Zakaz koureni u jidla

A také další zlozvyky; povolit nebo zakázat

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Ally 24. 3. 2006 18:54

Jsem kuřák. V době oběda v restauraci nekouřím , jelikož mi to vadí. Na zastávkách MHD nekouřím (již před vydáním zákona). Když už dlouho čekám, tak jdu i 30 metrů od zastávky. Nekouřím ani doma v bytě, pouze ve verandě mimo byt. Je to můj zlozvyk a nechci obtěžovat ostatní. Když zrovna nekouřím, tak mi taky vadí smrad cigarety. Začala jsem kouřit, když jsem začala pracovat v Interhotelu, kde tehdy kouřili všichni (1988).Několikrát jsem přestávala , ale vždy to bylo jen na krátký čas. Proto všem nekuřákům radím, aby NIKDY NEZAČÍNALI. Je to hrozné.
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod johnnym 20. 4. 2006 16:59

Kouření u jídla rozhodně ne, ale v hospě bych to určo nezakazoval
"Citliví lidé hudbu milují."
Punk's not dead!
Mac user
johnnym
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jílke 20. 4. 2006 20:16

Jo to bych ZAKAZAL A DAVAL ZATO POKUTY treba 2000kc po druhem varovani nebo tak ... Kdyz jdeme treba s rodici do restaurace tak je to tam celi zakureny ze jdeme jinam
phone N70 + 2GB karta :D
Dává pozor, jestli dávám pozor, a když si myslí, že nedávám
pozor, tak > nedává pozor.
Jílke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mae-geri 9. 6. 2006 19:13

U jidla to taky nemam rad... Ale kdyz je hlad a zakon to jeste v hospodach nezakazuje, tak se to hold musi prezit... :)
"V dlouhém období jsme všichni mrtví." J.M. Keynes
mae-geri
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ladislav Beneš 9. 6. 2006 19:24

[quote="Jílke";Jo to bych ZAKAZAL A DAVAL ZATO POKUTY treba 2000kc po druhem varovani nebo tak ... Kdyz jdeme treba s rodici do restaurace tak je to tam celi zakureny ze jdeme jinam[/quote]

přesně tak. Je to asi nejúčinější metoda. A nezakázal bych to jen u jídla, ale všude kde je víc lídí na menší ploše !! 8)
Moje mašinka
Dell INSPIRON 6400 Core Duo T2300 1.66 GHz, paměť 2048 MB (2×1024 MB) DDR2 533 MHz, pevný disk 80 GB 7200 otáček, grafická karta ATI MOBILITY RADEON X1300 128MB, Bluetooth, Wi-Fi atd.

Omlouvam se za drobné překlepy
Ladislav Beneš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bungo 4. 9. 2006 20:12

iwigirl píše:Koureni na verejnych mistech a v restauracich by melo byt zakazano,pripadne v restauracich udelana nekuracka mistnost.
Mam na to alergii, a navic nechapu,proc bych mela mit zniceny plice jen kvuli zalibe nekterch lidi...Kdyz uz si nekdo chce kourit,tak at si ***** doma nebo nekde,kde to nikoho neobtezuje.
"svoboda jednoho konci tam,kde zacina omezovani druheho.."
fascinuje me,jaci jsou nekteri kuraci dementi-stoji na nadrazi,nad sebou velkou ceduli s preskrtlou cigaretou a vesele vyhulujou...Pokud je upozornim,vetsinou me poslou do pr..

Chtel jsem k tomuto tematu pridat svuj nazor, ale natolik jsem se ztotožnil s nazorem vyse, tak ho podepisuju v presnem zneni a par drobnosti pridavam.

Strasne mi vadi bezohledni kuraci, kteri kouri na zastavkach, ve fronte na cokoliv a vsude tam, kde je vetsi koncentrace lidi. Pokud to kuraci udelaji umyslne, jsou to padousi, ale desi me to, kdyz je mnohdy ani NENAPADNE, ze by mohli jinym jejich smrad vadit. Kolikrat jsem se musel sebrat a odejit z mist, kde bylo nakoureno (restaurace, fronty atp.), protoze mi kour dela spatne. Kvuli bezohlednosti jinych, jsem byl potrestan ja. A to se mi hnusi :-(

Kouření je samo o sobě problem, ale kdyz vidim, jak drzi v ruce cigaretu mene naz patnactilete deti, mam pocit, ze je v nasi spolecnosti neco spatne...

Bungo
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mOus3fr0mh0us3 4. 9. 2006 21:06

Paneboze, kdyz vam tolik vadi koureni na zastavce, to je takovej problem par metru poodstoupit ? V restauraci to vubec nechapu, kdyz vam to vadi, tak si treba sedte doma na zadku, nebo chodte do vasich nekurackych podniku.
mousefromhouse v1.2
mOus3fr0mh0us3
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iwigirl 4. 9. 2006 22:01

mouse: trochu zvrácená představa tolerance, nemyslíš? až já si pořídím aligátora a budu s ním jezdit tramvají, tak můj argument tedy bude: když se vám to nelíbí, tak choďte pěšky.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Bungo 5. 9. 2006 11:59

mouse: Si myslis, ze je spravne, kdyz ten, co omezuje tvrdi - pokud Vam to vadi, bezte pryc? Tak to ani nahodou!!! Nastesti uz je koureni na zastavkach zakonem zakazano a ja budu klidne prvni, co bude na kuraky volat policii. Kdyz jsou oni bezohledne HOVADA, tak ma mira tolerance bude nulova.

