cumel30 píše:Milujem kriminalitu,aspoň je na dovolenke vzrušo
Jak se říká proti gustu žádný dišputát...

Já jsem např. zažil jak za bílého dne v Brazílii (Foz do Iguacu) postřelili českého baťůžkáře a jak nepříjemné to je když ti centrum města (Rio) terorizují gangy polonahých spratků vě věku někde kolem 12 let. Když jsem jezdil sám tak ne že by mi to nevadilo, ale rozhodně jsem to řešil méně než když teď jezdíme s drahou polovičkou. Rozhodně nemám v úmyslu u nich doma vysvětlovat proč se ona domů vrací v zinkovém penálu.
Na Havaji je bezpečně. Problém tam je s drobnou nenásilnou kriminalitou typu vykrádání aut a je možné že narazíte na hostilní místní Havajany, kteří nejsou nadšení z turistů, z toho jak jim přivandrovalci z pevniny mcdonaldizují ostrovy a co to dělá s cenami nemovitostí, které jsou právě turistikou vyhnané do šílených výšin. Na druhou stranu jim nedochází že právě díky turistice má řada z nich solidní práci, ale to je na jinou debatu.
Já jsem tuhle nevraživost místních na vlastní kůži nikdy nezažil ale např. na tripadvisoru je to celkem často zmiňováno, ale mám zato že nemají rádi především "svoje" bílé z kontinentu ne nezbytně nutně bílé cizince.