.alda (novy)
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 11. 7. 2005 00:12

tak tak ale zatim bych rekl ze ne...
Dokazu tvrdit ze bych se s tim vyrovnal sam
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Přeborník

Odeslat příspěvekod S-Tony 11. 7. 2005 00:54

Taky bych tam nešel. Mohl bych se dovědět něco co nechci slyšet. Případně by mně hospitalizovali a už by se to se mnou táhlo celý život. Pak by se to ještě rozkecalo a nedostal bych nikde práci. Jelikož jsou mí rodiče v mém městě velice známi tak by stačilo že mě někdo viděl jít do psychologa a už se povídá bůhví co. Drbům hodně lidí věří a byl bych v háji. Mohli by si vymyslet co chcou.

Každopádně mám asi nevýlečitelnou paranoju :-)
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Master74 11. 7. 2005 01:02

No myslim ze nekteri jedinci by toho psychiatra silne potrebovali.
Směj se, svět se bude smát s tebou.Plač a budeš plakat sám.
Laugh and the world Laughs with you.Weep and you weep alone.
Useora, onsesangi neowa hamkke useul keosida.Ureora, neo honja ul keosida.
Master74
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gofry 11. 7. 2005 02:02

Medzi psychologom a psychiatrom je dost podstatny rozdiel. Psycholog nelieci ludi "chorych na mozog". To robi az psychiater. Ten lieci uz skutocne dusevne chorych ludi. Ale tiez si nemyslim, ze je to nejaka hanba alebo cosi podobne. Je to choroba takmer taka ista ako lubovolna ina.

Ja som u jedneho psychologa bol, ale bol to asi nejaky slaby psycholog, lebo prakticky na nic neprisiel a odbil to "to je pubertou" (to bolo asi tak 4-5 rokov dozadu). Ale aspon som sa dozvedel aku mam osobnost ;)

Kazdopadne ak clovek zajde za psychologom, tak to nie je nic, za co by sa mal clovek hanbit. Myslim, ze keby ludia stratili predsudky a za psychologom zasli skor ako ked je uz skutocne zle, tak by si vyriesili mnoho problemov. Mal by vsak zajst za nejakym kvalitnym. Ale to plati u lubovolneho lekara/doktora.
gofry
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ivory 12. 7. 2005 17:23

Já se tím taky nikde nechlubím, ale taky jsem už u psychologa byl. A proč ne? Předtím jsem na všechny jen štěkal, byl nepřátelský, nespolečenský,uzavřený atd...

Od té doby mám kamarádů, že nestíhám, je ze mě perfektní přednášející atd... Dost jsem se změnil a nejvíc to na vás pozná okolí! ;-)

Nejsem sice ještě dokonalý, ale uvidí se, co s tím.....
VW New Beetle 1.9 TDi - CULT CAR
Mercedes-Benz C class 240 aut. - BEST CAR
Ivory
Návštěvník

Odeslat příspěvekod paveld 12. 7. 2005 19:57

Ivory píše:Já se tím taky nikde nechlubím, ale taky jsem už u psychologa byl. A proč ne? Předtím jsem na všechny jen štěkal, byl nepřátelský, nespolečenský,uzavřený atd...

Od té doby mám kamarádů, že nestíhám, je ze mě perfektní přednášející atd... Dost jsem se změnil a nejvíc to na vás pozná okolí! ;-)

Nejsem sice ještě dokonalý, ale uvidí se, co s tím..... /quote]

Jsem asi podobny pripad, jen mene dokonaly - perfektni prednasejici nejsem porad ani omylem. :(
BMW E30 316i -> BMW E36 320i :-)
paveld
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ivory 12. 7. 2005 22:23

Akorát z toho nevím, jestli jseš to co jsem byl nebo co jsem teď. Hele lidi, myslím si, že člověk by měl na sobě pořád pracovat a jelikož mě pořád pěkně s-e-r-e jaký jsem, tak odedneška jedu nanovo. Právě jsem dal přednost knize o lidských vztazích před knihou od Remarqua :hm

A proč? Včera jsem kecal se dvěma skvělýma holkama asi dvě hodiny! Pak mi bylo blbý je večer někam pozvat a zeptat se na číslo a teď bych za to mlátil hlavou do zdi! Místo sezení tady s vámi na diskusi jsem mohl být v posteli s dvěma nádhernýma holkama (nic proti vám lidi, taky vás mám rád. Teda...) :D

Naštěstí vím, kde ta jedna bydlí, takže tam budu chodit 24 hodin denně venčit psa a doufat, že ji potkám.

Takže choďte k psychologům, psychiatrům a klidně do bordelu, ale buďte se sebou spokojeni. Pak budete šťastní! Sorry za délku :tleskani
VW New Beetle 1.9 TDi - CULT CAR
Mercedes-Benz C class 240 aut. - BEST CAR
Ivory
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Master74 12. 7. 2005 22:36

Ivory píše:Takže choďte k psychologům, psychiatrům a klidně do bordelu, ale buďte se sebou spokojeni. Pak budete šťastní! Sorry za délku :tleskanit/quote]

Tak pod toto se muzu s klidem podepsat-naprosto souhlasim :wink:
Směj se, svět se bude smát s tebou.Plač a budeš plakat sám.
Laugh and the world Laughs with you.Weep and you weep alone.
Useora, onsesangi neowa hamkke useul keosida.Ureora, neo honja ul keosida.
Master74
Nadšenec

Odeslat příspěvekod paveld 14. 7. 2005 07:33

Ivory: Myslim to tak ze, priblizne tak do patnacti, jsem byl taky takovej jako jsi byl, no a ted jsem na tom taky lip. Jinak napsany je to fakt dobre, to taky uplne souhlasim.
BMW E30 316i -> BMW E36 320i :-)
paveld
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mývalice 14. 7. 2005 10:12

Léčíme si nemocné tělo...

... na bolavou duši zapomínáme.
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod bigdoc 14. 7. 2005 11:26

On je problém, že když člověk je duševně nemocný, tak si to obvykle sám neuvědomí (na rozdíl od toho, když si zlomí nohu nebo má angínu). Považuje se i nadále za zdravého a často za choré považuje naopak svoje okolí :-)

Kdyby se mně něco takového stalo a moji blízcí by mně řekli, že jim připadám duševně chorá, tak bych asi skutečně psychiatra navštívila.
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod a 14. 7. 2005 11:46

big doc, ty si trieda ;)
a
VIP uživatel

Další stránka