Není třeba mi vykat, cítím se ve svých osmnácti poněkud blbě.

Přiznávám, jsem v tomhle oboru teoretik. Jediné, co jsem zkusil, je chlast. Neříkám, že dneska si to pivo nedám, ale čím dál tím méně. to, co bylo řečeno, bych až na pár drobností podepsal...
Předně, ethanol je tak levný proto, že ho je schonej vyrobit každej blbeček, který byl někdy na střední v chemické laboratoři (vezmu - li obecnou podobu) nebo každej, kdo umí hodit do demižonu cukr a rybíz/hrozny/cokoli (vezmu li podobu pro konzumaci). Zato výroba kyseliny lysergové už je poněkud složitější věc.

z toho pak samozřejmě vyplývá cena. můžem se shodnout na tom, že v tomhle směru je chlast mnohem více nebezpečný, ale znovu: pokud se někdo BUDE CHTÍT předávkovat, je to MNOHEM jednodušší u LSD. Pokud, samozřejmě, má člověk ty správné styky. Pokud ne, tak asi nevykoná sebevraždu stylem "jdu do hospody". A lidi, kteří se prostě uchlastaj k smrti, jsou, s odpuštěním, idioti.
Druhá věc, se kterou nesouhlasím, je, že psychická závislost se dá lehce odbourat. V ranných stadiích možná ano, ale po nějaké době...ani omyslem. Tělo si zvykne vždycky. Po problémech, ale zvykne, stejně tak, jako si zvyklo na drogu, tak si jí zase odvykne. (fyzicky.) Jenže mozek není tak jednoduchej - když to vezmu ad absurdum, proč lidi masturbujou každej den/druhý/třetí? Protože to potřebuje tělo nebo protože to potřebuje psychika, protože ví, že je to fajn? (uznávám, blbé srovnání, ale nic lepšího mě nenapadlo.) když by se člověk rozhodl přestat, tělu to bude tak celkem jedno, ale psychika bude žrát a žrát...