Poradte při výběru kola

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Fuck8r 11. 1. 2008 10:00

MarkFX píše:jak je vůbec ta řada Shimano??

XTR > XT > LX > Deore > Alivio?? A co když se někde píše Deore LX.. :hm
?-/quote]

XTR - XT - Deore LX - Deore - Alívio

když bude kolo v LXu tak je to super - hlavně kliky s převodníky, kazeta a náboje - to pak bude sloužit hodně dlouho :)

jenže oni to spíš montujou tak že daj ty nejméně důležitý věci v LXu a nebo dokonce v XT = přehazka, přesmykač ... a ty kliky, náby a kazetu daj Deore/Alivio/nebo nejnižší Truvatívy :x
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lukecz 11. 1. 2008 10:12

Mno zrovna u klik se mi osvědčilo, že ty nižší sady mají cosi do sebe. Na XT klikách se mi poměrně brzo sjela prostřední placka z toho jejich hliníkového blata. Šupl sem tam oceláka a to je držák, s tím by se dalo řezat aj dřevo :mrgreen:
Barman v Nočním klubu* Pauza.cz

šťastně vdaný za Snížka
Call of Duty :UO player
Lukecz
Barman v Nočním klubu

Odeslat příspěvekod Fuck8r 11. 1. 2008 11:55

Já měl kliky Deóre a za 2 tejdny zničený (povolení matek a vymletí těch hliníkovejch drážek) ... s LX by se to nikdy nestalo pač ty už maj pevnou osu na jedný klice a ta druhá se tam jen nasune a zajistí ... jinak ňáký Šimano převodníky a všechny řetězy jsou pěkný shitky - to je známá věc :D
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Noclaf 11. 1. 2008 15:09

Ja jezdim na kompletnim XTcku (rok 2003) a je to drzak. Zatim bez problemu.
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Merida AM 3000D 2008 + Sigma Sport Mirage EVO X;
Noclaf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 12. 1. 2008 16:01

Fuck8r píše:jenže oni to spíš montujou tak že daj ty nejméně důležitý věci v LXu a nebo dokonce v XT = přehazka, přesmykač ... a ty kliky, náby a kazetu daj Deore/Alivio/nebo nejnižší Truvatívy :xa/quote]

Sem pravě myslel že přehazka a tyhle mechanický věcičky jsou duležitější než kliky, střed atd... :hm
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Noclaf 12. 1. 2008 16:34

Ono je dulezity vsechno. ;) Bez klik ani bez prehazky se jezdit neda.:)
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Noclaf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fuck8r 12. 1. 2008 17:33

Kdybych si měl vybrat:

1) Kliky s převodníky, střed a kazetu LX a přehazky + řazení Deore
2) Kliky s převodníky, střed a kazetu Deore a přehazky + řazení LX

tak beru na 100% to 1. :) ... jenže ono je to většinou to 2. :lol:
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod Noclaf 12. 1. 2008 20:53

To je fakt, protoze to je levnejsi.:) A protoze na ten letak muzou napsat LX....
Noclaf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Koby 13. 1. 2008 12:13

Kdybych si měl vybrat, daleko radši bych kvalitněšjí kliky a náboje, než přehazky... Co jsem měl XTR na jednom kole nebo Aceru - tak to přehazuje stejně... hlavně že to nenni nějaký Sis... opravdu, tvrdím, že acera nebo XTR je rozdíl opravdu minimální a u obou je potřeba pouažívat mezišlapy pro lehčí přehazování, u přesmykače to platí dvojnásob... Hodne je to o zacházení.. Kdo tam sází rychlosti v tahu, tak to kolo dostává pecky a ani XTR nebude dosrmti :) Bohužel tohle dělá tak 98% bikerů :)

Deore dutý kliky jsem měl na trialu a bylo to nej co jsem měl, byly sice měkký, ale za to lehký a neuvěřitelně pevný. Měl jsem na trialu rok a pul, na horalu je to podle mě dosmrti. JInak asbolutně špatný zkušenosti mám s Truvativy. jak tady někdo psal, že nejaký kliky za pár týdnu omlel a nevim co všechno. Tak ono to kolo chce taky nějakou udržbu a aspon jednou za 2 měsíce - podle nájezdu a vule chctej třeba kliky dotáhnout :) Jakmile začnou vrzat, okamžitě dotáhnout!! Pokud s tim pojedete orpavdu stačí tak 50km, tak se budou povolovat pořád... Jinak dobrá klika se povolí tak jednou za 2 roky nebo vubec. Ale stejně to chce furt kontrolovat. človek nikdy neví...

