Cvičení po zlomenině

Vlastní aktivita, soutěže, různá mistrovství, rady a tipy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Ertefol 2. 1. 2008 22:27

I takový neskutečný lenoch jako jsem já se rozhodl zavítat sem pro pár rad :)
Po Vánocích a třech týdnech nehýbání (se sádrou to moc nejde) se cítím trošku nafoukle a z kondice. Nebýt toho, že jsem po té zlomenině, tak bych i věděl, co s tím dělat - před úrazem jsem při vhodných podmínkách chodíval běhat 3 kilometry a občas to doplnil nějakými kliky.
Požádal bych tedy o doporučení nějakých posilovacích cviků převážně na zabránění tak mohutného zadýchávání při výplazu do kopce. Nebráním se ani posilování břišních a stehenních svalů, ale předně bych potřeboval poradit cviky na prsní svalstvo - nějaký tuk se mi usadil i tam a necítím se dobře. K dispozici mám byt a dvě malé, jednoruční činky.
Díky moc za jakékoliv rady.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Čtenář

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 3. 1. 2008 00:45

předně - nelze cíleně odstranit tuk na jednom místě jinak než liposukcí :-) tedy cviky na břicho nespálí tuk na břiše a cviky na hrudník nespálí tuk na hrudníku. když mi pošleš SZ s detaily typu výška, váha, cos měl zlomené, jak je to dlouho a co vlastně chceš (hubnout, nabrat, zesílit...), možná něco vyplodim.
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 3. 1. 2008 12:16

no právě, nikde sem se nedočetl kde máš tu zlomeninu umístěnou... :hm
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Ertefol 3. 1. 2008 17:05

Krucinál, omlouvám se.
Zlomil jsem si palec levé nohy a celá ta noha mi celkem ztuhla a třeba běhat s tím ještě nemůžu - sundávali mi to v pátek před Vánoci.
Váhu a výšku klidně napíšu i tu, žíly mi to netrhá - 78-183. Chtěl bych spíš posílit a trochu shodit.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Čtenář

Odeslat příspěvekod MarkFX 3. 1. 2008 17:55

jde to vůbec dohromady? Spíš ty tuky přeměnit na svaly ne? :)
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod J1RK4 3. 1. 2008 18:31

MarkFX: Tuky přeměnit ve svaly? :roll: Další odborník...
Myslet si cokoli o čemkoli je nesmírně snadné, a to tím spíše, čím méně o tom člověk ví. Pro toho, komu jde o poctivou názorovou angažovanost, je těžké utvářet si názor a často se názoru zdrží, když prostě ví, že mu unikají relevantní fakta.
J1RK4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 3. 1. 2008 18:46

snad to mark nemyslel doslova, ale hmotnostně :-)
já nevim - ten poměr mi příjde celkem v klidu. bylo by dobrý, kdybys mi třeba napsal na ICQ, tam se domluvíme spíš, pokud to má za něco stát, bylo by fajn toho vědět víc :-)
jinak běh není to hlavní, takže to žíly netrhá zase mně :-) pokud je to palec u nohy, tak myslím, že to nebude problém.
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Přeborník