Malignus píše:Je sem proti vztahum na pracovisti.

Proti tomu můžeš být jak chceš. Je třeba si uvědomit, že lidé na pracovišti tráví velkou část dne. Pokud se jedná o pracoviště se smíšeným kolektivem, pak je samozřejmě jasné, že k nějaké ,,avantýře" v rámci obou pohlaví může dojít. Hormonální činnost a pudovost jednání může zvítězit, ač mozek říká NE, NE, NE.
Je to poměrně složité. Pro ty dva a jak je vidět, tak i pro ostatní.
Jak jsem již napsal. Když je něco takového veřejným tajemstvím a vedoucí pracovník/pracovníci o tom vědí a nic nedělají, je riziko vzniku jakéhokoliv problému velmi vysoké. Vyhrocení takové situace může, zcela určitě, dosáhnout i extrémních rozměrů. To pak mohou padat hlavy. Dovolím si v této souvislosti říct, že neřešení problémů vedoucími pracovníky je velmi rozšířeným nešvarem. Možná dokonce nabývá vrůstající úroveň. On se totiž velmi často stává, že je vedoucí vybaven odbornými znalostmi, které se týkají problémů, jimiž se běžně firma zabývá. Ovšem nemá potřebné schopnosti a dovednosti (popř. zkušenosti) nutné pro vedení kolektivu. Ono nejde tak ani o to, zda má příslušné vzdělání, ale spíše o schopnost vycítit problém a řešit jej ještě před jeho vznikem. IMHO je také třeba, aby byl vybaven dostatečným personálním ,,cítěním". Měl by vyvolávat přirozený respekt podřízených, avšak zároveň být schopen ,,žít" s nimi jako kamarád.
Celková problematika vedení kolektivu je velmi složitá věda. Výborných vedoucích, kteří fungují alespoň na 90% je velmi málo.
Je to velmi často jak napsal
AiR. Hlavnímu vedení je jedno kdo práci udělá, hlavně že je hotová. Nezajímají se o to, že ,,soukolí" nefunguje, hlavně když ,,voda teče". Dalo by se to nazvat ,,hrubou" orientací na výsledek - vidím že to sype, tak jsem spokojený. Dovolím si tvrdit, že mnohem složitější ale zajímavější a podstatně stabilnější, může být (alespoň částečná a občasná) orientace na člověka. Když budu vědět, že ,,soukolí" funguje bez problémů, těžko se kvůli jednomu, dvěma případným zádrhelům zastaví. Když ale vidím jen, že teď to sype a najednou vznikne v kolektivu rozsáhlý ,,výbuch", dochází k problému, jenž může přímo ovlivnit výsledky firmy - její stabilitu.
Omlouvám se, že jsem odbočil od tématu, snad to nebude tolik vadit.