Jinak brzdy cokoliv a já bych dneska šel možná do lepších mechanických kotoučů nebo dobrých véček - klindě lepší tektra . já je mel na ko,em za 11 tisíc před 8 rokama a brzdilo tot aky fantasticky. Na trialu jsem mel hydraulický Magury HS 33, samozřejmě je to nekde jinde, hlavně bzdy jsou v ceně kola... :)

říkám, já tenhle problém budu řešit asi z jara a pujde o neco do ceny 8 000,- nebo skusím neco poskládat. Ale nevim nevim za tyhle peníze.
Spíš chci mechaniský kotouče - nejosu náchylný na bordel, samozřejmě nemsí se tam zase připlést klacek nebo človek nemsí blbě hapat. všechno má svoje, ale videl bych to na kotouče... Lepší mechanický, prostě aby to brzdilo.

řazení opravdu Acera, max Alivko.

Náboje vyřešený nemám a kliky taky nějaký Shimana aspon Deore.

S vidlicí za tuhle cenu tam asi opravdu nemá cenu přemýšlet a je to jedno :)

A s rámem to stejný, za tyhle peníze je všechno těžký a geometrie vyhovuje každýmu jiná.

řidítka mám radši širší pro lepší stabilitu.
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lukecz 13. 1. 2008 20:35

Jistě, části jako přehazka, šaltr, smyk, kazeta apod se stejně dneska mění jak na běžícím pásu, základ je rám + vidle + kola, ostatní je spotřebák

Jinak co se mech. kotoučovek týče, tak subjektivně daleko líp brzdí moje Včka na keramiku, ikdyž je fakt, že sem to neměl možnost testovat v nějakých echt sra*kách.

šťastně vdaný za Snížka
Lukecz
Barman v Nočním klubu

Odeslat příspěvekod MarkFX 8. 3. 2008 12:24

___Finále:___

takže, příští tyden už bych chtěl jit to nové kolo koupit, a řeším dilema mezi:

Takže které byste mi poradili?? Všchny kola jsou za cenu kolem 20 tis. a líbí se mi všechny, ale myslím že nejlepší komponenty má ten RockMachine... :wink:

A jelikož jsem docela velké postavy (190cm/90kg) tak sem trochu přemýšlel i nad 29˝ kolem a to nejspíš Superior 829 Myslíte že je to dobry?? Nebo znáte ještě jinačí značku co dělá i 29tkové kola?? :eh

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Fuck8r 8. 3. 2008 13:06

z těch 3 bych bral toho SUPa :)

na 29" jsem nikdy nejel :eh ... mělo by bejt rychlý, líp zvládat terén ale zase by mělo bejt neohrabanější ...
Fuck8r
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 8. 3. 2008 20:41

No ale ty kola mají větší styčnou plochu, více tření atd... :hm ale fakt minimálně, řádově o pár % bych řekl... :hm

A včera když sem se o tom bavil s prodavačem v BikeCentrum Kořínek tak říkal že v terénu to je lepší, hlavně to má větší úhel najetí než menší kolo (víš co myslím?) neboří se tolik do bahna.. Ale opravdu že hůř se stím jezdí do kopce, ale jinak si to majitelé vychvalují.. 8)

Ted sem našel o tom dobrý článek... :wink:

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Lukecz 9. 3. 2008 11:58

Já ač sem velký příznivec SRAMu, tak bych se tentokrát nerozhodl pro SUPa,ale pro RM. A to hlavně z důvodu další investice, protože RM má vidli Toru (sice těžká XC vidle, ale za to plně funkční a spolehlivá), kdežto Sup (jinak skvěle osazený) by potřeboval dřív nebo pozděj výměnu.

Pokud chceš ovšem do kola v budoucnu investovat větší sumu peněz (5000+) tak vol Supa

jen tak mimo soutěž bych ti ještě podstrčil třeba Pells RAZZER Elite resp jeho verzi Disk

šťastně vdaný za Snížka
Lukecz
Barman v Nočním klubu

Odeslat příspěvekod MarkFX 9. 3. 2008 14:18

Joo, Pellsy taky znám, mají asi nejlepší výbavu, prostě nejlepší "poměr cena/výkon" ale vzhledově se mi moc nelíbí... :(

Ten Trek co jsem se byl dívat v obchodě tak naživo hrozně líbil, ale ted už sem ho asi zavrhnul, přece jenom má výbavu o model nižší... :?

Když porovnám ten Sup a RM, výbava je prakticky shodná, i když uplně jiné značky..
SUP: má hydraulické brzdy, lepší kliky a lepší sedlo

RM: lepší vidlicu, nevim jaky brzdy a pěknější vzhled... Ten převodník Truvativ Five D je dobry nebo ne?? myslim že to je na tom kole asi nejhorší komponenta ne? :nenapadne A přece jste tady psali že kvalitní kliky jsou na kole důležitější než přehazka...

A ještě ty brzdy jsou které lepší?? ja neznám... :oops:

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Předchozí stránkaDalší stránka