timothy leary, mozek, lsd

A také další zlozvyky; povolit nebo zakázat

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod stepus 23. 11. 2006 17:44

znáte tu timothy learyho? jak vidíte jeho existenci, názory, přínos lidstvu a měli by mu lidi víc naslouchat?? osobně se naprosto ztotožňuji s většinou jeho názoru. dýchá z něj čiré lidství, moudrost a upřímnost bez předstudků. posunul myšlení někam dál a žel jen hrstka současné společnosti je schopna významům jeho slov porozumnět.. v letech 1961 až 2 otestoval účinky lsd na 100 jedincích a to i na osobnostech jako aldou huxley, alan watts, allen ginsberg, neal cassady... jeho psychedelická sezení byla zaměřena především na sebeobjevování a všichni, kdož jeho "testy" prošli prohlásili, že jim změnil život, že netušili, co všechno se v nich skrývá. i mě změnilo lsd život - otevřelo mi mysl. (těžko se to popisuje).. každopádně je to úžasné a zároveň děsivé, protože jen málokdo v dnešní společnosti je ochoten vám naslouchat. lsd otvírá nové možnosti, nový proud myšlení a "zapíná" nejsilnější pohlavní orgán vesmíru - mozek!! vy využíváte sotva jeho pětinu. on se naučil používat téměř celou třetinu svého mozku.
hoy
stepus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 23. 11. 2006 19:25

Necetl, ale muze to byt zajimavy :)

Rikam si, ze bych taky LSD zkusil, lec nemam ty spravny styky a nekde dovi kde a od koho se mi to schanet zas nechce... :/
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Weslo 23. 11. 2006 22:17

jojo..již jedenkrát přečteno a chystám se na další kolo..
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ES0 23. 11. 2006 22:20

videl jsem ten film, podle me uplny magor
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod stepus 27. 11. 2006 12:26

ES0 píše:podle me uplny magor

můžeš to trochu obhájit?? napsat o někom, že je magor zvládne kdokoli, i ten největší id*ot.. pravdou je, že tě svou intelignecí rozdrtí na padrť..
hoy
stepus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ES0 27. 11. 2006 12:35

prosimte, napr. zenu tim svym "stylem" privede do hrobu a porad se tvari jako by se nic nedelo

a to s tou zvetsenou kapacitou mozku, mozna ze jo, mozna ze ne, ale s inteligenci to nema nic spolecneho, nevsim jsem si ze by tu byla nejaka era superposthipisackych inteligentu, "mozna" ze se tim zvetsi mozkovy potencial, ale to jestli ho vyuzije nebo ne, to uz neni veci drogy,
myslim si ze doufat ze za me neco vyresi drogy je znacne detinske
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod stepus 27. 11. 2006 12:53

drogy za tebe nikdy nic nevyřeší. měl si někdy lsd? z toho jak mluvíš, bych řekl, že ne. osobně si myslim, že takový lidi mají pak trochu menší výpovědní důvěryhodnost, co se toho týká. stejně jako nemůžeš říct, jaká je svíčková od mí mámy, když si ji nikdy nejedl. lsd pomáhá otevřít mozek a naučit se ho tak víc využívat. a to ne jen pod vlivem drogy. ano lze toho dosáhnout i naprosto bez požití jakýchkoli stymulantů - je to jenom trochu těžší, lsd tě jaksi vede. nesmí se to samožřejmě přehánět. četl si někdy něco od learyho? znáš jeho politické, společenské názory a názory na samotnou existenci člověka?? jeho slova předběhly naší dobu a bude trvat několik desítek, možná stovek let než to společnost pochopí. jeho žena ho moc milovala, stejně jako on ji, ale to, že zemřela není důvod k tomu aby změnil svoje postoje. potkávalo ho hodně nepříjemností, včetně vězení za republíkánských vlád, vyhnanství a vždycky razil svojí filosofii dál. všichni tam jednou musíme a to on dobře věděl. nedělal si nic ani ze svojí vlastní smrti, chtěl jí dokonce vysílat v přímém přenosu na internetu. magor? byl svůj a to by právě lidi být měli. bez předsudků a populistických gest. s vlastním názorem!
hoy
stepus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stepus 27. 11. 2006 12:56

a co sókrates nebo platón?? své doby byli považováni za démony (něco jako ten tvůj dnešní magor, akorát ne tak povrchní) a lidstvo se dodnes učí z jejich odkazů..
hoy
stepus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ES0 27. 11. 2006 16:55

stepus píše:drogy za tebe nikdy nic nevyřeší. měl si někdy lsd?
l/quote]
ne, nemel

stepus píše: z toho jak mluvíš, bych řekl, že ne. osobně si myslim, že takový lidi mají pak trochu menší výpovědní důvěryhodnost, co se toho týká. stejně jako nemůžeš říct, jaká je svíčková od mí mámy, když si ji nikdy nejedl. m/quote]
az budu chtit hodnotit svickovou tvy mamy, tak k vam zajedu :-), tam snad zadny zaludecni problem nehrozi, ovsem na experimenty na mozku nemam chut, jde o to, ze takovy zaludek uz je dostatecne prozkouman, ale mozek? jestli si ted nejaci vedci mysli ze maj neco zmakly, za x let jim to nekdo zas vyvrati, v tomto jsem tezkej pragmatik, jo nejaky drogy jsem mel, trava, hasis, ale ze bych nejak touzil v tom hledat zivotni filosofii? proste to beru jako jako jednu z mnoha rozkosi na svete, nic vic