Dale bych rad pripomnel, ze NORMALNI je NEKOURIT!
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mOus3fr0mh0us3 5. 9. 2006 14:38

iwigirl: ja mluvil o koureni na zastavkach, nikoli v tramvaji ; ) Klidne si mej na zastavce aligatora na voditku, kdyz se budu bat, tak si proste nebudu stoupat vedle tebe : )

bungo: Pokud chces navstevovat kluby/restaurace, kde se kouri, tak se s tim holt budes muset smitit, takova jsou pravidla a pokud se ti to nelibi, tak te nikdo nenuti, abys tam chodil. Na zastavce, kolem ktere projede za minutu nekolik desitek aut, vypoustejicich do vzdychu spoustu vyfukovych plynu a spalin te kour z jedne cigarety fakt ohrozuje... Je zajimavy, ze nez se zacalo o tomhle diskutovat v mediich, tak takovi radikalni nekuraci temer neexistovali. Jinak policajti ti urcite podekujou, kdyz je budes kazdou chvili otravovat s udanima na kuraky na zastavkach, myslim, ze maji dulezitejsi veci na praci. (Me videli kourit na zastavce u z nekolikrat a nikdy mi nerekli ani slovo)
mOus3fr0mh0us3
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maty1976 7. 9. 2006 10:14

[quote="Ladislav Beneš";[quote="Jílke";Jo to bych ZAKAZAL A DAVAL ZATO POKUTY treba 2000kc po druhem varovani nebo tak ... Kdyz jdeme treba s rodici do restaurace tak je to tam celi zakureny ze jdeme jinam[/quote]

přesně tak. Je to asi nejúčinější metoda. A nezakázal bych to jen u jídla, ale všude kde je víc lídí na menší ploše !! 8)"/quote]

Totalita! Lidé by pak prchali (naštěstí legálně) do přijatelnějších zemí víc než za komunistů...
maty1976
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maty1976 7. 9. 2006 10:14

mOus3fr0mh0us3 píše:Paneboze, kdyz vam tolik vadi koureni na zastavce, to je takovej problem par metru poodstoupit ? V restauraci to vubec nechapu, kdyz vam to vadi, tak si treba sedte doma na zadku, nebo chodte do vasich nekurackych podniku.

Konečně rozumný názor
maty1976
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maty1976 7. 9. 2006 10:15

Bungo píše:mouse: Si myslis, ze je spravne, kdyz ten, co omezuje tvrdi - pokud Vam to vadi, bezte pryc? Tak to ani nahodou!!! Nastesti uz je koureni na zastavkach zakonem zakazano a ja budu klidne prvni, co bude na kuraky volat policii. Kdyz jsou oni bezohledne HOVADA, tak ma mira tolerance bude nulova.

Dale bych rad pripomnel, ze NORMALNI je NEKOURIT!

To si děláš *****? To bys fakt byl takový ubložák, že bys udával???? Fuj.
maty1976
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maty1976 7. 9. 2006 10:16

mOus3fr0mh0us3 píše:iwigirl: ja mluvil o koureni na zastavkach, nikoli v tramvaji ; ) Klidne si mej na zastavce aligatora na voditku, kdyz se budu bat, tak si proste nebudu stoupat vedle tebe : )

bungo: Pokud chces navstevovat kluby/restaurace, kde se kouri, tak se s tim holt budes muset smitit, takova jsou pravidla a pokud se ti to nelibi, tak te nikdo nenuti, abys tam chodil. Na zastavce, kolem ktere projede za minutu nekolik desitek aut, vypoustejicich do vzdychu spoustu vyfukovych plynu a spalin te kour z jedne cigarety fakt ohrozuje... Je zajimavy, ze nez se zacalo o tomhle diskutovat v mediich, tak takovi radikalni nekuraci temer neexistovali. Jinak policajti ti urcite podekujou, kdyz je budes kazdou chvili otravovat s udanima na kuraky na zastavkach, myslim, ze maji dulezitejsi veci na praci. (Me videli kourit na zastavce u z nekolikrat a nikdy mi nerekli ani slovo)

Opět se zcela ztotožňuju s tímto názorem
maty1976
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 9. 2006 12:40

Jsem zádaní nekuřák. Tématem je kouření u jídla - tam se přiznám, že by mi to asi vadilo. Pokud jde o otevřená prostranství, jsem ke kuřákům tolerantní. Pokud se kouř z jejich cigarety žene na mě, jednoduše poodstoupím a hotovo - víc netřeba řešit. Ale na druhou stranu bych stejnou míru tolerance očekával i od toho kuřáka - poodstoupit stranou může zrovna tak snadno i on (a logicky se to od něho očekává - pokud potřebuje "vykonat potřebu", ať to dělá tak, aby ostatní neobtěžoval).
Takže proti čemu se osobně stavím, je tlak do extrémů - na obou stranách. Pokud si nebudeme umět vzájemně vyjít vstříc, nikdy se nedomluvíme - a bude naše chyba.

Předchozí stránkaDalší stránka