Preprava kola vlakem

Cesty doma i do zahraničí, rady, varování

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Snoopy 13. 4. 2007 18:30

Zdravicko. Vezl jste nekdo kolo vlakem (rychlikem) s vyznacenim: "rozsirena preprava spoluzavazadel, predevsim jizdnich kol"? Jak to probiha, kde a jak se kolo prepravuje, je treba si rezervovat misto, atd.? Diky za info.
Snoopy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noovo 13. 4. 2007 18:38

ja jsem jednou jela s kolem vlakem ze Starych Splavu, to mel ten vlak pripojeny prepravni vuz plati se 20,- za kolo nevim jak ted, ale tohle bylo pred rokem, tak se to snad nejak rapidne nezmenilo...ale klidne ti ho daji i do normalniho vagonu, kde jsou ty rozsirene predchodbicky...
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Michal P 13. 4. 2007 19:04

České dráhy - Přeprava kol

stačí chviličku hledat, informace o českých drahách jsou kupodivu na http://www.cd.cz :)
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Snoopy 13. 4. 2007 20:25

Michal P: ano, to uz jsem cetl, ale moc mi to nedalo. Zajimalo me hlavne, kde se kolo prepravuje. Jestli by to bylo jen v tech drzacich, ktere jsou na obrazku, tak mam po koutouci... :)
Snoopy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Michal P 13. 4. 2007 20:33

Záleží co je v JŘ v hlavičce vlaku, jestli ten kufr, nebo kolo.
Je-li to ten kufr, tak to normálně hodí do služebního oddílu, zatímco u symbolu kola si ho hlídáš sám, to se ale používá spíš na lokálních spojích.

Záleží co je to za vagóny, v některých jsou plošiny na kterých dovolí kolo přepravovat.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 13. 4. 2007 21:17

a když tam takové nejsou, tak je můžeš mít vždycky uplně na začátku nebo uplně na konci vlaku. Takhle to je v osobácích, rychlíky nevím...
Myslím ted to stojí 26kč
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Michal P 13. 4. 2007 21:42

MarkFX je to tak, tedy pokud je tam místo
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Snoopy 13. 4. 2007 23:17

No u toho rychliku je kufr v krouzku i kolo...
Snoopy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Michal P 14. 4. 2007 11:38

Kolo v kroužku znamená že můžeš rezervovat místo pro to kolo, jinak ho přepravuješ jako spoluzavazadlo, tzn. nakládaš ho sám do vagónu s označením kola a hlídat si ho musíš sám.
Symbol kufru znamená že zavazadla ( možno i kola ) předáš zaměstnanci přímo do určeného vozu a ve výstupní stanici si je vyzvedneš.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Snoopy 14. 4. 2007 12:08

jo... nakonec jsem se na to byl mrknout... i tak dik :)
Snoopy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod AndrewJ 15. 4. 2007 10:19

doporučuji si kolo hlídat sám. věšet jej nemusíš, nechají ti ho i na plošině. Svěřit svoje kolo zaměstnancům čd bych se celkem bál.. mám s tíms voje zkušenosti (známý tam byl na brigádě)
AndrewJ
Přeborník

Odeslat příspěvekod Aonym 19. 4. 2007 10:18

Dneska akorát bylo v novinách, že přepravný za jizdní kola zdražuje, nakonec člověk zaplatí víc za kolo než za sebe :)
Aonym

Odeslat příspěvekod MarkFX 19. 4. 2007 18:10

nooo, tak je to aj docela jasné... vlakem se veze kolik lidí a kolik kol?? tak se nedivím...

ale někdy mam stejnak pocit že ČD lidi vozí jenom protože jinačí takový dopravce (vlakový) v ČR není, když je zpoždění a napřed projede nákladák a pak až osobák.... Jestli fakt nemají více peněz z toho nákladního než osobního
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod promata 23. 7. 2007 10:09

Aktuální info o tom, jak přepravit kolo vlakem ČD http://cyklo.net/jak-prepravit-kolo-vlaky-cd
promata
Čtenář