Máte zkušenosti s absintem?

A také další zlozvyky; povolit nebo zakázat

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod J-o-U 19. 11. 2006 20:57

Ten vecer byla ochutnavka whisky, meli 7 druhu, pak to byl sampus a nakonec absinth - od te doby jsem radsi abstinent :lol:
J-o-U
Čtenář

Odeslat příspěvekod mOus3fr0mh0us3 19. 11. 2006 21:02

Ja mel vzdycky akorat tu 70% koralku, ktera s Absinthem nema nic spolecnyho : )
mousefromhouse v1.2
mOus3fr0mh0us3
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xaero 19. 11. 2006 23:39

Ano absintha jsem mel :) .... asi 5 panaku za vecer (4 byly ve staru (kdo je plzenak vi) takze nejspis redeny a ten posledni byl bohuzel neredenej :D) a k tomu jeste dvojityho pushkina (slaby) a nejaky dve piva :D mno reknu vam moc mi to nesedlo :P a ten posledni me spolehlive oddelal .... skoro jsem se po nem poblil uz jsem mel na krajinku ale nepoblil jsem se :D

2jannnn: nejsem si jistej ale myslim ze se to zapaleny pije ale musis dat toho panaka do pusy abys ho obepinal rtama (pokud je malej ne nejakou velkou sklenici) a pak naklopit .... kamos rikal ze jeden jeho kamarad to nevedel a jak to vypil tak mu to steklo koutkama a horela mu drzka jeste k tomu mel tou srackou politej stul tak prej nevedel co driv hasit :D
Canon 40D + Canon 50mm f/1,8 II + Canon 18-55mm
xaero
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mae-geri 20. 11. 2006 10:31

Mel jsem ho asi dvakrat... U tohoto chlastu se teda neda sedet a vykladat jak treba u vina :lol:
"V dlouhém období jsme všichni mrtví." J.M. Keynes
mae-geri
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jannnn 20. 11. 2006 16:06

xaero píše:2jannnn: nejsem si jistej ale myslim ze se to zapaleny pije ale musis dat toho panaka do pusy abys ho obepinal rtama (pokud je malej ne nejakou velkou sklenici) a pak naklopit .... kamos rikal ze jeden jeho kamarad to nevedel a jak to vypil tak mu to steklo koutkama a horela mu drzka jeste k tomu mel tou srackou politej stul tak prej nevedel co driv hasit :D
co vim, tak klasicky postup pri piti absinthu je dat si na kavovou lzicku cukr (krystal), mirne smocit v absinthu, aby se do cukru nasal. Pak tu lzicku zapalit a nechat vyhoret, tim zkaramelizuje cukr. Jakmile to znasne, rychle rozmichat v panaku a pak uz jen vypit :)
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Narcissus 21. 11. 2006 13:33

Ono je to různé, říká se že ten pravý postup je tak jak píšete vy tady, a někde jinde se zase uvádí jen pití čistého absintu (tak to piju i já).
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xaero 22. 11. 2006 00:03

Jj s tim cukrem to samozrejme znam. Ale myslim kdyz pijes zapalenej absinth tak to urcite neklopit tak aby ti shorela huba proto rikam to aby jsi vzal sklenicku celou do huby .... ale rychle aby ti to neopalilo hubu zevnitr :D
Canon 40D + Canon 50mm f/1,8 II + Canon 18-55mm
xaero
Nadšenec

Odeslat příspěvekod andyba4a 22. 11. 2006 17:59

tak podle vašich připomínek koukám že je třeba téma absint uvést na pravou míru. Můj názor: s absinthem je to jako každým jiným alkoholem. Můžete pít kvalitní a vychutnat si pořádný "odvaz" nebo pít s*ačku srovnatelnou s okenou a zažít něco naprosto jinýho...
Vlastní zkušenost: první absinth jsem pil 35 od l´or a nemůžu jinak než chválit. A pak mě byl v jedné zapadlé vesnic v západních čechách vnucen "absinth" jehož značku tu nebudu rozhlašovat a to byla fakt na zeleno obarvená okena..... :pozor2
Nejhorší je to ráno, v poledne, večer a v noci jinak to ujde...

nevim proč se ve škole neproplácej přesčasy...
andyba4a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Narcissus 13. 12. 2006 18:12

O ja ja, dneska mi poštou došly dve láhve 35 absinthu od L'OR (plus ještě jeden velmi zajímavý bonus :twisted:). V průběhu tohoto měsíce budu testovat a cca 5. ledna, až zase budu moct mluvit, dám vědět :).
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod r.polasek 13. 12. 2006 18:13

No někdy bych to chtěl koštnout :)
Nemám rád blbce, primitivy, socany a lidi, kteří nerozlišují I a Y.
r.polasek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod standys 13. 12. 2006 19:47

jako student jsem ji pívával v jednom klubu v Praze na Žižkově. Dnes už ne. Jednak jsem z Prahy a hlavně dneska už bych tolik panáků neustál :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
standys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SuperhollymaN 15. 12. 2006 11:38

absinth sem popíjel kdysi dávno(tak fajn, před rokem) když sem ještě zkoumal rozlehlý svět alkoholu :lol: ale lepší zkušenosti s ním má můj bratr, jednou si dal dva panáky a celej večer sem ho neviděl, pak sem ho potkal doma jak leží v posteli bílej jak stěna a tvrdil mi že mu neni blbě z chlastu ale z hladu :lol:
A bude hůř...
SuperhollymaN
Sexoš Fároš 2009

Odeslat příspěvekod Narcissus 19. 12. 2006 07:09

Zatím můžu říct, že jsem poznal, proč se absintům v hospodách a obchodech říká "okena".
Ještě dva dny práce, pak je dovolená a můžu se pustit do hlubšího výzkumu 8).
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Narcissus 2. 1. 2007 00:31

Takže žádná euforie se nekonala, i když stav z absintu je trochu jiný než z vodky. Přesto na mě absint zapůsobil, a odteď, když budu kalit, tak pokud možno absint (pravý).
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Vencos 4. 1. 2007 22:50

Přesně tak jak tvrdí bratr :D Ale byl chuťově dobrej :D
A byl eště asi se šesti pivama, ale už to nikdy dělat nebudu...(leda zajít tak na 10 vteřin, vyloženě na absinta, abych se vožral co nejdřív a zase mohl jít :D )
Sex & Drugs & Rock & Roll
Vencos
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka