Navštívili byste se svým problémem psychologa, psychiatra?

A také rodina, těhotenství, děti, dospívání

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod iva 19. 7. 2005 19:39

[quote="dr.miša";"nemít ve zvyku mluvit o svém problému s někým jiným" je nejobvyklejší výhrada, proč terapeuta nenavštívit.n/quote]
Ja jsem to ve svem prispevku nenapsala dost vystizne, ale ja vim, jaky je rozdil mezi psychologem a psychiatrem. Rikam, ze nikdy nerikej nikdy, tak treba mne nekdy bude hodne ouvej, ze pomoc psychologa vyhledam. Myslim si, ze je lepsi se sverit nekomu cizimu, nestrannymu /navic odbornikovi/, nez nekde kamaradce u kafe, ktera jeste z meho nestesti bude mit skodolibou radost. Ja mam problem s autoritami, takze bych horko tezko hledala psychologa, ktery by mi "sedl". Ziju trochu nestandardni zivot a dost spatne by se mne poslouchaly rady nejakeho psychologa, ktery by me tlacil do nejakych "norem" /ktere by si samozrejme nastavil podle sebe/. Asi bych se v pulce seance sebrala a odesla, protoze by to bylo oboustranne utrpeni....
Znami, kteri meli chut me tlacit do tech "norem", tak s nimi jsem se uz davno bez jakekoliv nostalgie velice rychle rozloucila, takze s psychologem, ktery by mi vadil, bych se uz tuplem neparala....
Takze to je mozna u me ten nejhlavnejsi duvod, proc jsem ho jeste nenavstivila, ze by mi proste nevyhovoval...
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lemur 19. 7. 2005 23:37

Na navsteve psychologa nebo psychoterapeuta bych nic spatneho nevidel. Ja sice nikdy nic podobneho nepotreboval (a doufam, ze jeste hodne dlouho potrebovat nebudu), ale znam lidi, kterim by to jen prospelo. Porad lepsi navstivit odbornika nez se zpijet v hopode do nemoty. Driv prece chodili lide s problemy k samanovi, pak k farari no a dneska proste chodi k psychologovi nebo psychoterapeutovi.

Ale psychyatr - to je neco uplne jineho. Lide, co chteji navstivit psychyatra, by meli navsivit psychyatra (a ano, vim ze je to tautologie).
Lemur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod adams 20. 7. 2005 00:14

Myslím že by to prospělo minimálně polovině pravidelných návštěvníků fór.. Podívejte se do top ten přispěvatelů téhle skupiny (autorevue, doupe, zive, pauza), a patří tam všichni.
-
adams
Nadšenec

Odeslat příspěvekod AndrewJ 20. 7. 2005 01:38

adams: já tam chodím... i kdyžna pauze jsem z topten už vypadl...
AndrewJ
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mývalice 20. 7. 2005 02:08

:hm Na pauze jsem na 5.místě a do 4. mi moc nezbývá... budu muset toho odborníka vyhledat. :lol:
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod dr.miša 20. 7. 2005 10:55

adams píše:Myslím že by to prospělo minimálně polovině pravidelných návštěvníků fór.. Podívejte se do top ten přispěvatelů téhle skupiny (autorevue, doupe, zive, pauza), a patří tam všichni.p/quote]

Moc nerozumím.
dr.miša
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 11. 9. 2005 11:32

Lemur píše:Na navsteve psychologa nebo psychoterapeuta bych nic spatneho nevidel. Ja sice nikdy nic podobneho nepotreboval (a doufam, ze jeste hodne dlouho potrebovat nebudu), ale znam lidi, kterim by to jen prospelo. Porad lepsi navstivit odbornika nez se zpijet v hopode do nemoty. Driv prece chodili lide s problemy k samanovi, pak k farari no a dneska proste chodi k psychologovi nebo psychoterapeutovi.

Ale psychyatr - to je neco uplne jineho. Lide, co chteji navstivit psychyatra, by meli navsivit psychyatra (a ano, vim ze je to tautologie).

Jo, to ja taky ne. Nidky jsem to nepotreboval, ale mam 100 chuti si ted nejakyho najit. Jenze k cemu mi to bude. Vim co potrebuju vedet a s realitou se stejne musim vyporadat sam... takze... O mych problemech mi nikdy nedelalo problem mluvit s kymkoliv. A nejvic jsem o nich mluvil s tou, ktera mi "zmizela ze zivota" predevcirem :( Problemy za me psycholog stejne nevyresi, jak je mam resit vim...

