Nechapu, ze nekdo muze kourit pri jidle. Koureni pri jidle zpusobuje, ze se kour dostava i do zaludku a do strev, takze se pri tom mnohonasobe zvysuje riziko rakoviny. A navic se tim snizuje chutovy zazitek z jidla.
Osobne doufam, ze driv nebo pozdeji se rozsiri zakaz koureni v restauracich, protoze vsude kde se to zavedlo (Kalifornie, Irsko, Italie) se to setkalo s kladnou odezvou. Sledoval jsem reportaz o Irsku na toto tema - nejen ze restaurace nezacaly krachovat, ala dokonce v nekterych stouplu trzby (nedivim se - ja osobne bych nikdy do zakourene restaurace nesel). A kuraci si alespon mohou pred restauraci pokecat.
A pokud nekdo chce kurackou restauraci, tak at ma poradnou klimatizaci a at tam obsluhujici perzonal dostava priplatky za pobyt v toxickem prostredi, stejne jako treba v lakovne.
NBTW: Celkem slusna taktiaka na kouriciho cloveka (teba v kupe) je zacit silene kaslat (jako castecnemu astmatikovi mi to jde vyborne). Je ty nejvetsi drsone netrkne, ze mi jejich kour vadi - vetsina lidi bud tipne nebo se alespo zepta, jestli mi to vadi.