stepus píše:lsd pomáhá otevřít mozek a naučit se ho tak víc využívat. a to ne jen pod vlivem drogy. ano lze toho dosáhnout i naprosto bez požití jakýchkoli stymulantů - je to jenom trochu těžší, lsd tě jaksi vede.
d/quote]
ja si zas myslim, tezko na cvicisti, lehko na bojisti

stepus píše:nesmí se to samožřejmě přehánět. četl si někdy něco od learyho? znáš jeho politické, společenské názory a názory na samotnou existenci člověka?? jeho slova předběhly naší dobu a bude trvat několik desítek, možná stovek let než to společnost pochopí.
n/quote]
necetl, mam doma jednu knihu, neni zrovna po ruce takze nevim presny nazev, ale myslim ze se jmenuje Politika Extaze, kratce po tom filmu jsem se ji "snazil" cist, ale pro me to bylo nestravitelne, mozna ze to bylo predsudky ktere jsem ziskal po shlednuti filmu, nekdy si najdu cas a zkusim to jeste jednou at muzeme debatovat i o teto kapitole Leara

stepus píše: jeho žena ho moc milovala, stejně jako on ji, ale to, že zemřela není důvod k tomu aby změnil svoje postoje.
t/quote]
no aspon by se nad nimi moh trochu zamyslet, zas tak prijemnou smrt nemela

stepus píše:potkávalo ho hodně nepříjemností, včetně vězení za republíkánských vlád, vyhnanství a vždycky razil svojí filosofii dál. všichni tam jednou musíme a to on dobře věděl. nedělal si nic ani ze svojí vlastní smrti, chtěl jí dokonce vysílat v přímém přenosu na internetu. magor? byl svůj a to by právě lidi být měli. bez předsudků a populistických gest. s vlastním názorem!o/quote]

no tak byl svuj, momentalne si myslim ze mel akorat velke charizma

stepus píše:a co sókrates nebo platón?? své doby byli považováni za démony (něco jako ten tvůj dnešní magor, akorát ne tak povrchní) a lidstvo se dodnes učí z jejich odkazů..e/quote]

a brali lsd? Lear by byl vyjimecny i bez lsd, to kdyby treba Bill Gates rekl ze v mladi jedl hodne mrkve znamenalo by to ze kazdy kdo ji mrkev bude milionar?
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod stepus 27. 11. 2006 17:51

dost to zlehčuješ. navíc posloucháš spíš ty, kdo to neměli, protože 90% procent těch, co to zkusili, byť jen jednou, ti poví, že to ovlivnilo podstatně a pozitivně jejich život a myšlení. pro mě taky nejsou drogy životní filosofií a nechtěl jsem aby to tak vyznělo, jen se nedržim populismu posledních několika amerických vlád ale faktů o těch drogách. viděl si jeden film, nic si nečetl a leary je magor. lsd si v životě neviděl, ale je to sračka.. mno jak myslíš.
hoy
stepus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 28. 11. 2006 06:52

tak jsem si o něm něco přečetl...
..a z toho, co jsem četl, mi ten pán kupodivu není nesympatický. pouze bych viděl zásadní rozdíl mezi ním a obyčejným člověkem v tom, že on byl věděc, který zkoumal vliv LSD na mysl - nejen na sobě. myslím, že většina lidí, kteří si LSD vezmou, asi zrovna nemaj v úmyslu dělat to samé. Nicméně se chystám sehnat The Psychedelic Experience a pak budu kecat dál.
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Přeborník

Odeslat příspěvekod stepus 1. 12. 2006 13:10

když si vezmeš lsd nemusíš ani nic zkoumat, i když samozřejmě pokud o tom přečteš hromadu knížek, budou tvoje procházky vlastním vědomím o to přínosnější.. jinak ti to ale mysl otevře vždycky.. timothy měl odvahu to říci jako první nahlas a postavit se tak na stranu pohanských šarlatánů. ve své době byly drogy nedílnou součástní společnosti a lékařství (v 19. století např. i v anglii užívalo 75% obyvatel ze všech vrstev od okraje společnosti až po šlechtu opium nebo jiné drogy). pak se postavila do čela světa všemocná usa a drogy odsoudila k prokletí.. od té doby už jsou zlo. (ovšem alkohol se jim v ilegalitě udržet nepovedlo). timothy hlavně není jenom o drogách - to je část jeho poselství. popisuje absolutní svobodu, extatické stavy mysli a novou postpolitickou, postindustriální společnost, která nefunguje na bázi poslušnosti a konformity s dogmatem.. zakládá se na myšlení jednotlivce, rychlé výměně informací v síti se zpětnou vazbou a praktické tvořivosti v naprosté individualitě..
hoy
stepus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod suk 6. 5. 2007 12:26

suk
Sherlock Noha 2010

Odeslat příspěvekod stepus 9. 5. 2007 21:59

lsd neni na mozek zvířete.. kdo tohle udělá zvířeti neni normální.. nepodal bych lsd ani člověku, pokud by dopředu nevěděl, že jeho mysl bude ovlivněna a co to může způsobovat.
hoy
stepus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aonym 9. 5. 2007 22:09

stepus: cituji tě: "zakládá se na myšlení jednotlivce, rychlé výměně informací v síti se zpětnou vazbou a praktické tvořivosti v naprosté individualitě.."

...a pracovat bude kdo? rychlou výměnou informací chleba nevykřesáš :roll:

že by panem et circenses?
Aonym

Další stránka