Poradte při výběru kola

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod MarkFX 6. 1. 2008 02:25

Chci si pořídit MTB asi tak za cenu kolem 20tis. Velkou roli u mě hraje vzhled, takže né každé kolo se mi líbí... (například letošní i lonský Author jsem zavrhnul, ty rámy jsou fakt hnusný)

Nejvíc se mi líbí asi Rock Machine - Adrenaline 1000
Obrázek

a když né ten tak přemýšlím o Superior XC840d
Obrázek
tento 2008 model je v pohodě a ma lepší komponenty ale spíš se mi líbí zvhledově lonský model...

a třetí kolo na výběr si nechám od vás doporučit, ale líbí se mi Cube Acid
akurát sem nenašel žadny pořádny česky e-shop... A s kamennými obchody to asi nebude o moc lepší...

tady je odkaz na porovnání... http://www.mtbs.cz/katalog07_srovnani.html?m1=2191&m2=1076&m3=1674 jako třetí kolo sem tam přidal Leader Fox - Rover, taky nevypadá špatně :)

Jo a mimochodem to kolo si chcu koupit v normálním obchodě, né na netu.. Sice byvaji dražší ale zase je to lepší se zárukou a celkově se servisem... :eh
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Noclaf 6. 1. 2008 10:35

Pokud u tebe velkou roli hraje vzhled, tak ti asi tezko nekdo poradi...
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Merida AM 3000D 2008 + Sigma Sport Mirage EVO X;
Noclaf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 6. 1. 2008 11:08

myslíš že se nedá najít kolo které by bylo pěkné a zároven kvalitně osazené, prostě dobré?

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Noclaf 6. 1. 2008 11:16

Ne, mel jsem na mysli to, ze vkus je prilis individualni. Proste kvalitni kolo ti poradit jde, ale hezky? Na "hezkost" kola neexistuje zadne objektivni meritko.
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Noclaf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 6. 1. 2008 11:23

jo, to je mi jasny... Třeba právě tyhle kola nahoře co se mi zdají nádherné vám připadají jako trapas :hm

Ale tak prostě poradit nějaké kolo v této cenové relaci které se podle vás zdá byt nejlepší v poměru cena/výkon

A jaky máš názor na celoodpružený takhle levný bike?? Myslíš že to tlumení bude spíš na obtíž? nevíš jestli ten tlumič u toho RM jde vypínat?

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Noclaf 6. 1. 2008 11:24

Ale dal bych nejaky obecny rady :
- s 20 zapomen na fully
- dej si pozor na takovyto "osazeno XT", kdy XT je akorat prehazka a zbytek je nejaky *****. Je lepsi mit vyvazenou celou sadu, nez mit jednu soucastku super a zbytek hnuj
- s 20 je otazka, jestli maji smysl kotouce, nebo radsi kvalitni vecka. Toto je muj soukromy nazor : mechanicky kotouce podle testu funguji dobre, ale ja je proste nejak nemusim, lanko je lanko. A hydraulicky kotouce uz jsou zase jina cenova kategorie - pokud bych na kole nasel hydraulicky kotoucovky, automaticky bych zacal hledat, co jinyho na tom kole osidili, aby je tam dostali.

EDIT : Mne se ty kola docela libi.
Noclaf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 6. 1. 2008 11:57

Počky, však mechanické kotoučovky jsou na lanko ne?
hmm, pravě taky přemýšlím že za tuhle cenu asi ty kotoučové brzdy nic moc, navíc horší opravování a nastavování doma, těžší váha... No ja právě s MTB nemam moc zkušenosti, dotedka sem jezdil na silničce.

A jaky máš názor na komponenty SRAM X7?? myslíš že jsou o hodně horší než Shimano?

A ještě taky jaky zatáváš názor jestli je lepší za uričtou cenu pořídit kvalitní rám ale levnější, obyčejnější komponenty nebo obyčejný rám a značkové komponenty?

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Koby 6. 1. 2008 12:14

Já nevim, myslim, že je celkem jedno, co koupíš, hlavne že se ti to bude líbit... Za tuhle cenu je všecko pro obyč člověka co toho najezdí tak 3- 5 000km ročne naprosto dostatečný.

Já budu kupovat kolo v brzdký dobe taky, mám to dvakrát za rok na cyklistik dovolenou tak 1500km ročne a zatim to vidim na Gt Avalanche 3.0
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noclaf 6. 1. 2008 12:54

Lanko je lanko jsem myslel tak, ze i kdyz to jsou kotouce, tak tam stale je to lanko.:) Ja vozim hydrauliky a i pres tu vahu navic (imho kdo nezavodi, tak nemusi lovit kazdy gram) toho dodnes nelituju - temer bezudrzbove, vykon mnohem vyssi. Pokud nekoupis nejaky smejd, tak na opravovani a nastavovani doma zapomen - ja za pet let ty brzdy opravoval dvakrat - v obou pripadech to byla vymena desticek + jemne doserizeni. Jinak jsem na ty brzdy nemusel absolutne sahat.
Noclaf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarkFX 6. 1. 2008 13:20

Strider: a tož ten 11.400 disc vypadá taky v pohodě, ale je přece jenom dražší... :eh

Ja sem původně byl ochotný jit i na těch 25tis, ale to sem očekával že si vydělám na téhle zpropadené brigádě pár tisíc... :cry:
To bych měl přece jenom širší spektrum kol na výběr.. :(

Jak píše Koby, já budu spíš takovy ten "akční rekreační" cyklista, fakt blby pojmenování, ale prostě za rok asi najezdim tak do těch 5tis. km... :) takže snad nepotřebuju nějaky dokonaly bike... Takže řeším jestli teda ty kotouče nebo obyčejné V-čka :hm

A jak je to s váhou kola, samozřejmě vím že čím lechčí tím lepší, ale já su přece jenom ta vyšší váhová kategorie tak by mi snad nemusela vadit na kole nějaká těžší věcička, prostě aby vážilo těch 13 či 14kg :)

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod MarkFX 10. 1. 2008 14:53

jak je vůbec ta řada Shimano??

XTR > XT > LX > Deore > Alivio?? A co když se někde píše Deore LX.. :hm

a s čím je kvalitativně kompatibiliní SRAM X7 ? asi s tím LX že?

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Lukecz 10. 1. 2008 21:21

U Shimana to jde vzestupně Acera :arrow: Alivio :arrow: Deore :arrow: Deore LX :arrow: Deore XT :arrow: a XTR :wink:

Ten Sup není špatná volba, navíc sází na SRAM,který mám radši :mrgreen: pokud bys chtěl slyšet víc nározů na výběr kola, tak zkus určitě Bike Forum, je tam hodně schopných lidí ochotných pomoct ve výběru :)
Barman v Nočním klubu* Pauza.cz

šťastně vdaný za Snížka
Call of Duty :UO player
Lukecz
Barman v Nočním klubu

Odeslat příspěvekod Noclaf 11. 1. 2008 07:43

BTW, jestli na kolo nepospichas, pockal bych na Katalog kol 2008 od Vela.;)
Noclaf
Návštěvník

Další stránka