Zakaz koureni u jidla

A také další zlozvyky; povolit nebo zakázat

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Lemur 19. 6. 2005 23:26

Nechapu, ze nekdo muze kourit pri jidle. Koureni pri jidle zpusobuje, ze se kour dostava i do zaludku a do strev, takze se pri tom mnohonasobe zvysuje riziko rakoviny. A navic se tim snizuje chutovy zazitek z jidla.

Osobne doufam, ze driv nebo pozdeji se rozsiri zakaz koureni v restauracich, protoze vsude kde se to zavedlo (Kalifornie, Irsko, Italie) se to setkalo s kladnou odezvou. Sledoval jsem reportaz o Irsku na toto tema - nejen ze restaurace nezacaly krachovat, ala dokonce v nekterych stouplu trzby (nedivim se - ja osobne bych nikdy do zakourene restaurace nesel). A kuraci si alespon mohou pred restauraci pokecat.

A pokud nekdo chce kurackou restauraci, tak at ma poradnou klimatizaci a at tam obsluhujici perzonal dostava priplatky za pobyt v toxickem prostredi, stejne jako treba v lakovne.

NBTW: Celkem slusna taktiaka na kouriciho cloveka (teba v kupe) je zacit silene kaslat (jako castecnemu astmatikovi mi to jde vyborne). Je ty nejvetsi drsone netrkne, ze mi jejich kour vadi - vetsina lidi bud tipne nebo se alespo zepta, jestli mi to vadi.
Lemur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ES0 20. 6. 2005 00:55

kdyz to tak ctu, tak jsem si vzpomel, ze to neni zas tak davno cca 40-50 let, co bylo treba v italii povoleno kourit i v autobuse,
jen si to predstavte treba v prazske mhd, to by bylo hodne drsne...
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mývalice 20. 6. 2005 01:01

Mně stačí AN Florenc - hulící cestující a ještě smradlavější autobusy. Se pak můžu divit, že domů dorazím přiotrávená jedovatými splodinami. Co mě může dorazit: Když mě veze autobus, kterému unikají výfukové plyny do vnitřního prostoru. To je potom žraso!
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod ES0 20. 6. 2005 01:03

co to je žraso?
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mývalice 20. 6. 2005 01:08

Pro mne je to cosi jako sado-maso.
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod yarik 20. 6. 2005 08:08

Myvalice píše:
Slonik píše:Ač jsem kuřák, tak v případě, že sedím v hospodě u stolu a někomu přinesou jídlo, okamžitě cigaretu típám nebo jdu od stolu pryč. Rovněž tak nekouřím pod stříškou zastávek MHD a podobně. Snažím se prostě svým zlozvykem neobtěžovat ostatní. Občas se to samozřejmě nepovede, ale když mě někdo požádá, abych ho kouřem neobtěžoval, respektuji to.b/quote]
To zvládá málokterý kuřák. :tleskanik/quote]

Proč já to dělám taky a už hóóódně dlouho. :D
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,
ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;3x750GB SATA II;
1x Sony NEC Optiarc-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.Win7 64bit.
yarik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mývalice 20. 6. 2005 08:09

yariku, tak jsi další vyjímka potvrzující pravidlo. Jsi rozumný člověk. :tleskani
Mývalice
Legenda fóra Pauza

Odeslat příspěvekod soukromý podnikatel 21. 6. 2005 18:45

Děsím se toho, kam směřuje Západní Evropa s protikuřáckým tažením. A zajímavé je to, že takto brutálně nebojuje proti rakovině, obezitě, používáním mobilních telefonů atd. Hlavně taková tučná jídla, čokolády mají velký vliv na obezitu. Ne ne ne, protikuřácká kampaň by měla velké plus jedině v diktátorských režimech, nikoliv v zemích kde je svoboda a demokracie, tam je to v rozporu s listinou základních práv a svobod.
Nejlepší bude, když na každý alkohol včetně piva, na každou tabulku čokolády napíšeme slogan : Nežerte to, jinak můžete zdechnout na obezitu, protože se vám mohou ucpat cévy.