Psychiatra snad jeste nepotrebuju... moment... du vyhnat ty maly zelene svitici muzicky z kancelare...
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SystemSecurity 15. 9. 2005 15:50

Já se tím taky nikde nechlubím, ale taky jsem už u psychologa byl. A proč ne? Předtím jsem na všechny jen štěkal, byl nepřátelský, nespolečenský,uzavřený atd...u/quote]

Ivory: Myslim to tak ze, priblizne tak do patnacti, jsem byl taky takovej jako jsi byl, no a ted jsem na tom taky lip. Jinak napsany je to fakt dobre, to taky uplne souhlasim.

Chodím. Nějak jsem neunesl, že už bych měl být dospělý.s/quote]

:cry: Já jsem rád, moc rád za tyhle příspěvky. Procházím tím teď. Je mi šestnáct, 2 ročník na střední, a tak uzavřenej a v depresích jsem ještě nikdy nebyl. Vobčas mám pocit že bych to měl ukončit. O to víc mi pomá, že alepsoň v něčem podobným nejsem úplně sám./!\ Chodil jsem k psychologovi, bral trochu(trochu!) antidepresiva, ale tenhle škol. rok je to tu zpátky a psycholog kterýho jsem měl se odstěhoval, a mám teď takovou babu, která mě víc poníží než pomůže. Nevim co mám dělat a chci, aby to skončilo.

Jo, jinak díky!
This world(war) sucks! :-)
SystemSecurity
Čtenář

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 15. 9. 2005 15:58

easy... zacit delat neco, co by te mohlo bavit a v cem bys chtel byt dobry... sport, sachy... ja nevim co... hlavne ne komply.
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod djlooper 15. 9. 2005 16:24

Ty bláho. Tak jestli jsem měl nějaké větší deprese v patnácti to už si fakt nepamatuju, ale teď když je mi skoro 2x tolik mě trápí jakýsi pocit z obav o budoucnost a v každé maličkosti vidím velký problém a už mě to docela se*e. Vždycky se jedná jen o to překonat ten počáteční strach a skočit do toho rovnýma nohama. Pak už to jde samo, ale jsem hodně zdrženlivý a nedůvěřivý a chtěl bych hodně věcí ve svém životě změnit.
Jinak proti depresím kolo, posilovna nebo něco pro dobrý pocit a hlavně se neuzavírat do sebe...
///|||||\\\
8(¨°/.°¨)8 .......... < iRiver T60 4GB + Sennheiser PX 100 >
(---------) .......... < Samsung S7350 Ultra S >
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SystemSecurity 15. 9. 2005 18:16

ICEBOSS píše:easy... zacit delat neco, co by te mohlo bavit a v cem bys chtel byt dobry... sport, sachy... ja nevim co... hlavne ne komply.

Jinak proti depresím kolo, posilovna nebo něco pro dobrý pocit a hlavně se neuzavírat do sebe...b/quote]

Hmm já vim, endorfiny, endorfiny . :wink:

Tak hrozný to se mnou není. Snad.
SystemSecurity
Čtenář

Odeslat příspěvekod iva 15. 9. 2005 20:22

SystemSecurity píše:.... a tak[b] uzavřenejj/b] a v [b]depresíchh/b] jsem ještě nikdy nebyl. Vobčas mám pocit že bych to měl ukončit.o/quote]

Pokud nekdo dlouhodobe trpi depresema a uzavira se, tak jemu nepomuzou ani sachy, ani posilovna, zadny sport, ale to je uz spis pro psychiatra a na lecbu antidepresivy. Takovy clovek je alergicky na jakoukoliv skupinku lidi, se kterou se ma potkat, natoz s nimi travit spolecny cas....

To SystemSecurity.... preju ti, at je lip....
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SystemSecurity 15. 9. 2005 21:03

mmmm díky. snad to se mnou tak hrozný neni jak jsem to vylíčil.

//iwigirl: pokud citujete prispevek predchazejici tomu vasemu, necitujte ho.
SystemSecurity
Čtenář

Odeslat příspěvekod iwigirl 15. 9. 2005 21:06

System: necetla jsem to cele, takze snad se nebudu opakovat,ale: ty nemas nejake dobre kamarady nebo zname?co rodice?urcite na ten problem nejsi sam..
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod a 15. 9. 2005 21:28

pomozu traja psychiatry viac ako jeden?
a
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka