Pořád nevím, kam jet na dovolenou. Třeba někdo něco doporučí.
Naposled jsem byl na pobytové dovolené asi před osmi lety. Ale i to jsme si půjčili auto a projezdili celou Gran Canarii. Od té doby to byly vždycky poznávačky na vlastní pěst: Francie, Itálie, dvakrát USA. Ve vlastním nebo půjčeném autě, téměř každý den někde jinde.
Letos jsme si se ženou řekli, že trochu zklidníme a vyrazíme k moři. Jenže je jasné, že i tam vydržíme dva-tři dny a ve zbytku musíme někam na výlet. Aby ještě bylo jasno, tak tím nemyslíme výlet organizovaný cestovkou, v autobusu plném lidí. Opět to vidíme na půjčení auta a cesty tam, kam budeme chtít my.
Ale kam takhle vyjet? Aby tam bylo teplo, hezké moře a pláže, ale k tomu i místa k poznávání - nejraději hory. Cenově bych se chtěl vejít do 20-30 tisíc na osobu, takže zapomeňme na exotické zájezdy do Brazilíe apod.
Přemýšlel jsem o těchto destinacích:
- Korsika: to by asi bylo opět vlastním autem. Ale dá se tam koupat, dá se tam chodit... zdá se mi to ideální.
- Řecko/Kréta: pěkné moře, ale co turistika?
- Keňa: tady bych se musel smířit s organizovanými výlety, ale safari za to stojí. A asi by to bylo trošku dražší. Ale láká mě to.
Máte nějaké nápady, vlastní zkušenosti a zážitky?