Protikuřácký zákon je nesmyslný. Já jsem nekuřák a rozhodně si myslím, že kuřáci patří jedině do hospody a zakazovat jim kouření v hospodě, je jako zakazovat močení na WC.
soukromý podnikatel
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 6. 2005 18:49

[quote="soukromý podnikatel";
Protikuřácký zákon je nesmyslný. Já jsem nekuřák a rozhodně si myslím, že kuřáci patří jedině do hospody a zakazovat jim kouření v hospodě, je jako zakazovat močení na WC.z/quote]

Aha...takze nekuraci maji obedvat,veceret a pit pivo na chodniku,predpokladam...
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod yarik 21. 6. 2005 18:51

iwigirl píše:[quote="soukromý podnikatel";
Protikuřácký zákon je nesmyslný. Já jsem nekuřák a rozhodně si myslím, že kuřáci patří jedině do hospody a zakazovat jim kouření v hospodě, je jako zakazovat močení na WC.z/quote]

Aha...takze nekuraci maji obedvat,veceret a pit pivo na chodniku,predpokladam...

Teď jsem chtěl něco napsat,ale vzdávám to :hm
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,
ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;3x750GB SATA II;
1x Sony NEC Optiarc-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.Win7 64bit.
yarik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mbing 21. 6. 2005 18:52

iwigirl píše:Aha...takze nekuraci maji obedvat,veceret a pit pivo na chodniku,predpokladam...

Ty jsi kuřák?
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod adamek.jan 21. 6. 2005 18:53

Ja nemam nic proti kurakum/nekurakum; myslim si, ze u jidla ne jen ze koureni muze byt neprimjemne, ale je to i neslusne.
adamek.jan
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gofry 21. 6. 2005 19:01

[quote="soukromý podnikatel";Ne ne ne, protikuřácká kampaň by měla velké plus jedině v diktátorských režimech, nikoliv v zemích kde je svoboda a demokracie, tam je to v rozporu s listinou základních práv a svobod.r/quote]
Co to trieskas za nezmysly? Aky rozpor s listinou zakladnych prav a slobod? Mas hadam v tychto dokumentoch napisanu vetu: "Clovek ma pravo fajcit"? Je to presne naopak, fajcenie je v rozpore s listinou prav a slobod, pretoze v tych dokumentoch je napisane: "Clovek ma pravo na zdrave zivotne prostredie" - iste uznas, ze fajcenie je v rozpore s tymto pravom.
[quote="soukromý podnikatel";Protikuřácký zákon je nesmyslný. Já jsem nekuřák a rozhodně si myslím, že kuřáci patří jedině do hospody a zakazovat jim kouření v hospodě, je jako zakazovat močení na WC.z/quote]
Dalsia blbost - ked budes fajcit tak, aby to neobmedzovalo ostatnych, tak to nikto nebude zakazovat (to ale nie je realne mozne). A naopak, ak budes na WC ochcavat vsetkych ludi okolo (budes teda obtazovat svojim spravanim ostatnych ludi, podobne ako fajciari obtazuju nefajciarov), tak dostanes velmi rychlo do drzky.

Uplne ma fascinuje s akymi argumentami prichadzaju fajciari. Uplne nelogicke a nezmyselne.
gofry
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 21. 6. 2005 19:02

mbing píše:
iwigirl píše:Aha...takze nekuraci maji obedvat,veceret a pit pivo na chodniku,predpokladam...

Ty jsi kuřák?k/quote]

Ne, jsem nekurak, mam alergii na nikotin a kvuli zahulenejm hospodam si muzu dat pivo tak maximalne u McDOnalda, nebo si s sebou do hospody brat leky!
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod S-Tony 21. 6. 2005 19:08

gofry píše:A naopak, ak budes na WC ochcavat vsetkych ludi okolo (budes teda obtazovat svojim spravanim ostatnych ludi, podobne ako fajciari obtazuju nefajciarov), tak dostanes velmi rychlo do drzky

Tak to je argument za všechny prachy. :lol:
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka