Domácí turistika vs. zahraniční

Cesty doma i do zahraničí, rady, varování

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod huncut 23. 5. 2005 18:32

Jsem zastánce domácí turistiky. Myslím, že naše země je tak krásná a různorodá, že se po ní dá chodit celý život a člově stále nalézá nová krásná místa. Někdy nechápu lidi, kteří se ženou do zahraničí, do Ameriky, Austrálie.... a přitom ani neznají svou zem. Jak jste na tom vy?
huncut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 23. 5. 2005 20:38

Dokud jsem relativně mladý a bezdětný, mohu si dovolit odjet na měsíc do USA: mám na to čas i peníze.

S dětmi to už rozhodně nepůjde, ale bude zase prostor pro časově i finančně méně náročnou domácí turistiku. Na větší expedice zase přijde čas, až budou děti odrostlé.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod huncut 23. 5. 2005 21:09

Na tom něco je, každého láká asi něco jiného. Já myslím, že u nás se dá chodit celý život a stějně se vše nestihne :) A to mě láká více.

Ale možná časem taky změnim názor :)
huncut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hnědka 26. 5. 2005 14:10

Ja rad chodim po Ceskych zemich, ale dost me lakaji exoticka mista - hlavne Afrika.
hnědka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ConPower 26. 5. 2005 19:16

2 hnědka: Zkus třeba Tunisko nebo Egypt - Afrika to je a na last minute to přijde i relativně levně :wink: .
ConPower
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hnědka 26. 5. 2005 19:39

ConPower píše:[b]2 hnědka::/b] Zkus třeba Tunisko nebo Egypt - Afrika to je a na last minute to přijde i relativně levně :wink: .-/quote]

Dík. V Tunisku jsem pred 3 roky a muzu pripadne poreferovat. :)

Jinak do Egypta bych docela rad (mozna uz letos v lete), i kdyz me spis lakaji odlehlejsi země jako Etiopie, Mali apod. Ale to je zas relativne drahy...
hnědka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod huncut 27. 5. 2005 08:01

No já když ž bych měl někam do zahraničí, tak by mě lákaly hory (např Alpy v létě) a nebo takové parky v Kanadě.
huncut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petain 8. 6. 2005 14:51

Já to dělím takto: po ČR cestuju přes rok, a to myslím celkem dost, sem tam i v létě, když je čas, ale prázdniny trávím většinou někde fcizině, celej rok na to šetřím, tak si to pak užívám..
Quando mija um Portugués, mijam dois ou trés.
Petain
Čtenář

Odeslat příspěvekod bigdoc 9. 6. 2005 03:47

Určitě má smysl turistika domácí i zahraniční. Česko (či Slovensko, nebo i další blízké státy, ono je to už dneska jedno) jsou krásné a mnoho toho nabízejí - je škoda, že většina našinců tyto krásné kouty vůbec nezná, nebo jimi jenom profrčí.

Na druhou stranu ale svět, exotické země - to je skutečně jiná "planeta". Myslím, že by mělo být jakousi "povinností" člověka navštívit i různé kouty světa, pokud na to ovšem má čas a peníze - už kvůli tomu, aby poznal, jak se jinde žije, jací jsou tam lidé, poznat, že se dá žít velmi různými způsoby. Člověk je pak tolerantnější, má větší nadhled a dokáže lépe posuzovat i to, co má doma.
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iva 9. 6. 2005 18:16

bigdoc píše:.... - už kvůli tomu, aby poznal, jak se jinde žije, jací jsou tam lidé, poznat, že se dá žít velmi různými způsoby. Člověk je pak tolerantnější, má větší nadhled a dokáže lépe posuzovat i to, co má doma.u/quote]

Moje řeč! Pod tohle se podepisuju!!!!!
Byla jsem v Africe / nejenom v severní, ale i ve střední/, v Asii a člověk si potom strašně váží toho, kam se vrací a uvědomí si, jak je tu blaze.
Vždycky obdivuju, s jakým málem jinde lidi dokáží vyžít a někdy si říkám, že jsou šťastnější, než my tady, že si ani nevážíme toho, co tady máme....
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Asspenn 9. 6. 2005 20:19

Bingo !
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Nadšenec

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 9. 6. 2005 21:24

Ja osobne turistice moc nefandim ja treba na kolo ci tak ale na chozeni na hory me dostane malo kdo :)
Ale preferuju ve vsem domov
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Přeborník

Odeslat příspěvekod vilik 14. 8. 2005 13:38

bigdoc píše:Na druhou stranu ale svět, exotické země - to je skutečně jiná "planeta". Myslím, že by mělo být jakousi "povinností" člověka navštívit i různé kouty světa, pokud na to ovšem má čas a peníze - už kvůli tomu, aby poznal, jak se jinde žije, jací jsou tam lidé, poznat, že se dá žít velmi různými způsoby. Člověk je pak tolerantnější, má větší nadhled a dokáže lépe posuzovat i to, co má doma.d/quote]

Člověče, Vy jste moje krevní skupina :tleskani
vilik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod AndrewJ 14. 8. 2005 13:40

Já rád cestuju kdekoliv a kamkoliv... podle momentálních časových a finančních možností..
AndrewJ
Přeborník